Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 293
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 900
Това може ли някой да го потвърди:

"Ако си класиран в някоя паралелка на 1 класиране, и не подадеш заявление за участие в 2 класиране, автоматично губиш нивото на класиране , и почваш от нулата във второ."

# 901

Ако си класиран в някоя паралелка на 1 класиране, и не подадеш заявление за участие за 2 класиране, автоматично губиш нивото на класиране , и почваш от нулата във второ.
Това не го разбрах.
Е как ще го разбреш, като всеки си прави своя интерпретация Simple Smile

# 902
Написах по-напред, но може да е неясно...
Вариантите са:
1) Ако не си класиран никъде на първо класиране, продължаваш автоматично на второ.
2) Ако не си по първо желание, то следва да подадеш заявление за участие във второ класиране... Ако не запишеш (т.е. приключвап участията в класирания, имаш си вече паралелка) или не подадеш заявление за участие във второ, отпадъш и не участваш в него.
3) Ако си по първо желание варианта ти е само "запис" или просто не продължаваш... Няма как да почнеш "от нула".

# 903
  • В Страната на чудесата
Здравейте, имам следния въпрос . Ако при записване,  дете на 14 г. навършени не може да присъства ,какви документи трябва да се представят? Чудех се дали трябва нотариално заверено пълномощно и въобще нужно ли е детето да упълномощава родител?
Някой знае ли?
Да, трябва нотариално заверено пълномощно, макар че в темата се сподели за "изключения", но изискването е да има.

Чие е това изискване?  Присъствието на детето при записване е пожелателно, но не и задължително.

# 904
Благодаря. Така бях разбрала и преди.

# 905
  • София
Аз въртя, суча, и все нещо недоразбрала за профилираните паралелки Grinning
Та, може ли някой да ми обясни с думи прости каква е разликата? Например тук:

В профил Чужди езици допълнителните профилиращи предмети се избират след 10 клас, а в профил Природни науки - всичко се избира сега и след 10 клас не се добява/изменя нищо, така ли е?

# 906

Ако си класиран в някоя паралелка на 1 класиране, и не подадеш заявление за участие за 2 класиране, автоматично губиш нивото на класиране , и почваш от нулата във второ.
Това не го разбрах.
Не съм го написала добре, може и грешно да  съм разбрала.
Ако си класиран по някое желание на 1 класиране, но не запишеш и не подадеш заявление, че желаеш да продължиш във 2 класиране. Тогава какво се случва?
Ако подадеш заявление, че желаеш да продължиш във 2ро класиране ти само се качваш нагоре в желянията си, но не слизаш надолу.
И затова си мислех, че ако си класиран на 1во класиране и ако по някаква причина не подадеш това заявление за учстие в 2 класиране, вече участват всичките ти желания от първото до последното. Не съм се замисляла, че може да прескачаш 2 класиране, защото не ми звучи логично, някои да иска това.
И третия вариант е когато не си класиран никъде на 1во и тогава вече автоматично си продължаваш на 2ро, без нищо да подаваш никъде.
Ако греша ме поправете моля!

# 907

В профил Чужди езици допълнителните профилиращи предмети се избират след 10 клас, а в профил Природни науки - всичко се избира сега и след 10 клас не се добява/изменя нищо, така ли е?
При чуждоезиковият профил - профилиращи са двата езика. След това в 10 клас избират още два предмета. Тук не могат да изберат език за трети и четвърти профилиращи.
При природните науки - профилиращи са биология и химия. След 10 калс избират два предмета. Тук могат да изберат език за трети и четвърти профилиращи.

# 908
  • София

В профил чужди езици двата задължителни профилиращи предмета са английски и френски (в този случай), в 10 клас ще изберат още 1 или 2 от предложените им от училището.
В профил природни науки двата задължителни профилиращи предмета са биология и химия (не съм 100% сигурна дали са в точно те, трябва да проверите в сайта на училището), в 10 клас ще изберат още 1 или 2 от предложените им от училището.

# 909
sali,
това е таблицата от сайта на 7-мо

При избора в 8 клас са определени 2 профила. За паралелките с чуждите езици вероятно това са посочените два чужди езика.
За паралелката "Природни науки" са биология и химия.
Така написано са фиксирани първи и втори език за паралелките.

Погледнете секцията "Учебни планове" (https://7-mo.com/uchilishtna-dejnost/uchebni-planove-v-gimnaziya/) там има за всяка паралелка и за всеки клас какво се изучава и ще се ориентирате какви профили се предлагат в 11 клас. За завършилия тази година 12а клас  "Чужди езици" са:

Вижда се че избират 3-ти профил и оставащата част от часовете са дадени на разширена подготовка по математика, БЕЛ или химия, което означава, че второто ДЗИ, което е по профилиращ предмет,  могат да избират само от 3-те профилиращи предмета.

# 910
  • София

Това не го разбрах.
Не съм го написала добре, може и грешно да  съм разбрала.
Ако си класиран по някое желание на 1 класиране, но не запишеш и не подадеш заявление, че желаеш да продължиш във 2 класиране. Тогава какво се случва?
Ако подадеш заявление, че желаеш да продължиш във 2ро класиране ти само се качваш нагоре в желянията си, но не слизаш надолу.
И затова си мислех, че ако си класиран на 1во класиране и ако по някаква причина не подадеш това заявление за учстие в 2 класиране, вече участват всичките ти желания от първото до последното. Не съм се замисляла, че може да прескачаш 2 класиране, защото не ми звучи логично, някои да иска това.
И третия вариант е когато не си класиран никъде на 1во и тогава вече автоматично си продължаваш на 2ро, без нищо да подаваш никъде.
Ако си класиран на първо класиране на второ или следващо желание, но не се запишеш и не подадеш заявление за участие във второ класиране - отпадаш от класирането, губиш си мястото и можеш да участваш чак в трето класиране. Ако си класиран по първо желание - трябва да се запишеш, иначе отпадаш от класирането, губиш си мястото и можеш да участваш чак в трето класиране.

# 911

Това не го разбрах.
Не съм го написала добре, може и грешно да  съм разбрала.
"Ако подадеш заявление, че желаеш да продължиш във 2ро класиране ти само се качваш нагоре в желянията си, но не слизаш надолу."
Ти може да се качиш нагоре или да останеш на същото място от първо класиране.

"И затова си мислех, че ако си класиран на 1во класиране и ако по някаква причина не подадеш това заявление за учстие в 2 класиране, вече участват всичките ти желания от първото до последното. Не съм се замисляла, че може да прескачаш 2 класиране, защото не ми звучи логично, някои да иска това."
Ей това подчертаното е супер нелогично... Как така и за какво точно участваш?
Ако ти не се запишеш, то друго дете, пожелало твоето място, ще се класира там... на неговото място от първо класиране ще се премести друг... и така ще има разместване... Иначе каквъв е смисъла от втока класиране, като всички участват неясно как и по какви критерии Thinking

Някой може да е подал в две области, но да отпадне желанието за участие там, защото е приет в другата по жланеи за записване... просто няма да отиде да заяви и няма да "задържи"  място, което е реално желано от някой друг... Или някой е участвал в класиранията, но е записан в частно училище... не заявява участие във второ класиране или не записва класиране на първо желание и освобождава място за следващият желаещ неговото място Hands V

ПП: Сетих се и за още един вариант... Толкова безобразно си си подредил желанията, че си класиран на място, където категорично не искаш, а ти е първо желание. Или не е първо, но и по-предните ти желания са безобразни... Не записваш, скачаш в дълбокото и се надяваш желаното да е налично на трето класиране Close
Затова се реди внимателно по реда на желанията Hands V

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 11:26 от peneva_a

# 912
Като ви чета ми звучи като безумен стрес тренировки ежедневно по 3-4 часа +няколко доп.урока седмично +ежедневните отговорности в училище Shocked

Всичко опира до детето. За моето спортът е начин на живот от 5 годишна възраст и по-скоро откъсването от него би било безумен стрес. Училището е отговорност, с която е провикнал да се справя на отлично ниво. И смятам, че тази организираност се дължи именно на спорта. Всяко дете е различно и решенията винаги са индивидуални.

# 913
Може ли един въпрос от майка на бъдещ седмокласник. Колебая се дали да го запиша тази година на английски или не. За момента съм го записала на школа по български и математика - събота и неделя по 3 часа. Вероятно ще има и още една математика в малка група от 4 човека по 1,5 часа през седмицата. На спорт не ходи. Английският му е 2 пъти седмично по 2 часа. Ходил е 2 години в тази школа, постигна доста добро ниво без да пише почти никакви домашни и се опасявам да не загуби нивото ако сега прекъсне. В същото време всички ме плашат колко било натоварено в 7 клас и как нямали време за нищо и трябвало да се откажем от английския и да се съсредоточи само върху български и математика. Може ли да дадете мнение по въпроса.
Моето дете в 7 клас попадна в паралелка, в която изучаваха руски език, АЕ не. До тогава учеше АЕ и продължихме с индивидуален онлайн курс 1 седмично за 1 астрономически час. Даже му действаше разтоварващо и си го чакаше.

# 914
В класиранията има и един друг момент. Някои са приети на първо класиране да кажем на 3то желание, обаче размислят и решават да се запишат без да чакат второ.

Тогава за някой тяхното 3то може да е било първо, но на второ класиране има едно място по-малко за запълване.

Като четох тук и във ФБ, доста хора така правят записват се на първо, където са ги класирали.

Общи условия

Активация на акаунт