Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 238
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
На мен тази теза ми звучи високопарна и нетипична за дете, НО аз не разбирам - наборката сама си ги пише. Нямам идея дали тя би могла да напише подобно нещо.

Русалче, искаше ми се новата директорка да каже как ще разпределят в осмите класове, но тя може изобщо да не е била там. Пък и едва ли ще каже...

# 106
Ама изобщо не искам да си помислям какво точно е писал моят момък по БЕЛ...
Като ви чета, аз е нямало да се справя отлично, а съм завършила Българска филология Simple Smile

# 107
Тезата е едно от нещата, върху които не е съсредоточавала усилие моята. Писа няколко с частната учителка, но последните два месеца нямаше уроци. На школата не знам какво е писала. Нейните разсъждения и изрази са си по детски. Трудно формулира мислите си и често пъти има нужда от редактиране или помощ от възрастен да ги вкара в нормално изречение.

# 108
  • София

Русалче, искаше ми се новата директорка да каже как ще разпределят в осмите класове, но тя може изобщо да не е била там. Пък и едва ли ще каже...

Ние отидохме, там беше новата директорка, но не е коментирала нищо за разпределението на 8ми клас. Иначе беше приятно Simple Smile

# 109
Здравейте и от мен в новата тема!
Днес е задушница, утре Петдесетница.
Домакинска работа няма (по - скоро имам), но ще изчакам да минат тези дни.
Опитвам се да съм релакс, но не ми се получава много.
Чета и правя списък за план Б, план В...
Как ли не въртя за езиково, не ще и не бива.
Много се притеснявам от чисто мъжките паралелки в Джонката, ПГТК. Да не вземат да се "избият" тези коч компании и една девойка да не могат да си разделят. 😂
Аз така съм била в МГ с три момъка САМО. Мале, мале.... кво беше за тях, еле за единия. 🤦😂
За протокола - наборът е пълен дзен и не му дреме, както и цяла година, както и на НВО.
Тук говорите за притеснителни деца. Моето е пълен оупъзит. 😬🤭

# 110
Може би си права, Русалка. Аз не съм се интересувала много от гимназията, а и гледах да не притесня децата с много въпроси. Grinning
Laurentin сега се върнах назад и прочетох за случката при вас. Аз лично съм се отказала да се боря с простотията. И моят беше обект на подигравки и физически тормоз в училище. В четвърти клас един новодошъл се опитваше да го души. Нищо не се прави в училище - всичко от страна на училище и учители поне при нас е проформа. При него като го конфронтират или обидят загубва ума и дума - не успява да се защити. Липсва каквато и да било "злоба". За съжаление голяма част от проблемите в училище са в резултат от неглижиране на децата и проблеми вкъщи. Ето пример от вчера - цялото училище се наредило на опашка и чака ред да влезе, идват двамата гамени последни и се набутват най-отпред. Ами така са видели от родителите си... Аз не си вгорчавам вече дните с простотията и липсата на възпитание на другите деца. Фокусирам се върху моите и се опитвам да ги уча, че мнението на Петканчо и Драганчо нищо не означава за тях. Не че много сме успели, но се надявам да се научат.
Аз моят за теза и преразказ не искам и да го питам.Scream Очаквам да го чета по бисерите. Опитва се, но не му се получава добре. Въпреки, че според пробните под 80т не падал. Ще се радвам за 3-4 точки на теза и 25-30 на преразказ.

# 111
Kalisi, по-скоро изказът в тезата не звучи като мислен от кандидат-гимназист (с най-добри чувства го казвам) и оценителят го долавя. Дъщеря ми хареса тезата, но каза, че си личи изказът на възрастен. Разказа ми, че в последните години критериите за оценяване на тезата са сменени - вече може да се цитира и някакви други неща, които не е запомнила. Та много зависело на какви оценители попадне работата - "старите" не са свикнали още с новите критерии и търсят старите, новите оценители били по-ларж. Това им е разказала г-жата по БЕЛ, която мисля е и оценител.
Дъщеря ми на курса има писана теза точно по този цитат, даже я четохме вечерта преди НВО-то. На изпита е решила да си напише нейна теза - ще видим как ще бъде оценено личното творчество.

# 112
И на мен хич не ми допада, че нашият се е запътил към почти изцяло мъжки паралелки. Той и сега е в такава. Обаче - като иска - подкрепям Simple Smile

# 113
Споделяно през годините от познати, които проверяват - самите те признават субективен момент при оценка на есе/ преразказ/ теза. Включително има значение и в какъв ред се преглеждат работите - ако предишните 15-20 са били потрес и после идва една прилична, прави впечатление, което иначе не би на фона на подчертано силни предишни. Има ли човек, има субективизъм. Нека бъдем спокойни, всичко друго е гадаене и налучкване.

# 114
  • В Страната на чудесата
merilen, мислех, че изпитите на вътрешните деца са минали вече при вас и утре е само за външни.
Имате стиснати палчета за утре. Flowers Four Leaf Clover И ние ще минем да се "разпишем" последната неделя от месеца.

Kalisi, най-добронамерено - излезте да подишате въздух за ден-два и оставете смятането на точки. Преливане от пусто в празно е цялото занимание в момента.

# 115
  • София
Очаквам да го чета по бисерите.
Едва ли. Simple Smile
Но иначе страхотни бисери има в годините  в преразказите, като претендент за купата за мен си остава " Вида оправи и коня, и баща си". В последните години сякаш  ги няма бисерите  на едно място събрани, повече внимание отделят по този показател на  бъдещите студенти...

# 116
merilen, мислех, че изпитите на вътрешните деца са минали вече при вас и утре е само за външни.
Имате стиснати палчета за утре. Flowers Four Leaf Clover И ние ще минем да се "разпишем" последната неделя от месеца.
Алисса, благодаря. Имаха един изпит на 9 юни, за вътрешните беше първи приемен, но наборката не успя да прескочи летвата заради геометричната задача. Та утре на "поправителен", надявам се да не стигаме до последната неделя.

# 117
И на мен хич не ми допада, че нашият се е запътил към почти изцяло мъжки паралелки. Той и сега е в такава. Обаче - като иска - подкрепям Simple Smile
Кои е избрал? Ако желаете споделете. 🙂

# 118
Аз си мисля дали някои бисери от матурите не си ги измислят, ама те са толкова засукани, че да се чуди човек:
 Тези са супер уникални:

Наздраве и от мен!

# 119
  • София
Един от любимите ми е: “Като видяла, че помощ не идва от никъде, Илийца взела кола и сама се оправила.”

Общи условия

Активация на акаунт