Банята - тема 47

• 38 112
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. Предстои ми ремонт на 2 бани и съм в чудене какви смесители да избера, затова събирам мнения.

Плочките и в двете бани са светли - в едната са в сиво, а в другата в бежово, та първо бях се спряла на черен мат, за да има контраст, а и защото стои красиво. Силно обаче ме притеснява, че водата е варовита и повечето ми познати ме съветват да не се заробвам с черния мат. Разбрах обаче, че има омекотители за вода, някой от вас използва ли такива? Дали има ефект и с покупката на такъв дали бих си спестила главоболия по чистенето?

Моля да споделите също каква марка смесители използвате, ако сте доволни. Също така, дали използвате вградена душ система или сте със стандартна?

Ще съм благодарна ако покажете снимки на вашите бани в сиво/бежово за вдъхновение. Благодаря ви предварително.

# 166
За мен хромът си е класика - не се изтърква покритието, лесно се чисти, върви с всякакви плочки.
Иначе съм много доволна от Хансгрое Кромета. Много добро съотношение цена/качество, силна и приятна стрия от душа, а чистенето е само едно забърсване (ама все пак в София).

# 167
Омекотителят за вода не се слага лесно. Големички са, изисква се пространство в сухо помещение, достъп до водомера, контакт и канал.
При мен местиха тръби, контакти и премахнаха втория водомер защото нямаше място при него, а и да не купувам два омекотителя.

# 168
  • Варна
Някой слагал ли е епоксидна фуга на Mapei? Взела съм само за стените, че имаха точния цвят. За пода няма наличности по магазините, трябва да чакам 2 седмици и се чудя дали си заслужава или да слагам Ultracolor plus и импрегнатор някакъв.

# 169
  • София
За омекотяване разгледай pavirani
Този тип също ми ги хвалят, компактно е https://www.hygeawatersystem.bg/product/hygea-water-central-softener/
Има и само за пред определен уред https://www.hygeawatersystem.bg/product/hygea-water-softener/

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 11:55 от Angel_Dust

# 170
  • София
А.В, Чу ли е обяснила за омекотителите. Това е неевтина система, над 1000 лв е само уреда и вероятно и още минимум 200-300 за монтаж. Освен това изисква периодично подмяна на консуматив. Ако по принцип нямате намерение да сложите, не е обосновано. По-добре се насочете към други смесители.

Това, което е показала Angel_, изобщо не ми се вижда надеждно с тази тяхна търговска тейна.  Ако ставаше за 90 лв, нямаше да даваме 1200 Simple Smile Обаче ако го покажа на мъжът ми, сигурно ще ги прежали, за проба.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 13:23 от sofyia

# 171
  • София
Това за 90лв е да си го сложиш пред пералнята само, например. За цялата система май 500беше,не знам препоръча го от личен опит един от техниците, който ни слагаше термопомпата, мислим да го пробваме, ако работи, аз лично бих го предпочела пред омекотяването със смоли, но иначе и павирани сме си набелязали система, активно ползваме филтрите за пречистване и сме доволни. Просто не сме стигнали до омекотителната система още.

# 172
  • Варна
Аз сложих централен омекотител на Hygea. Не е ползван още и не мога да дам мнение. Само искам да отбележа, че това устройство предотвратява натрупване на варовика, а не променя състава на водата. Реших да рискувам с 450лв., че не ми се слага от другите системи.

# 173
Някой слагал ли е епоксидна фуга на Mapei? Взела съм само за стените, че имаха точния цвят. За пода няма наличности по магазините, трябва да чакам 2 седмици и се чудя дали си заслужава или да слагам Ultracolor plus и импрегнатор някакъв.
Да, в момента мъжът ми прави мокрото помещение и е сложил такава фуга. Помещението не се използва още, така че не мога да дам отзив как се държи, на вид е чудесна. Скъпа е, слага се трудно и отнема време, имаше доста чудене и опити как да стане (инструкцията не струва), но накрая му хвана цаката. Привлече ни обещанието, че не си променя цвета с мокренето, не се рони и не мухлясва. Вече сложена, на вид и на пипане е като леко грапава пластмаса.

# 174
  • Варна
Grizantema откъде я купихте? Чакахте ли за доставка?

# 175
  • София
Аз сложих централен омекотител на Hygea. Не е ползван още и не мога да дам мнение. Само искам да отбележа, че това устройство предотвратява натрупване на варовика, а не променя състава на водата. Реших да рискувам с 450лв., че не ми се слага от другите системи.
Ще чакаме отзиви с нетърпение!

# 176
Grizantema откъде я купихте? Чакахте ли за доставка?
Тъй като ще правим и две бани, ни трябваха различни цветове, взехме два цвята от Баня стил, един от Сико и един поръчах от Амазон (но взе, че се изчерпа, ако не стигне, ще го мислим). Има друга марка в Топ груп, част от тях са им налични, други могат да се поръчат. Истината е, че цветовете на епоксидната фуга са по-малко от тези на обикновената фуга, а и по-специалните трудно се намират.
Ние не бързаме, това също е фактор.

# 177
  • Варна
Я дайте идея от къде да се снабдя със санитарен силикон на Ceresit, цвят 04 Silver? Оказа се, че в България не се предлага пълната гама силикони, а сме с точно този цвят фуга…

# 178
Mapei имат силикон цвят сребърен, може би да отидеш в магазин с парче плочка да видиш дали ти пасва.

# 179
  • Варна
Цветът не ми изглежда на сребърен, просто така се води в каталога. Нещо много бледо сиво/бежово е и искам да намеря конкретно това, което търся. Вече ако не успея, ще купя нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт