Банята - тема 47

• 38 142
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Е, аз просто предлагам като план Б да видиш в каталога/карнетките в магазин цветове и от друга марка силикон. В моята баня купих точно сив/сивкав/сребрист. Моят е silver grey Mapesil. Марката се води качествена.
Ето линк към цветовете в каталога, но на екран не става, разбира се. Ходих в един от строителните хипермаркети, с парче плочка.
https://www.mapei.com/bg/bg/produkti-i-resheniya/spisak-s-produk … odukta/mapesil-ac

Не мисля, че има някаква техническа нужда да е една и съща марка, но ти си решаваш, разбира се.

# 181
Аз последно купувах Церезит цвят антрацит за подпрозоречните камъни. То се оказа светло сиво, обаче само такъв имаше наблизо, вече ми беше писнало и го преглътнах.
В баните по ъглите сложиха Мапей циментово сиво, той си отговаря, ама на Церезит нито фугинът, нито силиконът ми допадат.

# 182
  • София
Церазит имат една дизайнерска серия, в ЦЕМ Комерс и Баухаус могат да се видят на каталог (предполагам и на други места), но да на поръчка, по спомен там имаха сребристо.
 Цените във втория са за предпочитане за Церазит.

# 183
  • Варна
Благодаря. Не ми трябва просто сребристо, а конкретен цвят от каталога. Говорих с търговски представител на марката в Практикер и каза, че част от гамата цветове изобщо не се внасят в България. Питането ми е по-скоро за чуждестранен онлайн сайт, който предлага доставка до тук илии евентуалноо някой ако има път в строителен магазин в чужбина и види това нещо, да ми го вземе и ще си платя колкото каже… 😅😂

# 184
  • София
Щом знаеш какво ти трябва, поръчвай смело до някоя фирма за доставка, примерно в Германия, за малко повече от седмица ще е при теб.

# 185
  • София
Благодаря. Не ми трябва просто сребристо, а конкретен цвят от каталога. Говорих с търговски представител на марката в Практикер и каза, че част от гамата цветове изобщо не се внасят в България. Питането ми е по-скоро за чуждестранен онлайн сайт, който предлага доставка до тук илии евентуалноо някой ако има път в строителен магазин в чужбина и види това нещо, да ми го вземе и ще си платя колкото каже… 😅😂
Аз хих звъннала директно на бг представителя и бих говорила с него за конкретния цвят.
Доста често си говорят наизуст продавачите,защото не им се занимава с дребни поръчки.

# 186
  • София
Моля за препоръка за изработване на шкаф от PVC.
Трябва ми окачен над плот но с дълбочина 30-35 см ширина 60-65 см и височина 90-100см.
Гледах колони но няма широки или да много плитки.
Вариант са 2 броя по 30 см но се колебая.
Нещо изчистено без дръжки

# 187
  • Варна
Триано изработват по поръчка по ваши размери. Имат изчистени модели без дръжки, различни цветове.

# 188
  • София
Благодаря, ще ги проверя.
Иначе имам един шкаф от Арвипо, но нещо сега не отговориха на запитването за оферта.

# 189
Викард също правят пвц по поръчка.

# 190
Здравейте!
Бих искала да получа вашите съвети относно осветлението на тези бани.
Скрит текст:

Около огледалата - ясно, ще има, но за останалото не съм сигурна.
Дали едно централно тяло би било достатъчно или е по-добре да го зонирам някак?
Благодаря!

# 191
Според мен баните са големи за само едно централно осветително тяло. Бих заложила на повече осветителни тела (луни), колкото и да не ми харесват. Правих баня приблизително 1,80х1,80, сложих една централна таванна лампа (освен над огледалото), достатъчна е, но моята е по-малка. Аз сложих още 1 стенна лампа над вратата (която е по средата на стената), за всеки случай. Като пусна и двете ми е перфектно, но аз имам проблем със зрението, трябва ми повече светлина. Ти имаш и прозорец, но вечер няма полза от него, откъм светлина.

# 192
Аз бих сложила поне 3 - над мивката, над душзоната и над тоалетната.

# 193
  • София
 и аз така...аиде на по-малката може и 2, ако не обичате ярка светлина...

# 194
Аз бих осветила всяка зона - вече с какво осветително тяло, въпрос на вкус и стил. Също е важно и на кои места искаш да е по-добре осветено, на кои по-приглушено осветлението и за каква цел е, в тази връзка при всички случаи бих помислила за отделни кръгове на осветителните тела. Не обичам лунички и нямам в нито едно помещение, но добра осветеност може да се постигне и с други осветителни тела.

Общи условия

Активация на акаунт