Банята - тема 47

• 38 155
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря, дами!
След съветите ви, започнах да обмислям зониране.
Луни и аз не обичам, така че ще гледам осветителни тела и се надявам да си намеря моите Simple Smile
В малката баня ми се върти нещо продълговато, под прав ъгъл, което да обхване душ и тоалетна.
Скрит текст:
Не точно това, но да онагледя:
Ще гледам картинки и ще търся вдъхновение. Лошото е, че масово виждам луни и скрито линейно (ако това е правилния термин) осветление, което не е по моя вкус, но изглежда е модерното в момента.

# 196
Влез в Ултралайт, имат достатъчно разнообразни осветителни тела за баня, включително и не толкова модернистични или футуристични дори модели. Все пак за всеки стил се изискват подходящи осветителни тела, ти ще си съобразиш с твоя. За мен винаги това е било водещо - стилът. После той си води всичко останало без големи рискове от грешки и дава отговор на всички въпроси извън техническите, а даже и на някои такива. 

# 197
Аз бих предложила и Тему/Алиекспрес + немския Амазон, така или иначе 99% от лампите и осветителните тела идват от Китай, поне разнообразието и цените са различни. Имам усещането, че доста наши магазини (онлайн и реални) рекламират стоки, които са китайски и ги поръчват, ако някой ги хареса. И пак чакаш доставка толкова, колкото ще чакаш и ако поръчаш директно китайската стока.
Аз си падам по модерния стил и в немския Амазон бях гледала доста интересни лампи, не само за баня, но и за други помещения - примерно стенни аплици за спалня, много джиджано модерни бяха.

# 198
Ами аз на китайски не съм попадала, нито съм гледала - моите една част са немски, други - английски. Купувах ги от официални вносители. Единственото, на което не знам произхода и не съм избирала, са две лед ленти в кухненските шкафове, ама там мебелистът си се занимава и дори не съм се интересувала.

# 199
Ето за Егло, от сайта им - заводи в Унгария, Китай и Индия.

https://www.eglo.com/bg/za-eglo

Да, може да се спори германски ли са или китайски/унгарски/индийски. Собствениците аутсорват всички трудоемки и ресурсоемки производства в страни като Китай. Вероятно в Германия в компанията са предимно (не единствено, разбира се) меРинДжеи, маркетинг, юристи, инженери, следящи за спазване на изискванията в ЕС, може би и дизайнери...
Лампите не са чудо велико на техниката, изискват се определени базови технически познания, оттам нататък е само дизайн (т.е. красота) и  евтина трудова ръка и налични ресурси за частите. Последно преди около 2 седмици четох от достоверен източник (ДВ), че в Германия има огромен недостиг на инженери, най-голям е недостигът на електроинженери - на всеки кандидат се падат 5-6 свободни работни места, включително в особено развитата икономически Бавария. А китайците пък, още отпреди германците, са доказали, че не им липсва техническа мисъл. И усърдие,  и старание.

Обикновено на самия продукт някъде пише скромно Made in PRC.

# 200
Може, Мандаринка, не оспорвам, че голяма част изобщо от производството днес е изнесено от Европа на изток и това важи не само за осветителните тела. Просто при избора доста огледи и на живо направих и се спрях на Майтони и Ендон (и други много харесах, но ми бяха твърде скъпи) - класът им не е премиум, но качеството на материалите и изработката са на ниво. Видях и такива, които изглеждаха паянтови, голяма част от тях - произведени в Китай, за цената им това е и очаквано (видях и качествени произведени в Китай, но съответно - скъпи).  Апропо, Майтони имат и сравнително нови модернистични серии, вероятно ще ти харесат, щом си почитател на стила. 
И мен ме впечатли същата информация, на която попаднах миналата седмица.

# 201
  • София
То освен да е такова по форма трябва да е подходящо и за баня, това тяло.
Иначе може да се разходите и до магазина на eglo, доста е гомям, но аз не харесвам точно този тип осветителни тела и не съм гледала има ли подобни.

# 202
Те тези които се водят подходящи за баня имат едно уплътнение повече.
Ако не се мокри лампата не е проблем да не е с голямо IP.
В дизайнерската група във ФБ редовно влетява някой със снимка на модерна баня от пинтерест и пита откъде да намери ламБите. Отговорите са точно такива- това са дизайнерски лампи, които най-често са си обикновени интериорни и няма проблем, ако не се мокрят да се сложат в банята.
Аз също с одобрението на ел техника, сложих лед плафони без IP в баните и нямам проблем.

# 203
Аз като чуя/прочета "дизайнерско" и ме напушва смях. Всеки влага в това определение каквото му харесва.

# 204
  • София
😂 😂 😂 Тези "дизайнерски" ли са?
Те може да не се мокрят директно, но има влага висока по баните, има конденз, докато изсъхнат, колкото и да е бързосъхнеща една баня... А това е ток, ама който-както иска. Не става въпрос за супер високо ip, позволяващо да се лее вода по лампата, но все пак поне минималното.

# 205
Аз съм съобразявала и това, всички са с влагозащитено изпълнение, т.е. предназначени за баня, макар и никое от осветителните тела да не се мокри пряко. Вероятно и влагата е фактор, не знам и не съм проучвала.

# 206
Е, групата е за дизайнери де, те дават акъли. Кои са истински и кои самозванци, не знам, не ги следя много.
Но аз още преди да чета там си бях сложила лампите, защото моят ел техник е извънземен и му вярвам, много е отворен... и мега мързелив😂

# 207
  • Варна
Като сте на вълна лампи, я кажете къде е по-подходящо да се монтира осветление около огледалото в банята - 1 осветително тяло над огледалото или две тела от двете страни? Сега имам първото и нямам забележки, но се чудя за вариант 2.

# 208
  • София
Може би зависи за какво се ползва... Може и от три страни като в гримьорна. Ако просто да си миеш зъбите и мъжкото тяло да се бръсне, все едно.

# 209
Аз преди бях с едно над огледалото, сега съм с две странични - като че ли предпочитам страничните, но си зависи и от самите осветителни тела как точно и колко ще осветяват.

Общи условия

Активация на акаунт