Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 422
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И това не е вярно, Pure love..Свободата да "играе" има само по-слабо представилият се близнак, понеже нищо не губи, може на някое от класиранията да се закачи там, където самият той/тя иска. Другият не мърда никъде, как ще се откаже от най-желаното за него лично място... И като вторият не успее в гоненето на друга цел, се паркира при първия БЕЗ да отнема мястото на когото и да е.  За него няма никакъв риск, да, но само толкова - на никого не е попречил.

Тисисат , какво му е на тригодишното висше за бакалавър, че и безплатно? В доста европейски държави е така и точно затова секирата е страшна..

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 11:12 от пенсионирана русалка

# 61
  • Пловдив
Щом братчето ще кандидатства в МК училище, няма ли възможност в МОНското да изтегли сестра си и после да се запише в МК? Един вид подсигуряване, ако на нея не й стигнат силите да се класира
Е, не, няма такъв начин. Вече са ти обяснили. Плюс, че класиранията и записванията на МК са много преди тези на МОН. Той ще трябва да се е записал вече в МК, когато излезе първо класиране на МОН.
Но ние сме в Пловдив и тук, ако няма мнооого голям скок в баловете, би трябвало да и стигне на девойката, където иска да се класира. Друг е въпросът, че все още не може да реши, дали да пише първо желание Английската или да си остане в нейната паралелка в МГ /не знам за София, но в Пловдив си ги оставят в паралелките, в които са били, ако изберат да продължат в МГ и си имат особено отношение към тези си ученици/. И дилемата е голяма.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 11:22 от ilik123

# 62
Смятахме, смятахме точките и се чудя доколко има тежест записа във втория модул? Две вярно решени задачи, с подробно аргументиране, но пък може ли да се окаже, че не им харесва начина, по който е формулирано това аргументиране и съответно да отнемат точки? Знам, че се втеласвам, но така като гледам при нас 1-2 точки ще са решаващи..

# 63
  • София
Смятахме, смятахме точките и се чудя доколко има тежест записа във втория модул? Две вярно решени задачи, с подробно аргументиране, но пък може ли да се окаже, че не им харесва начина, по който е формулирано това аргументиране и съответно да отнемат точки? Знам, че се втеласвам, но така като гледам при нас 1-2 точки ще са решаващи..
Детайлно, хронологично, обосновано и вярно ако е, няма как да отнемат точки.  Дават пълни точки (личен опит) дори за  различно решение от даденото в ключа.

# 64
Каквото и резултати да отчетат МОН нивото в голямата част от страната е плачевно .Занижени изисквания, завишени оценки. Децата с по- високи резултати в мнозинството от случаите го дължат на допълнителни уроци .
Аз лично повече държах на БЕЛ , защото и аз смятам, че да пише грамотно и да познава собствения си език е много важно.
Но има и бели лястовици, в нашето училище има една учителка по бел, която е прекрасен преподавател, никой от нейните ученици не ходи на уроци и са много добре подготвени , с високи резултати на НВО

# 65
Има нещо, което не ми е ясно. Започва записването по желания. Идва първо класиране и си приет да речем по 5то желание, но не ти харесва много и решаваш да се пробваш на 2 класиране. Та като чета в упътването за кандидатстване, излиза че мястото, на което си приет на 1 класиране, въпреки че не си се записал ти се пази. Правилно ли го разбирам това? То тогава не се освобождава свободно място, за някой който може да се качи нагоре.

# 66
На второ класиране не губиш нищо, единствено може да минеш на по- предно желание . Ако не, си запазваш мястото от първо касиране

# 67
  • София
Освобождава се, ако ти се придвижиш нагоре. Думата не е точно "пази". Просто или оставаш на същото място, или отиваш нагоре.

# 68
  • Пловдив
Русалке, Санака, съгласна съм и аз. Също смятам, че резултатите ще са (средно) по-ниски - заради няколкото изненади, по-обширния засегнат материал и точкуването. Не смятам, че задачите са по-трудни. Има и една друга точка - понякога, при лесни задачи, силни в математиката деца, а и такива, които поназнайват, бъркат точно, защото им се вижда лесно.
Тя не е една друга, а май основната за  доста от сгрешилите деца - подценяване на лесните задачи и минаване през тях като пършинг...
Ъхм, точно случаят в наше село. Решил първи модул за 15 минути и после... 14-та задача, хора! 14-та!!! Всъщност отговорът му е верен, но за друг ъгъл, а не за този, за който го питат. Rolling Eyes
Хм,,  абсолютно същата работа и при моята. Гледала и смятала друг ъгъл. Вярно, ама не и според шаблона.

Иначе и аз като русалка смятам, че няма да се вдигнат баровете. Що потънали деца видях вчера, не е истина. До 2.7 нищо не е ясно.

# 69
  • Сф
Мерси,Русалка. Това за по- слабо представилият се не го знаех.но няма значение. ,Иначе знам че на никой не взимат мястото. Играят , когато не са доволни от избора и просто записват, за да е по- приемливо поне училището . И после другият се бори , в случая беше обща цел. И успяха. И после се появи свободно място в друга паралелка и единият пак игра и успя , а другият пазеше. Но ..това са игрите на крайните класирания и донамествания. Дотам да не стигате Simple Smile!

# 70
  • Пловдив
Да, свободни места се освобождават от тези, които се записват в училища към МК и тези, които са участвали в други области за спорта.

# 71
Здравейте! Знаете ли на кои етапи (дати) записването и подаването на документи е лично, а не онлайн? Успех на всички Simple Smile

# 72
  • София
Момичета, разсмяхте ме с този редактор и тениската, дори не съм го забелязала 😁.
По въпроса с близнаците, при нас лошото е, че по-добре с правилата се  (по нейни думи), не иска да учи със сестра си. Има някаква конкуренция между тях явно. Другата няма проблем. Но те са твърде различни като темперамент. И при тях, едната е "перде" и цяла година си късам нервите на спокойствието й, не си даваше изобщо зор, докато другата учеше постоянно и до късно доби и нещата й се получават, но с много труд. Тя е и много емоционална, изживява всеки изпит, контролно, изпитване и т.н.
Въпреки това ще видим дали ще използваме правото на близнаците, ако все пак се наложи... Още повече, че имат различни интереси и желания. Имат и общи, но...Ще чакаме да видим първо точките и ще го мислим тогава.

Да питам , в 1 АЕГ има ли днес отворени врати, защото ми попадна някъде тази информация?

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 11:59 от Malechka

# 73
  • София
Има в 91 НЕГ, май не в  1 АЕГ. В момента тече, май до 13 часа.

# 74
Освобождава се, ако ти се придвижиш нагоре. Думата не е точно "пази". Просто или оставаш на същото място, или отиваш нагоре.
Аха, да точно това ми убягваше в тълкуването и не разбирах. Трудно ми е да приема, че малко на жребии ще се падне един избор само. И ти трябва да кажеш има или няма сделка. Класиранията след 2ро ми се струват много рискови.То я има 1-2 места свободни, я не.
Все още нямаме ясна посока за избора на паралелки и с каква насоченост. Това, което искаше сина ми отпада. Ако не беше дремал цяла година, щеше да има по-добри резултати. Но той е ДЗЕН, много спокоен и нищо не го стряска и всичко за последния момент оставя, а то не става така. Пример за умно момче с много добри заложби и таланти по рождение и мързела го прецаква. Аз съм точно обратното била, не толкова надарена с талант за учене, но много изпълнителна и стриктна и понякога болезнен перфекционизъм. А на него всичко му се получва без да се напъва. Аз му викам седни отвори го тоз учебник. Що?  Аз всичко си знам и без да уча си имам добри оценки. Като каже така и ме подлудява. И затуй сега ще сме под 400 точки, зарад пустия мързел и самоувереност.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 13:03 от dalil

Общи условия

Активация на акаунт