Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 177
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 960
Фавиана, нямам идея защо приемаш по-различна гледна точка като злобно включване? Няма как всички да блеят в общия хор, че децата винаги са ощетени, сори.
А какво да коментирам решавам аз. Ако е в разрез с правилата - модераторът може да се включи.
Това отдолу  са точно няколко 6-ци подарък, което ощетява останалите по някакъв начин.
И моето момиче има 5 по БЕЛ, но такива са фактите. Тя не се трогна цял срок, че ще има 5, та няма как накрая всичко да се поправя.
Не сте сами в мъката си:) И нашата учителка по математика чака резултатите при децата, за които се двоуми колко да им пише, за разлика от други учители дето напраскаха ей така по някоя и друга шестица за да вдигнат оценката.

# 961
При нас останаха БЕЛ, БЕЛ Иуч и музика по последното очаквам 5 за срока и годината.

Това с чакането на резултатите е от НВО е несериозно.

# 962
  • Варна
Здравейте!
Чета абсолютно всяко мнение ,не изпускам нищо...
Но интересно ми е ,ако децата имат желание да учат езици ,кандидатстват в езикова гимназия с , например ,Португалски/Английски ,не е ли трудно това начало с абсолютно непознат език ? И ако има деца ,които вече имат някаква представа за този език и те ли започват от "нулата"?
Питам ,защото в близост до нас е 5 ЕГ Варна има паралелка с френски/англ -младежа се колебае заради френския ...ще му е трудно ,ще дърпа целия клас назад  и че ,ще го 'намразят" .
Може и да не стигне бала ,но ще го напишем като желание.

При нас всичките оценки са поставени,(успех 4,80).
Днес връщат учебниците ,на 28 имат тържество,на 29 заминават на екскурзия до 2 юли...

# 963
  • София
То май баш Португалски първи език  никъде няма в София ... или не се сещам
ама би следвало да почват от 0 , такъв подобен език..

# 964
Резултатите се вписват в дипломите ли?
Ами сега като попита, не знам и аз, ама си мислех, че се вписват и затова ги раздават по- късно Laughing
Свидетелство за завършено основно образование е. В него ще са вписани оценките за 5, 6 и 7 клас и точките от НВО

Mama Ru, осъзнавам, че това звучи като много странен въпрос, но по една случайност информацията ми трябва: Само годишните оценки от трите класа ли се вписват, или годишни плюс срочни?

# 965
  • София
Велина, винаги започват от нула. Предполагам ако всички знаят езика ще вървят по-бързо. Мое много близко дете ми разказваше когато е била 8 клас във втора английска били 2-3 деца, който не са знаели английски в началото. До края на годината били най-добрите, защото другите се отпуснали първите месеци. Та явно се научава.
Ако харесваш езика, колкото и да е труден, ще ти бъде притяно да го учиш, а според мен е още по-хубаво , когато всички го започнете от АБ.

# 966
Да попитам и вас, оценката от дипломата не се взема никъде , нали/ освен в случаите, когато няколко деца с равен бал и равни оценки по Бел и мат се борят за едно място/?

# 967
  • при моите любими
Да попитам и вас, оценката от дипломата не се взема никъде , нали/ освен в случаите, когато няколко деца с равен бал и равни оценки по Бел и мат се борят за едно място/?
Да

# 968
Моя хубостник вчера беше напълно оформен. Първия срок по два предмета го бяха леко ощетили. При 4,50 или 5,50 го оформиха надолу. Не съм правила проблем, но сега гледам по някои предмети са му дали малко отгоре. Госпожата по език даже му е казала, че ще го изпита за да му пише 6, но нашия не се подготви достатъчно добре и на 5 си остана. Но днес пък по друг предмет, госпожата казала, които иска по-висока оценка ще го изпитам. И нашия пръв, както по този предмет му е трудно и не го разбира и сега е с 6ца. Но този предмет вече сме изключили като вариант за засилено учене в 8 клас, така че 5 или 6 се тая.

# 969
Пу изчетох ви.
Свърши 7ми клас - 5ци по БЕЛ, История, География, Биология.
Дано излязат на 2ри резултатите искам спокоен уикенд. Някак сега съм спокойна и имам надежда, а след реултатите не е ясно как ще е настроението.

# 970
Нашият е по-добре по хуманитарните предмети и това си личи по оценките. Не знам какво ще прави, ако не му стигне бал за хуманитарна паралелка, и го приемат ИТ, например. Ще се готви в ИТ, та ушите ще му пукат.... Да е мислил.

# 971
Мина и последният изпит по химия , вече ваканция и спокойствие. Не мога да повярвам, че вече няма да се учи...
Май ще има 5, защото последната задача има леки грешки и сега се ядосва, ама здраве да е. Казвам и, че не трябва въобще  да го мисли.
Очертава се 4 или 5 петици и другото 6. За мен това е чудесно. Важното е, че балообразуващите са 6.
Направо се чувствам свободна сега...😃Такова напрежение беше...

# 972
  • София
poly_mnt111, браво на детето. Заслужи си пълна почивка и страхотна ваканция.

# 973
Здравейте!

Включвам се с едно малко глупаво питане, но не мога да се справя сама.
Нали резултатите от НВО ще се публикуват тук: https://infopriem.mon.bg/login ?
От служебната бележка за явяване на НВО виждам какъв е кода за достъп до системата.
Но откъде да взема входящия номер?

Благодаря!

# 974
Момичета, кои от езиковите гимназии в София са с едносменен режим? Знам само за ФЕГ. Има ли и други? И пак за ФЕГ-как са условията? Някакви пресни отзиви за там, че моите впечатления са от преди 30 години?

Общи условия

Активация на акаунт