Банята - тема 47

• 38 170
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Важното е да осветяват добре лицето, а не да светят на някъде си. Принципно за странични е по-лесно да се постигне.

# 211
  • тук-там
Привет и от мен. Стигнахме до банята.
По - магазините и онлайн - естествено нищо не ми харесва.
Чи лу - използвам твоя снимка за да онагледя какво искам. Това само за мивката, плота и огледалото.

Как се процедира в такъв случай. Харесвам плот, харесвам мивка за под плот  - нося я на майстора за да изреже плота по нея? А шкаф отдолу? Пак ли по поръчка. Изобщо не съм наясно, извинете за което.
Ако някой е правил в Пловдив по поръчка - плот, шкаф моля да даде препоръки.

А някой слагал ли е обикновен шкаф, скрин и т. - не специално за баня - предполагам трябва само да се изреже дупка за мивката отгоре?

Много се оплетох и изобщо не съм наясно какво искам.. След малко ще кача и чертеж на банята. Изводите са готови, не мога да мърдам... Мястото за мивката е малко, но да съм гледала навреме.Smiley

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 12:16 от Wild_rabbit

# 212
Всичко можеш да направиш по поръчка - от огледалото до шкафа.
Можеш да сложиш и шкаф, който не е предназначен за баня (напр. дъб, обработен), но трябва все пак да е по-голямо помещението според мен, да не достигат до него вода и гореща пара. Макар че дъбът е издръжлив, не винаги се знае как е обработен и изработен.

# 213
Почваш от мебелиста, да ти направи шкаф за баня, не какъв да е скрин. После или той ще поеме поръчката на плота, или ще ти каже данните, по които да поръчаш при "каменар". Имай предвид, че това на снимката не е просто мивка под плот, такива има за кухня, а е правено еднакво с плота и струва много пари.
И също имай предвид, че такова огледало до долу (като на снимката) вечно ще е напръскано и мръсно.
 И 31 см от средата на тоалетната чиния до мивката са много малко. Нормалното място за тоалетна е над 80 см, значи трябва да е минимум 40 това.
И с този душ забит в ляво ще имаш ядове. По-добре да е по средата.

# 214
Мивката може да се обърне на другата стена, за да не се тъпче в тоалетната.
Душа изглежда доста непрактично като влизане и излизане, ако остане в тази посока.

# 215
  • тук-там
Благодаря ви. Душа ще е само с параван - откъм тоалетната няма преграда. Мястото на самия душ може да варира.  Огледалото ще започва малко над  плота. Искам на стената също да има борд от плота, поне 15-20 см височина.
Има ли от вас, пазарували в Турция? Незнам дали си струва, на картинка са им хубави нещата и не дотам скъпи.

# 216
Искам да кажа че може би е добре паравана да го отделя от тоалетната и влизането да е откъм ваната. Така хем няма да ви се пръска тоалетната, което е неизбежно само с параван, хем мократа част ще си е по-обособена.
За турция не мога да дам мнение, купувала съм само пердета.

# 217
Wild_rabbit, в някои магазини за плочки или дизайнерски студиа работят с майстори за изработка на шкафове. Съветът ми е, първо избери каква визия или какъв плот искаш и после търси мивка. Мивката може да е стояща, полувградена или вградена под плот. Също, мивката може да е от камъка на плота, както и на мен ми се вижда, че е на показната снимка. Такива мивки с плотове изработват каменари (Стоун Център например, има и други). Само плотове - също се изработват от каменари. Обикновено тези, които правят шкафа (от ПВЦ, или МДФ, или дърво, което май у нас не се практикува), работят с каменари. Т.е. избираш си камък за плота при тях и те ти произвеждат шкафа, а каменарите плота и някой после сглобява и монтира цялото изделие. Ако избереш/ поръчаш шкаф и отделно после плот при друг майстор, и двамата майстори нямат връзка, става много трудно за организация, монтаж и съответно някаква гаранция на изделието, но не е невъзможно също.

# 218
31 см не са от средата на тоалетната, а разстоянието между чинията и мивката, то си е показано.
Wild rabbit, в Турция евтини са някакви тяхни марки, грое, мрое и други известни са даже по-скъпи.
Мебелите които продават там са от МДФ с кант, което си е обикновено и не е за баня. Но, ако не се мокри и има добра вентилация, няма проблем. Имах такава мивка с шкаф от мдф и обикновен термоплот и 7-8г нямах проблем.

Това на снимката, която си показала е ефектно, защото е между две стени и голямо. На 110см няма да е същото.
В тази голяма баня, такава малка мивка е престъпление за мен.😆 Аз съм много алчна за мивки с голям плот и яко окъртих всичко за да имам такава отново😆
Не ме цитирайте, моля!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 19:09 от Чи лу

# 219
  • тук-там
Да, признавам, че малко изпуснах нещата с контрола. Но каквото такова. Плота горе също ми харесва, но мивката ще е под него или тип купа.  Абе, падам си по мивки тип хотелски.

# 220
Щом искаш под плот, отиваш на камък.
Извикай да ти вземат точна мярка, защото е в ъгъл и ако ъгълът не е 90° няма да стои добре. Иначе камъка го режат на всякакви градуси, но трябва да е с точен шаблон.

# 221
  • Варна
Wild_rabbit, за банята на моята майка купих предварително мивка за под плот и батерията (и пералнята) Мебелистът дойде, взе размери, направи шаблон, изработи и монтира шкаф от МДФ боя, какъвто цвят исках и той поръча камъка при друг майстор. И това при вече налепени плочки.

# 222
“spoiler
Привет и от мен. Стигнахме до банята.
По - магазините и онлайн - естествено нищо не ми харесва.
Чи лу - използвам твоя снимка за да онагледя какво искам. Това само за мивката, плота и огледалото.

Как се процедира в такъв случай. Харесвам плот, харесвам мивка за под плот  - нося я на майстора за да изреже плота по нея? А шкаф отдолу? Пак ли по поръчка. Изобщо не съм наясно, извинете за което.
Ако някой е правил в Пловдив по поръчка - плот, шкаф моля да даде препоръки.

А някой слагал ли е обикновен шкаф, скрин и т. - не специално за баня - предполагам трябва само да се изреже дупка за мивката отгоре?

Много се оплетох и изобщо не съм наясно какво искам.. След малко ще кача и чертеж на банята. Изводите са готови, не мога да мърдам... Мястото за мивката е малко, но да съм гледала навреме.Smiley

spoiler"
На мен ми е интересно защо толкова много място за тоалетна е оставено? По чертеж дължината е 372 - 90см нормална душ кабина, 90 е дори широко за тоалетна и останалото може да е шкаф - почти 2 метра. Също така душа да е отворен откъм тоалетната е супер непрактично, защо не заградите цялото пространство?

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 16:21 от Pisa

# 223
  • тук-там
На мен ми е интересно защо толкова много място за тоалетна е оставено? По чертеж дължината е 372 - 90см нормална душ кабина, 90 е дори широко за тоалетна и останалото може да е шкаф - почти 2 метра. Също така душа да е отворен откъм тоалетната е супер непрактично, защо не заградите цялото пространство?

Душкабината е 120 х 100. Държа да е голяма. Мога да я направя и с влизане откъм ваната, около 62 см е разстоянието. Не искам врати на душа. Само параван.
Абе, куцо е измислено, но който не контролира, накрая се чуди... Поне тоалетната да мога да преместя малко вляво и да увелича плота. Ще говоря с "майстора".Smile

# 224
На ваната държиш ли?  Често ли ползвате вана към момента? Защото и тя изисква чистене периодично, а и заема доста място.

Общи условия

Активация на акаунт