Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 276
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Какво е това "директорско класиране"?

# 331
Вариантът е възможен, но отписването става лично на място, защото при записването сте оставили оригиналното свидетелство за седми клас. Без да сте отписали детето не може да кандидатствате. На трето класиране участват само деца, които не са записани никъде към момента.

Благодаря за бързия отговор. Да, разбира се, на място, за да се изтегли оригиналното свидетелство. Отписване, ученикът се появява в системата като "незаписан" и наново реди желания за свободните паралелки за 3-то класиране, пак онлайн, нали така?

Не е възможно, защото при подаване на документи за трето класиране детето не трябва да е записано на второ, за да участва на трето.

Написала съм отписване (след второ и обявяване на свободни бройки за трето), за да се появи пак в системата като "незаписано" и се пренаредят желанията Simple Smile

# 332
Какво е това "директорско класиране"?
След четвърто класиране незаетите места по училища се обявяват и тогава всеки желаещ кандидатства на място в конкретното училище. Класирането се извършва на място в училището.

# 333
Вариантът е възможен, но отписването става лично на място, защото при записването сте оставили оригиналното свидетелство за седми клас. Без да сте отписали детето не може да кандидатствате. На трето класиране участват само деца, които не са записани никъде към момента.

Благодаря за бързия отговор. Да, разбира се, на място, за да се изтегли оригиналното свидетелство. Отписване, ученикът се появява в системата като "незаписан" и наново реди желания за свободните паралелки за 3-то класиране, пак онлайн, нали така?

Тук няма ли едно изключение? Ако детето е прието в една област и е записано там, но участва в трето класиране в друга област? Тогава няма нужда да се отписва, или?

# 334
  • Sofia
Не стана ли от миналата година и "директорското" да е през системата? Thinking

# 335
  • София
Не. Организира се от училището.

# 336
Не стана ли от миналата година и "директорското" да е през системата? Thinking

Съласно справочника на изд. Педагог, стр. 73 - не е през системата, а от директора, който създава комисия.

# 337
  • Варна
Момичета за нас мачът не е свирен, утре има изпит за проверка на способностите по изобразително изкуство, след като се издъни на математиката тук ще гоним максимален резултат. Моля стискайте ни палци. Успех и на другите, които се явяват.
А ние поливаме на плажа, за този изпит ще е цял ден поливането, за 100 точки.

# 338
  • София
Ehinaceq, както и другите мами, чиито деца ще рисуват утре - успех, късмет, спокойствие и развихрено въображение на наборите желая от сърце! Flowers Four Leaf Clover

# 339
Стискаме палци! Успех!
Мисля, че този е правилният цвят!

# 340
  • Варна
Стиснати палци! 🍀🤞

# 341
Успех на всички, които продължават с изпитите!
Исках да попитам как се случва това "директорско" класиране? Обявяват се незаетите места и се подават документи на място?  Има ли деца приети със значително по-нисък бал от минималния? Аз не мисля да рискувам, но все пак ще съм благодарна на повече информация

# 342
  • София
Чл. 70 (3) (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2023 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 105 от 2023 г.) Приемането на ученици по ал. 1, както и допълване на утвърдените паралелки до максималния брой ученици, се организира от училището, за което директорът създава комисия за класирането им според бала на учениците по низходящ ред.
(4) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2017 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 105 от 2023 г.) Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и оригиналите на документите по чл. 72, т. 2 и 3.
(5) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 77 от 2017 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 105 от 2023 г.) Резултатите от попълването на местата по ал. 3 се обявяват в училището и в регионалното управление на образованието до 11 септември.

# 343
Да отклоня малко..
Олимпиадите/изпита НПМГ как и кога се появява в профила на ученика за да ги ползва за кандидатстването?
Едва след като се подреди такъв тип желание или заедно с появяването на другите оценки от НВО?
При дъщеря ми преди 2 години олимпиадата се появи заедно с НВО.

# 344
  • София
Успех на художниците. Аз съм чедо на двама  художници, израстнала съм сред художници, много много готини хора, творци, готина среда. Останаха ми чудесни детски спомени и много картини по стените, та ми е слабост. Утре... Да успеят, да се развият децата , това е богатство... Моите деца не рисуват, освен Наборката, ходеше като малка на уроци, тя е много добра, ама нейсе, друга посока поема засега.. Но го носи и тя това... Де..  По другите теми, за Класната по 30 лева, ама тя не свърши много неща през годината... Две съобщения написа всичко на всичко,,за две екскурзии...  Joy Друго при нас няма, първи уикенд без уроци, аз се наспах за пръв път от много време... И психически ми олекна, нищо че главното предстои... Точки повече не сме смятали, мъжа ми забрани даже да се говори повече за матури Joy

Общи условия

Активация на акаунт