Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 207
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 975
  • Пловдив
Здравейте!

Включвам се с едно малко глупаво питане, но не мога да се справя сама.
Нали резултатите от НВО ще се публикуват тук: https://infopriem.mon.bg/login ?
От служебната бележка за явяване на НВО виждам какъв е кода за достъп до системата.
Но откъде да взема входящия номер?

Благодаря!
На нашите служебни бележки има вписан и Входящ номер и Код за достъп. Разгледайте я по-внимателно! Не са на едно и също място. Входящият номер ни е на реда на ЕГН-то.

# 976
Здравейте!

От служебната бележка за явяване на НВО виждам какъв е кода за достъп до системата.

Благодаря!
Входящия номер е над табличката с изпитите, а кода за достъп под нея

# 977
Здравейте!

Благодаря!
На нашите служебни бележки има вписан и Входящ номер и Код за достъп. Разгледайте я по-внимателно! Не са на едно и също място. Входящият номер ни е на реда на ЕГН-то.

Ах! Много благодаря! Четири пъти я прочетох тази бележка, припадам от себе си вече! Animal See No Evil

# 978
Момичета, кои от езиковите гимназии в София са с едносменен режим? Знам само за ФЕГ. Има ли и други? И пак за ФЕГ-как са условията? Някакви пресни отзиви за там, че моите впечатления са от преди 30 години?

не знам какво точно те интересува, ако искаш, пиши на лични.

# 979
Предни дни казах, че няма ясна ориентация в какъв вид паралелка иска да е сина ми. И го хванах и викам, дай да махаме, каквото не искаш със сигурност, пък каквото остане от него ще избираме. Добре, че в екселския файл за баловте от миналата година всяка колона има сортиране. Безценно! Та всичките редове със всякакъв немски, разширен или интензивен изтрихме. После интензивен френски и руски. И паралелки с много по-нисък или много по-висок от нашия очакван бал. После училища, които са прекалено далече. И някой професионални училища, които дори не знаеше, че съществуват такива специалности. Така с 2/3 намалих избора и не изглежда толкова страшно вече:)

# 980
dalil, завиждам, че имате за махане. Аз преговарях да допълваме Grinning

# 981
И при нас са само 2 училища. Не мога да я убедя да напишем още едно.
Вече са оформени по всичко. Чакаме.

# 982
В групата за прием след 7 клас във ФБ е споделен следният сайт https://www.izpitai.me/client/schoolScores. Някъде прочетох, че показва класиране на база минималните балове на 2 класиране от 2023 г. Приятен дизайн, лесен за работа Simple Smile

# 983
Да показва спрямо миналогодишното до къде би ти стигнал бала СЕГА

# 984
Проблемът е че миналагодишните балове са по-ниски от 2022 и 2021

# 985
dalil, завиждам, че имате за махане. Аз преговарях да допълваме Grinning

То за София става дума и затова има много за отсяване. 433 паралелки, множко са. Мъжа ми като го видя и вика "Аааа, аз това няма да го чета" Той и на близко не вижда много добре, то пък аз щото виждам, ама някой трябва да я свърши тази работа:)
Ето това е името на файл. Предполагам, че повечето го знаят.
Pril-3_priem2024-bal2023.xlsx
Допълвам
Не можах да намеря на  22 училище, какви са им баловете за миналата година. Някъде пък някой каза, че главно момичета има. И викам дай да видя таз работа, свалих файла с паралелките, както са групирани по класове и оцветих в цвят само имената на момчетата. Само в две паралелки май имаше по 3-5 момчета, в другите по десетина ми се видяха.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 14:44 от dalil

# 986
При нас вече са ваканция. Дори и в училище не ги искат. Оформиха ги до 20.06. Едно кмит им беше останало, но на 24.06 им сложила по една оценка без изпитване и готово, а имаше презентация. Имаха преди това само по 1 оценка. Безхаберна учителка! А в нискбаловите училища приемат с оценка по кмит. И както мислех, че няма начин там да не я приемат, сега след случката на нво и това е под въпрос. Вече и на мен ми избиха херпеси.

# 987
  • София
Зависи какво гледате - диапазон, пол... За момичетата са малко по-ниски във високия диапазон в сравнение с 2022, но за момчетата е обратното. Надолу пък се променя. Не може да се обобщава.

# 988
И банкова карта има, и лична карта има, и ЕЗОК извадих днес да пътува лятото, абе до стипендия да го докараме... ама първо да я приемат някъде Joy
Моята нехае... оформени са от миналата седмица, сега отиват с класа на екскурзия да разпуснат , особено тя се "скъса" от учене... Най я интересува,  дали да не направи по две дупки на двете уши... Joy Училища, ядове, на майка й

Моята дилема е , дали да я послушам и да пишем училище с френски, природни, математика, само езика или комбинация , защото се опасявам че след 1ви срок още може да се кае и да пищи, че много се учи, тежък език , тежък профил или подобни. Disappointed Relieved И ако тръгне с ниски оценки ще има драми....  Или да потърся профил природни, математика, както тя иска , но с  АЕ като първи език, където за нея ще е лесно.. дори да има втори език някакъв, няма да е тоя зор, като с първи интензивен.... това по повод подредбата и редене на желания "спрямо детето" Thinking опасявам се, че тя хабер си няма какво я чака с един тежък език...

Аз съм в описаната ситуация с моята дъщеря. Не знам от къде се "пръкна" този френски, но след като не се получиха нещата с първо желание в НПМГ, категорично поиска френски. Опитах леко да побутна към немски поне, но не, тя си била решила. Ами, трудно и е. Не го "чувала" , немския бил труден, но по-логичен и т.н. Може би ще започне курс лятото да дръпне напред, за да не вземе съвсем да се отчая и откаже. Поне продължава да твърди, че и харесва как звучи и много иска да го говори добре.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 14:45 от Koriandar25

# 989
Зависи какво гледате - диапазон, пол... За момичетата са малко по-ниски във високия диапазон в сравнение с 2022, но за момчетата е обратното. Надолу пък се променя. Не може да се обобщава.
Да, така е. Гледам високия диапазон при момичетата и там разликите са очевидни.

Общи условия

Активация на акаунт