Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 177
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 945
А това се спазва от всички ли и дали знаеш дали е задължително, при оценки 6666555665 днес госпожата по БЕЛ е казала на синът ми, че ще чака резултата от изпита по БЕЛ.
Не сте сами в мъката си:) И нашата учителка по математика чака резултатите при децата, за които се двоуми колко да им пише, за разлика от други учители дето напраскаха ей така по някоя и друга шестица за да вдигнат оценката.

# 946
„. При обективна невъзможност това да не се случи следва упълномощеният да има нотариално заверено пълномощно в съответствие с българското законодателство и с оглед гарантиране истинността на предприетите действия и защита интересите на детето."
Ваня Кастрева го е казала. Касае децата, навършили 14 години, които нямат възможност да присъстват лично.
Ако има юристи сред вас, нека се произнесат.
Преди две години, по неприятен повод, трябваше да се разпоредим за една банкова сметка двете с дъщеря ми. Тогава тя беше на 15. Дете на възраст между 14 и 18 години няма как да подпише пълномощно на който и да било, дори и на родителя си, защото пред всички органи то се представлява от родител или настойник. Дори и да ви изготвят такъв документ, не съм сигурна до колко той би имал юризическа стойност.
Факт, но на сайтовете на много училища фигурира и примерна бланка за пълномощното как да бъде оформено. Ударих един гугъл да видя аджеба как изглежда такъв документ, примери бол излязоха.

# 947
А това се спазва от всички ли и дали знаеш дали е задължително, при оценки 6666555665 днес госпожата по БЕЛ е казала на синът ми, че ще чака резултата от изпита по БЕЛ.
Не сте сами в мъката си:) И нашата учителка по математика чака резултатите при децата, за които се двоуми колко да им пише, за разлика от други учители дето напраскаха ей така по някоя и друга шестица за да вдигнат оценката.
Аз недоумявам как ще стане това, като те ще са завършили , когато излязат резултатите.

# 948
  • София

И как става това...Резултатите излизат СЛЕД края на учебната година, отделно си има краен срок за оформяне..

# 949
Канят 200, приемат 160 (само да не бъркам и да са станали 180)... поканените резерви може да са предпочели СМГ, НЕГ, Испанската, НПМГ или което и да е друго ДУ в София, друго ЧУ... може да са от друга област и да са решили, че не искат да се местят, причини много.
Не можеш да сметнеш по никаквъв начин, броя на поканените резерви в АК, доколко и как ще повлияе на трето класиране (по спомен, сроковете бяха след излизане на класиранията... нещо като - за кандидаатствалоте за стипендия ден два след първо класиране, за другите в деня на второ или на следващия... срока за резервите пак някъде там...)

# 950
  • София
За корейския знам, че са добри преподавателите в гимназията, всяка година имат и часове с корейка, за природните науки също. Имат и обмен с гимназия в Сеул. Базата е добра, кабинетите по природни науки са обновени. Всички стаи са с интерактивни дъски. Директорката от скоро е нова, преди беше зам., аз я харесвам. За френския също имам добри отзиви от познати за гимназиален етап. Разгледайте сайта, информативен е, в секция новини може да прочетете назад за различните инициативи.
Допълвам, тази година на ДЗИ по БЕЛ също резултата им не е никак лош, като се има предвид, че са над 200 деца и че арабската паралелка сваля успеха на останалите

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 13:02 от bibi76

# 951
  • София
Hope for Two, Ahoney, merilen, благодаря за разясненията.

# 952
Четох, че за различни области се подават отделни заявления. А ако кандидатстваме в 2 училища в различни градове, но в една и съща област, 2 заявления ли трябва или 1 общо и за двата града?

# 953
Поне имате все още надежда, нашата класна е по БЕЛ и му заби петицата на моя (сборни оценки 5,46) даже не му даде шанс да го изпитва. Не и се занимавало. Не съм и очаквала да му пише даром шестици, но поне да му беше дала шанс да се пробва. Реве ми се. Някои хора не трябва да са учители, още повече и ако са лоши по природа. А тя за три години доказа точно това и то на 24 семейства, да не си помилите че само аз мисля така.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 13:04 от Щастлива съм!

# 954
Аз пък не мога да разбера как очаквате в последния момент всички да са съгласни да дават шанс за повишаване? Ами цял срок са имали шанс децата...Ако е въпрос на колебание между две оценки - да, но чета очаквания на родители за тотална промяна на оценка. Ми несериозно е.
Даже няма да коментирам по-горе споделените "напраскани" няколко 6-ци ей така, подарък.

# 955
Аз пък не мога да разбера как очаквате в последния момент всички да са съгласни да дават шанс за повишаване? Ами цял срок са имали шанс децата...Ако е въпрос на колебание между две оценки - да, но чета очаквания на родители за тотална промяна на оценка. Ми несериозно е.
Даже няма да коментирам по-горе споделените "напраскани" няколко 6-ци ей така, подарък.
Еми при 5,46 до момента според можеше да му даде шанс, при все че има значение точно сега.

# 956
Четох, че за различни области се подават отделни заявления. А ако кандидатстваме в 2 училища в различни градове, но в една и съща област, 2 заявления ли трябва или 1 общо и за двата града?
Мисля, че  в този случай е едно заявлението

# 957
Не е нужно всичко да разбирате и всичко да коментирате, камо ли пък злобно. Някои оценки може да са напраскани в последния момент. При нас половината клас така ги оцафариха на изпроводяк, за щастие не по балообразуващ предмет.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 13:22 от faviana

# 958
А по въпроса за второ.

До колкото разбирам, освобождават се места от деца от други области, деца приети на първо и отиващи в частно и други избиращи училища извън МОН. Бях прочела, че АК поканва 30 резерви само, а това май е най-голямото частно училище.

Според мен не са много. Но като сравнявах брой с постигнат бал и запълни места пак до този бал имаше сериозна разлика.

Миналата година си бях направила списък с високобаловите частни и ДУ и броя на момичетата, за да се опитам да видя, като излезе статистиката, къде ще попаднем.
АК, ПЧМГ, СМГ, ТУЕС, НПМГ, 91, 164, 1-ва и 2-ра АГ, 9. За всяка от тях, която е без квоти сложих 30% момичета, за тези, които не са особено предпочитани заради език или друго- намалих по усет броя на момичетата, т.е. се опитах да предвидя предпочитанията.
Излезе, че за да попадне в желаната паралелка трябва да е макс. на 280-300- място в статистиката за София. Реално прогнозата ме беше доста добра и точно така стана.

# 959
Заявленията са към РУО (по области), няма значение колко града са в съответната област.

Герани, в няколко кампании поред гледам статистиката... Най-точно се получава, точно като гледаш мястото в статистиката на последния класиран в паралелката... В София това е най-точно, заради големия брой деца и статистическата грешка се намалява... Буквално до точки съм уцелвала Wink
Но само при високите балове работи толкова точно. В средата и надолу на статистиката е по-непредвидимо заради съвсем другите влияния върху желанията (както писах назад - нов транспорт и място става по-комуникативно, саменят паралелка с един профил на друг по-желан, закриват паралелка в едно училище и откриват в друго, уж еднотипни, но на деца за три класа едното им е по-близо и се конкурират за два...)

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 13:32 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт