Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 207
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 050
И при моята не са нанесени всички оценки БЕЛ и БЕЛ Иуч....и ТП.
По всичко друго е оформена.
Ако изключа МАТ Иуч се очертатва с две5- ци. Едната по музика...та ако масово се завишаваха оценки по музика трябваше да е с 6, но не е.
Най-слабата средна оцека в нашия клас е музика.

# 1 051
  • София
А моето усещане е, че сте много далече от истината какво е това езикова гимназия. Училище като другите, в което имаш възможност да научиш и чужд език.
Сигурно сте прав , и аз да греша, но преди години беше така , за езиковите взимаха изпита по БЕЛ, за математическите пък гледаха с предимство изпита по МАТ.

# 1 052
В математическите гимназии също се учи интензивно език, така, че определено твърдението ви не е вярно.

# 1 053
  • София
Подкрепям Динчо. Аз преподавам в 73.СУ по математика в гимназиален етап  вече 15 години.
Едни от най- желаните профили винаги са били свързани с математика и природни науки.
Идеята на ЕГ не е само да се научи език на дадено ниво. Много ученици искат да продължат обучението си в чужбина. Ако нямат добра подготовка по другите предмети,  с какво  предимство ще са  пред студентите, за които например  немският език им е майчин?

# 1 054
А моето усещане е, че сте много далече от истината какво е това езикова гимназия. Училище като другите, в което имаш възможност да научиш и чужд език.
Сигурно сте прав , и аз да греша, но преди години беше така , за езиковите взимаха изпита по БЕЛ, за математическите пък гледаха с предимство изпита по МАТ.

О, това не е вярно. Още когато аз съм кандидатствала си се взимаха и МАТ, и БЕЛ. Взимаше се и общият среден успех от свидетелството, та беше важно по ВСИЧКО да имаш високи оценки. Освен това, аз съм от онези деца, много добри по математика, но избрали ЕГ пред математически профил. Това не ме спря после да си следвам за инженер. И сега има такива деца. Вярно, може и да не е масово, но има. Винаги съм смятала, че за езикова си е съвсем релевантно да се взимат и двете. Във високобаловите се учи много, държи се много, при това на всички предмети и няма как да се справяш добре, ако ти куца едното.

Едвам ви изчетох. Моята днес я оформиха, последно по ИИ. Тя попада също в групата на децата, които са се притеснили ужасно на НВО-то по МАТ. Каза ми "Започнах задачите, знаех, че си знам и изведнъж ги гледам и вече си мисля, че нищо не знам и нищо не мога...". Та, така. Отиде в реката работата.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 20:26 от Tisisat

# 1 055
В далечната… N-та година си имаше и мат и бел, когато кандидатствах. Това са пълни измишльотини.

# 1 056
  • Варна
Диди, Кимбърли, Не съм , благодаря за споделеното! Рутаскорбин е добра идея, която съм забравила. Останалите две си ги ползваме.

# 1 057
  • София
Мисля, че поне за пети път се налага да го казвам това в тази тема: ЕГ НЕ са хуманитарни гимназии. Поради което никога не се е влизало в тях само с БЕЛ.

# 1 058
  • София
Добре , явно съм сгрешила в доводите си, разбрах логиката каква е.

# 1 059
  • София
Хубаво изпращане направиха на седмокласниците в нашето училище. Първо в залата, класната ги поздрави, раздаде им бележник с индивидуално написано от нея стихотворение за всеки от тях и дипломи /макар и не официалните такива/. Децата благогдариха на учителите си, на съучениците си, разказваха забавни истории от седемте им години заедно. После в двора беше организирано място за снимки с арка от балони и надпис Випуск 2024. Накрая имаше коктейл за деца и родители на голямата тераса на покрива. Децата пуснаха балони с написани на тях пожелания. После взаимно си писаха един на друг пожелания в бележниците от класната. Наборът, макар че си пада малко перде, си призна, че му е малко тъжно от раздялата с училището и съучениците.

# 1 060
Брей, масово тук се отчитат майки на деца с очаквания за над 90 т. Браво! Не, че аз не се надявам на добри резултати, но определено смятам, че ще има струпвания в горния диапазон...
Да, браво на децата!
Аз не съм от майките, които очакват високи резултати, за съжаление ще са от ниските.
Но пък мога да си похваля племенника, който на нво 10 кл има 98 и 94,5т.

# 1 061
Добре , явно съм сгрешила в доводите си, разбрах логиката каква е.
Тук сме много приятни хора да си знаете, и Динчо, която обаче, ако някой напише нещо не както трябва, веднага се включва да му "набие канчето"😂😂😂

# 1 062
Хубаво изпращане направиха на седмокласниците в нашето училище. Първо в залата, класната ги поздрави, раздаде им бележник с индивидуално написано от нея стихотворение за всеки от тях и дипломи /макар и не официалните такива/. Децата благогдариха на учителите си, на съучениците си, разказваха забавни истории от седемте им години заедно. После в двора беше организирано място за снимки с арка от балони и надпис Випуск 2024. Накрая имаше коктейл за деца и родители на голямата тераса на покрива. Децата пуснаха балони с написани на тях пожелания. После взаимно си писаха един на друг пожелания в бележниците от класната. Наборът, макар че си пада малко перде, си призна, че му е малко тъжно от раздялата с училището и съучениците.
Вероятно Вашето у-ще е ОУ, затова прявят толкова официално изпращане на седмокласниците.
В нашето СОУ, няма традиция за такива тържества на завършващите основно образование.
Преди 2 години, големият син  сподели, че всички са пуснали по 1-2 сълзи на  последния им учебен ден.
Ще съм любопитна утре малкият как ще се чувства.

# 1 063
  • Пловдив
Нанесоха всички оценки. Предполагам, че и при gosspiss вече всичко е наред! Девойчето очаквано е с пълно 6. Младежът не можа да се пребори. По физика, при 6 първи срок и 5,5,6 втори срок му остави 5 за срока и 5 за годината. Той я караше доста по-лежерно от сестра си. И нямаше да е честно да завършат с еднакъв успех. Но мъъъничко ме е яд Simple Smile

# 1 064
  • Някъде там...
След като излязоха отговорите на МОН, се оказа, че наистина при тази, която се радваше , 21 задача е объркала сигурно някакъв знак имот там надолу се сещате, решението с други цифри.
Силно се надявам, след като методът на решаване, както казахте е верен, все пак да дадат някакви точки за тази задача, защото и другите подточки са решени с тези цифри съответно.

Миналата година при подобна ситуация на познато дете взеха само 2 точки - за грешната сметка в А подусловие на задачата за работа. Бяха й признали останалото, заради правилния метод и разписване.

Общи условия

Активация на акаунт