Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 293
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 990
  • European Union
dalil, завиждам, че имате за махане. Аз преговарях да допълваме Grinning
Аз не мога да повлияя по никакъв начин. Има си едно желание и една.компромисна резерва. И не иска нищо друго, дори и същите езици в друго училище, което е с по-ниски балове. Дано да се е справила на изпитите.

# 991
Самият бал като стойност не е толкова важен, важно е на кое място си спрямо останалите.
Френската изглежда добре отвътре като материална база. Подобрява се в последните години, то нали на 6 месеца ходим на избори, та мога да сравня.

# 992
Позната оценителка по БЕЛ от провинцията, която доколкото разбирам проверява работи от Сф, сподели че тази година общото ниво й се струва значително по-високо,  но това вероятно е субективно

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 17:08 от Kalisi

# 993
Позната оценителка по БЕЛ от провинцията, която доколкото разбирам проверява работи от Сф, сподели че тази година общато ниво й се струва значително по-високо,  но това вероятно е субективно
В София нивото е по-високо по принцип. Зависи кой град е оценявала преди. Както и кое училище…

# 994
Позната оценителка по БЕЛ от провинцията, която доколкото разбирам проверява работи от Сф, сподели че тази година общато ниво й се струва значително по-високо,  но това вероятно е субективно
В София нивото е по-високо по принцип. Зависи кой град е оценявала преди.
Това си помислих и аз
Но малко остана, скоро всичко ще стане ясно

# 995
Говорих с класната, жената каза, че учителката по БЕЛ иска да изчака до петък. До 2.06 нямало как да чака.
А за мненията по-горе за подарени и написани ей така оценки, ще кажа само, че детето ми няма нито една подарена оценка, учи в най-доброто училище в Пловдив. По всеки предмет държат, абсолютно по всеки. Никога не сме проявявали каквито и да е претенции за оценяване, както няма да го направя и сега. Просто аз се притесних да не го остави ей така без оценка. За повече от 5 е, което не е на 100%, защото учителката може и 3 да му пише ако реши. Та продължаваме да чакаме до петък за заветната оценка по БЕЛ.

# 996
Говорих с класната, жената каза, че учителката по БЕЛ иска да изчака до петък. До 2.06 нямало как да чака.
А за мненията по-горе за подарени и написани ей така оценки, ще кажа само, че детето ми няма нито една подарена оценка, учи в най-доброто училище в Пловдив. По всеки предмет държат, абсолютно по всеки. Никога не сме проявявали каквито и да е претенции за оценяване, както няма да го направя и сега. Просто аз се притесних да не го остави ей така без оценка. За повече от 5 е, което не е на 100%, защото учителката може и 3 да му пише ако реши. Та продължаваме да чакаме до петък за заветната оценка по БЕЛ.
Да си призная аз лично бих отнесла и класната и учителката по БЕЛ.
Първо защото има наредби, които трябва да се спазват, като краен срок за оформяне.
Второ на каква база ще преобразува точки от НВО в оценка.
Трето къде спа цял срок, та не й е ясно за каква оценка е детето.
Точките от НВО са моментно оценяване на което може детето да е в огромен стрес.

Точно в седми клас, точно в тази седмица аз лично бих имала огроооми претенции.
Без да съм претендирала за оценки.
И бих се срещнала с учителката по БЕЛ на мига.
Колко точки чака за да му пише 6 - 65, 75, 85 ,100?
Извинявам се, но с такава глопост бих се заела веднага.

# 997
  • София
Излезе презентация на МОН за резултатите от НВО за 10 клас. По-ниски са от предходната година, не знам какво се очакваше според трудността. Иначе според ДЗИ по БЕЛ повечето от топ училищата са с по-високи резултати.

# 998
  • Стара Загора
Четох, че за различни области се подават отделни заявления. А ако кандидатстваме в 2 училища в различни градове, но в една и съща област, 2 заявления ли трябва или 1 общо и за двата града?
Мисля, че  в този случай е едно заявлението
  За всяко РУО се подава отделно заявление.
  Във вашия случай е само едно.

# 999
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Изчетох ви, браво на мен! Laughing
Ние бяхме с набора за медицинското, та вече и то е налично и сканирано, даде ни и здравно-профилактична карта, да си има. Даже ни даде рецепта за кръвотечението от носа, че ми писна да маже кръв навсякъде, вече!
Иначе, те са си във ваканция, не ходят на училище, в петък ще връщат учебници, а в събота или неделя ние заминаваме за 1 седмица на морето!

# 1 000
GoSSipSs, това не е концерт по желание, не може да го оформя последния учебен ден.
Наредба №11, чл. 22,
(7) Срочната оценка се формира не по-рано от една учебна седмица и не по-късно от два учебни дни преди приключване на съответния учебен срок.

# 1 001
  • Варна
Не съм , какво ви изписаха за носа? Вече само дето л..но не съм мазала и все без ефект.

# 1 002
  • Пловдив

Точно от пловдивското РУО имам писмен отговор по въпроса отпреди 4 години как нямат право да чакат резултати от НВО, за да пишат срочна/годишна оценка. Даже ме помолиха да пусна жалба и да направят проверка. Ако ви интересува, ще кача отново писмото. Предполагам кое е училището - и в нашето е същото (освен ако не сме в едно и също Simple Smile)
При нас също още не са нанесени някои оценки, но едва ли ще чакат петък

# 1 003
  • София
Не съм , какво ви изписаха за носа? Вече само дето л..но не съм мазала и все без ефект.
Не съм "Не съм", но да споделя моя опит. При нас установен кофти капиляр в началото на ноздрата, който създава големи ядове. Изписаха ни Емофикс маз, като започне кръвотечението се подготвя тампон с мехлема и се слага хубаво навътре и стои поне 30 мин. Не искам да ви казвам, че му бях купила дамски тампони по едно време за училище, да не стане мазало там, защото като почне да шурти и няма спирка.
Да си похваля наборчето, завърши с пълно 6, макар и да не е много доволен от НВО-то, тази битка си я спечели.
Сега е на заслужено зелено училище с класа си в Пампорово и въобще не се сеща за нас.

# 1 004
Утре сутринта в 8.15ч имам среща с класната и учителката по БЕЛ, ако до тогава нямаме оценка пускам жалба. Независимо, че ще остави по ниската сигурно, но няма детето да рефрешва това школо по 20 пъти на час до петък я. То бива, бива, малко им беше цяла година, та накрая и това.
Благодаря за предложението да покажете писмото, но няма да има нужда таткото е юрист, та знае. Дано само да не се стига до там, защото ще е жалко.
Синът ми очакваше 6, БЕЛ верно не му е силата, но много учи, поне ще му остане правописът от това напъване.
За сега те казват, че ще чакат 28.06 вечерта, аз заявих, че няма да стоя и да чакам.
Грозно се получава накрая, но...

Общи условия

Активация на акаунт