Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 123
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 005
Утре сутринта в 8.15ч имам среща с класната и учителката по БЕЛ, ако до тогава нямаме оценка пускам жалба. Независимо, че ще остави по ниската сигурно, но няма детето да рефрешва това школо по 20 пъти на час до петък я. То бива, бива, малко им беше цяла година, та накрая и това.
Благодаря за предложението да покажете писмото, но няма да има нужда таткото е юрист, та знае. Дано само да не се стига до там, защото ще е жалко.
Синът ми очакваше 6, БЕЛ верно не му е силата, но много учи, поне ще му остане правописът от това напъване.
За сега те казват, че ще чакат 28.06 вечерта, аз заявих, че няма да стоя и да чакам.
Грозно се получава накрая, но...
Ти точно с това започни: Детето ми положи страшно много усилия, изжиява стархотен стрес при НВО по БЕЛ, не желая сега да рефрешва през 10 минути и психиката му вече да се срине тотално.
Вие сте възрастни хора и сте наясно колко пагубно моеж да е това за едно 14 годишно дете.
Затова бих искала да помоля......

P.S. Направо ми идва с теб да дойда Simple Smile

# 1 006
Минахме преди малко покрай училище. Обърна се към него и изрече: -Ужасно си, ужасно, мразя те, мразя те, винаги ще ти го повтарям!
Въпреки че е решила да подари по едно цвете на всички учители, без кмит и биология. Тях ги мразела.
Подадох оплакване в РУО. Не че има полза, знаем го, но детето е разстроено от квесторите.
Значи квесторката не е намерила за нужно една добра дума за успокоение да каже, да я успокои след обидата, пък в същото време на няколко пъти взела линия и гума от чина и, за да ги дава на друго дете, което нямало. А все говорят, че вербалната агресия също е приоритет, пък накрая, ами то само обида, какво толкова. Как какво, губят се точки.

# 1 007
Някой знае ли какво следва, ако дете не си е предало учебниците по предмет? Заплашвали, че няма да дадат дипломи! Нали от следващата година всички деца ще имат безплатни учебници т.е тези няма да се ползват.

# 1 008
Някой знае ли какво следва, ако дете не си е предало учебниците по предмет? Заплашвали, че няма да дадат дипломи! Нали от следващата година всички деца ще имат безплатни учебници т.е тези няма да се ползват.
Ходи купи един и им го занеси.
Нищо не следва, ще ги бракуват най-вероятно но и за брака трябва протокол, иначе ще им се водят тея загубените.
Тъпа история ама закон какво да се прави.

# 1 009
Моят син има съсипани учебници при един проливен дъжд. Казали са, че ще трябва да ги платим.

# 1 010
Здравейте, ganis, видях, че и други родители имат въпроси за задача 22 от втория модул, та ще се радвам и аз на малко допълнително разяснение относно точкуването.

Дъщеря ми е решила задачата правилно, нанесла я е на беловата, но след като е приключила с другите задачи, е решила да си я провери, и при проверката е направила грешка със знака при решаването на уравнението, като съответно е задраскала вярното и е попълнила грешното решение...Disappointed

Знам, че задрасканото не се гледа, но въпросът ми е колко точки ориентировъчно може да очаква за отделните подточки?

За подточка а) - вярно съставена таблица, вярно съставено уравнение, но с единична грешка при сметките, и съответно различен отговор. И за подточки б) и в) - правилен метод на решение, но с използвана грешна стойност заради грешката при подточка а).

На колко точки приблизително може да се надява общо за тази задача при тези обстоятелства?

Благодаря предварително!

И аз искам да знам отговорът на последния въпрос. Колко точки се взимат, ако на задача 21А не е представен отговорът върху цифровата ос? Simple Smile Моля, помогнете, от дни ме мъчи това...

Ganis, има ли яснота колко точки ще се вземат за 23Б, когато си решил да използваш намерения ъгъл от 23А?
Проверката тече с пълна сила и все още е рано да се каже кога ще приключи.
1 т.
А на задача 21 по условие: решението да се представи  на числовата ос. Трябва ли да се представи и с числов интервал освен на числовата ос?
Не.
Благодаря за отговора. А племенничката на 21 а не е представила отговора върху числовата ос. Колко точки може да й се вземат за това?
1 т.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 16:00 от SGSG

# 1 011
  • Пловдив
Утре сутринта в 8.15ч имам среща с класната и учителката по БЕЛ, ако до тогава нямаме оценка пускам жалба. Независимо, че ще остави по ниската сигурно, но няма детето да рефрешва това школо по 20 пъти на час до петък я. То бива, бива, малко им беше цяла година, та накрая и това.
Благодаря за предложението да покажете писмото, но няма да има нужда таткото е юрист, та знае. Дано само да не се стига до там, защото ще е жалко.
Синът ми очакваше 6, БЕЛ верно не му е силата, но много учи, поне ще му остане правописът от това напъване.
За сега те казват, че ще чакат 28.06 вечерта, аз заявих, че няма да стоя и да чакам.
Ти точно с това започни: Детето ми положи страшно много усилия, изжиява стархотен стрес при НВО по БЕЛ, не желая сега да рефрешва през 10 минути и психиката му вече да се срине тотално.
Вие сте възрастни хора и сте наясно колко пагубно моеж да е това за едно 14 годишно дете.

Все още денят не е изтекъл. Не се пренавивайте! Може днес, до края на деня да нанесат липсващите оценки. Ние също имаме 2 ненанесени срочни и годишни. Също по БЕЛ нямаме оценка в школо. Но знам, че вече ги е оформила. Просто не ги е нанесла...

# 1 012

Офф, и аз сега се притесних какво ще говорим, ама ще им кажа точно това, то това си е истината.
Не мога да разбера какво удоволствие ще й достави да надвие над 13годишно, моят няма 14г, то не че има голяма разлика де.
Само БЕЛ стой празен всичко друго се нанесе днес, офф на всичкото притеснение покрай НВО, че и това сега. Много ми е излишно, незнам как ви се струва на вас отстрани.

# 1 013
Вие се кахърите за една ненанесена оценка. Моята осмокласничка ще положи УТРЕ финалния си годишен изпит по мода. Не знам тази госпожа кога ще проверява тестовете и кога ще оформя годишни оценки, но те може би училищата към МК си живеят по свои собствени правила. Joy
Така че дишайте спокойно и си пестете нервите. Годината е стресова за всички ви, затова сега накрая ви трябва едно последно "омммм", малко бело и череши и всичко ще се нареди.

# 1 014
Как така няма да се ползват? Както са ви дали тези от библиотеката на училището, така ще дадат на следващия седмокласник безплатни учебници за ползване Thinking
Моя заблеян синковец преди години беше забутал някъде един учебник по руски... поръчах го, купих учебника и го "върна"... Изскочи при дете от неговия клас есента, като разчиствали за осми клас... де е блям моя, де е блял другия...

# 1 015

Четох досега Наредба 11
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2021/10/6_0-2.pdf
Подчертах това, което ще е интересно за Вас / чела съм го тази година, защото чух, че учители нанасят като оценка НВО/

# 1 016
  • София
Това не се отнася за НВО 7 клас. Четете внимателно.

Чл. 47. (1) Национални външни оценявания в системата на училищното образование се провеждат в края на:
1. началния етап на основната степен на образование;
2. прогимназиалния етап на основната степен на образование;
3. първия гимназиален етап на средната степен на образование.
(2) Извън случаите по ал. 1 министърът на образованието и науката може да определи национално външно оценяване в определен клас, който не е последен за етапа от степента на образование.

# 1 017
Не съм , какво ви изписаха за носа? Вече само дето л..но не съм мазала и все без ефект.
Не съм "Не съм", но да споделя моя опит. При нас установен кофти капиляр в началото на ноздрата, който създава големи ядове. Изписаха ни Емофикс маз, като започне кръвотечението се подготвя тампон с мехлема и се слага хубаво навътре и стои поне 30 мин. Не искам да ви казвам, че му бях купила дамски тампони по едно време за училище, да не стане мазало там, защото като почне да шурти и няма спирка.
Да си похваля наборчето, завърши с пълно 6, макар и да не е много доволен от НВО-то, тази битка си я спечели.
Сега е на заслужено зелено училище с класа си в Пампорово и въобще не се сеща за нас.
Точно вечерта преди матурата по български тук чета, че няколко майки се притесняват да не потече кръв от носа на децата им  по време на изпита. И аз да не остана по назад, викам на сина ми, да взема кърпички за нос и в двата джоба да сложи. И да намаже с кремчето носа си. И докато кажа всичко това и шурна кръвта. При нас е някъде по-навътре, някакъв капиляр е възпален и крива преграда. Повече се притеснявах за носа му, отколкото за матурата, ако омаже, ако не му дадат други листи.

# 1 018
Божеее, чета и се радвам, че сме случили на разбрани учители .. Ами като е загубило детето учебник, ще го възстанови или ще го плати, както си е по правилата и толкова Какви са тези заплахи за дипломи и т.н ??
А госпожата дето ще чака точките от НВО чак ме ми се коментира. Толкова ли не може да прецени за каква оценка е детето, три години му преподава ?

# 1 019
Аз също страдам от капиляр в едната ноздра и често ми тече кръв от носа. Преди важно излизане, среща, изпит и подобни, си мажа ноздрата с Емофикс маз. Нанасям с клечка за уши много внимателно и досега действа безотказно.

Общи условия

Активация на акаунт