Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 84 978
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
за разложен  кв. тричлен с  отделяне на  точен квадрат и после с формула за сбор по разлика.

Синковец така го е решил. Той нали е все е по по-трудните работи и сега ще ме държи в напрежение до последно.
Аз се консултирах вече с Ganis  и тя ме успокои, че няма да отнемат.
Вашият син го е разложил не с традиционното отделяне на точен квадрат,  а по начин, който много ми хареса.
Само добър математик ще го разложи така.
Не мога да не го споделя.
x²-x-6=x²-6x+9+5x-15=(x-3)²+5(x-3)=
(x-3)(x-3+5)=(x-3)(x+2)
Адмирации! Simple Smile

# 1 471
Да ви питам за къде сте се разбързали? Освен любопитството де, горе-долу идея имаме как са се справили децата. Пък днес или във вторник, все едни и същи точки ще се появят.

А, не всички имат идея, ние нямаме никаква идея как се е справил.
Не разчитате ли повече на рисуването? Или се бъркам.

# 1 472
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Не, рисуването е резервен вариант, но според него и там не се е справил, не му се е получило както го е мислил.

# 1 473
  • София
за разложен  кв. тричлен с  отделяне на  точен квадрат и после с формула за сбор по разлика.

Синковец така го е решил. Той нали е все е по по-трудните работи и сега ще ме държи в напрежение до последно.
Вашият син го е разложил не с традиционното отделяне на точен квадрат,  а по начин, който много ми хареса.
(x-3)(x-3+5)=(x-3)(x+2)
Адмирации! Simple Smile

Благодаря много! Той си е такъв - леко нестандартен Laughing
Затова и не бе оценен добре от госпожата му по математика, която не обича много да се излиза от стандарта.

# 1 474
И на това дете 5 са му писали! Щото?

# 1 475
Годината свърши,
но мама се мръщи.
Точки пресмята
и чака резултата.
Час по час рефрешва
за новина гореща.

# 1 476

(x-3)(x-3+5)=(x-3)(x+2)
Адмирации! Simple Smile
Ай, има и друг начин освен този?

# 1 477
Скрит текст:
за разложен  кв. тричлен с  отделяне на  точен квадрат и после с формула за сбор по разлика.

Аз се консултирах вече с Ganis  и тя ме успокои, че няма да отнемат.
Вашият син го е разложил не с традиционното отделяне на точен квадрат,  а по начин, който много ми хареса.
(x-3)(x-3+5)=(x-3)(x+2)
Адмирации! Simple Smile
Ай, има и друг начин освен този?
Има, не погледнах как е в ключа... но:
x²-x-6=x²-9-x+3=(x-3)(x+3)-(x-3)=(x-3)(x+3-1)=(x-3)(х+2)

ПП: сега видях ключа... даже не ми дойде наум така
x²-x-6=x²-3x+2х-6=х(х-3)+2(х-3)=(х+2)(х-3)

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 18:03 от peneva_a

# 1 478
  • София
Ей голямо писане, аз както казах няма да проверявам, ще чета тука какво пишете, ако видя че вече има резултати , ще отворя .
Но все пак вярвам че понеделник чак ще са готови и то не сутринта. Да видим кой ще познае.

# 1 479
  • София
Аз още вчера заложих на 01.07. в 15 часа.

# 1 480
# 1 481
Може. Сутринта президентът ще връчва първи мандат. Няма да се раздвоява работата. Освен това на 19.06 беше първи ден на 50 НС, та по тази логика 1.07 е логичен.

# 1 482
бройте до 10, ако не помага корен квадратен от 5
https://www.youtube.com/shorts/QquUEbjpSD0

някакви други съвети за "Оценките не са обявени"

# 1 483
Здравейте!
Ако някой е запознат може ли да разясни как става кандидатснването в 2 различни града - подават се две отделни заявления за всеки град, като и в двете се изреждат в последователност, според желанията, съответните училища от двата града или пък се подават заявления за всеки от двата града, като се изреждат само училищата от съответния град? Малко объркано го написах, дано сте ме разбрали Simple Smile

# 1 484
  • Варна
бройте до 10, ако не помага корен квадратен от 5
https://www.youtube.com/shorts/QquUEbjpSD0

някакви други съвети за "Оценките не са обявени"
JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт