Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 192
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 065
...........
и на края за така желаните езикови гимназии взимат математиката като балообразуващ предмет, аз не виждам логика, да взимат по език оценката примерно,
почти е сигурно, че който иска да учи език матрматиката не е неговата сила.

И как стигнахте до тази гениална мисъл?

Само споделям за моето момче. Много му върви математиката. БЕЛ - не толкова, вероятно заради госпожата, но това е друга тема. Харесва езиците и историята.
Не иска да учи в математическа паралелка.
Желанията са насочени към езикова гимназия.

За нас математиката като балообразуващ предмет ще е решаващ. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 21:32 от korali

# 1 066
Всяко дете има афинитет към един или друг предмет, на едни им върви повече бел, на други мат. Това се дължи, както на учителите през годините, така и на личния профил. На крехката възраст от 13-14 години е съвсем редно в балообразуването да влизат и двата предмета, именно за да имат равен шанс от една страна, а от друга да запазят за себе си повече възможности отворени.

# 1 067
Гледам как оформят оценки тези последни дни и съм в шок. При нас това се случи преди повече от две седмици. В седмицата на матурите никой не ходи на училище за да се подготвят децата, а веднага след тях заминаха на заслужена почивка на зелено училище. Изобщо не съм си и помисляла, че някъде може да оформят в тези последни дни на годината…

# 1 068
Нашите оценки ги оформиха вчера. Утре са на пицария вечерта целия клас с учителката.

# 1 069
Сори имах малко работа, това беше за отговори от към 18ч по темата за балообразуването за езикови. Езиковите са си гимназии с изучаване на език. И езика е средсто (освен ако на някой не му стане професия).

Добре е да имаш добри познания по математика при ученето на език. (Не говоря за висша математика).

Ученето на език е не само зубрене на думи, ами научаване на граматика, времена, падежи и тн, има си pattern-и, които да разпознаваш кога се ползват и да прилагаш Ако схващаш добре логически връзки, се справяш много по-лесно и научаваш по-бързо. Понеже езика на 14г възраст се учи така, а не като до 5г само говоримо.

Бих изказала и обратното твърдение, ако детето ви е математик (с фокус към други науки) или иска да се занимава с ИТ, то според мен е доста ценно да придобие добро умение за писане и общуване, понеже голяма част от комуникацията е писмена и се налага да пишеш есета (в бизнес средата concepts/презентации/briefs/business cases, да аргументираш анализи и тн зависи от сферата). Тоест оценките по БЕЛ/по език са важни, понеже те изграждат умения за създаване и анализиране на текст. Разбира се не е необходимо да си топ литератор.

За това и уж най-иновативните училища се рекламират, че дават задачи/проекти, за решаването, на които се изискват различни умения от различни предмети.

Има много умения, които всеки си мисли, че са ненужни, но ако ги притежаваш много помагат в други сфери.

# 1 070
В нашето училище не са и чували за зелено училище и екскурзия с нощувка. В началния курс ги водят на еднодневна екскурзия, а 5-7 клас и това не получават.

# 1 071
Мама Ру, и при нас долу- горе е така, никъде не са ходили .Само веднъж на еднодневна екскурзия.
А що се отнася до предметите винаги ми е било много смешно и странно, как винаги като питам моят син кой е любимият му предмет , винаги ми отговаря - математика Joy А това е предмета, който му е най- труден, полага много усилия и най не му върви. Докато по английски, бел, разказвателните учи с лекота . И заради учител не е, защото те смениха вече не знам колко учителя, поне 4

# 1 072
Ние имаме късмет поне да няма текучество. Смениха само по БЕЛ след пети клас и по руски тази година. Детето пищя от радост като й казах, че ще имат нов учител по езика.
На есен нови учители, съученици и училище.

# 1 073
Kalisi, ето тук едни девойки обясняват за френската https://www.tiktok.com/@kude_da_ucha/video/7384858831840415008

Май повечето езикови имат доста допълнителни дейности. В синхрон с изискванията за прием в американските университети.

На мен лично много ми допада да научавам за различни училища от децата. Разбира се, ако ги познаваш по-добре може да прецениш. Би било ценно и учителите да споделят, но не с рекламна цел, а искрено. Но такъв content няма, само PR за някои.

# 1 074
Добро утро мен сън не ме лови! Моята дъщеря ги оформиха тази седмица, като не е доволна от някой от оценки изпитвали я казали да ще ти пишем по високата и в последствие в школото се появява нова оценка! По един предмет беше между 4 и 5 , изпитала я да добре ще имаш 5 вчера я оформя с 4 , тя разстроена съответно. Каза аз ще ходя да се разправям с нея не е справедлива спрямо мен, баща й също е бесен , иска ми се да пусна молба за комисия, но тя пък и притеснителна ще вземе да се паникьоса и нищо няма да направи пред комисията. Като цяло не съм доволна от училището уж най- доброто в нашия град но се оказа , че само на думи и си е изгубило вече славата която има!

# 1 075
  • Sofia
Първо да напомни на госпожата, че е казала, че ще пише 5. Може просто да се е объркала.

И наборката не е оформена само по БЕЛ и Музика. И по двете има само 6-ци, а дамата по БЕЛ още не е нанесла оценки от класна работа, правена преди повече от месец. Цяла година или проверява по 3 месеца, или изобщо не проверява писмени задания (, но пък редовно дава). Половината деца са на море. Учебниците предадоха още в понеделник.
Ще се "изпращат" на 02.07. Това е последна година на класната им, която е пенсионерка, и са си организирали нещо.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 06:23 от aniK

# 1 076
Аз също съм малко ядосана. Цяла година неуморен труд и куп лишения. Дори се лишаваше от тренировки , това което най-много обича и накарая - 5 по какво , по КМИТ. Ей това ме влуди. Госпожата постъпи доста некоректно още първия срок Sad

# 1 077
Боже, хора! Детето, на което му обещали 5, а му писали 4 може да напомни на учителката. Детето, което има една петица по КМИТ - ако не е балообразуващ предмет - какво толкова? Живи и здрави да са децата ви. Радвайте се, че са добри ученици, че все още имат амбиция и могат да учат.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 15:13 от Mama Ru

# 1 078
Така, така Blush Нищо не е на всяка цена.
Моето успя по всички балообразуващи да  завърши с 5. Нищо, че говорихме Grinning 6-ците си ги запази за предмети, които не бслообразуват. Отделно и паниката на НВО по МАТ (като само отбелязвам, че в спокоен момент би изкарала около 50-60 точки, примерно. Просто не е нейният предмет и на тестове кажи-речи винаги изкарва много под това, което може). Еми, какво пък?! Все на някого се случва...

Мексико, наистина поговорете с учителката. Една от нашите беше нанесла много по-ниска оценка от класно на моята, може би грешно пренасяне. Обадих й се на жената, коригира я. Стават и грешки.

# 1 079
Боаже, хора! Детето, на което му обещали 5, а му писали 4 може да напомни на учителката. Детето, което има една петица по КМИТ - ако не е балообразуващ предмет - какво толкова? Живи и здрави да са децата ви. Радвайте се, че са добри ученици, че все още имат амбиция и могат да учат.
Така е , нищо  не е , но детето е разочаровано от постъпката на учителката, а не от оценката . На този етап не влиза в балообразуването и това е добре. Пожелавам  на първи или на втори да има само усмихнати и доволни деца.

Общи условия

Активация на акаунт