Банята - тема 47

• 38 174
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Аз бих сложила параван хармоника 120 см и когато не се ползва душа ще е отворено, ще е по-голяма площта на душ-зоната и ще отделите мократа от сухата част на банята.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 21:14 от avia

# 226
При мен конфигурацията е същата, но без ваната. Само че параванът на душа е от две подвижни крила, отварят се и навътре и навън. Препоръчвам да помислиш за този вариант, иначе след всеки душ ще ти е мокър пода.
Сега премерих че ми стана любопитно, между ръба на тоалетната и мивката/душа са около 35см, напълно достатъчно е за ползване на тоалетната. За влизане в душзоната някой по-едър човек ще се чувства притеснен, ако ще влиза от тясната страна.

# 227
А аз бих преместила вратата малко наляво, ако е възможно и цялата дясна стена да е плот с мивка.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 21:38 от Чи лу

# 228
  • Точно където трябва
Извинявам се, че нахлувам в темата, но от днес за утре ще правя баня. И имам нужда от всякакви съвети за избор на обурудване. Каква мивка, какъв тип душ, тоалетна, всичко. Ако се сещате за нещо, което е и което не е добър избор, ще се радвам да споделите.

# 229
Извинявам се, че нахлувам в темата, но от днес за утре ще правя баня. И имам нужда от всякакви съвети за избор на обурудване. Каква мивка, какъв тип душ, тоалетна, всичко. Ако се сещате за нещо, което е и което не е добър избор, ще се радвам да споделите.
Така абстрактно никой не може да отговори поне малко смислено - трябват площ, разположение на врата и комуникации - вода, канал, ток, предпочитан стил, евентуално бюджет - оттам идва и изборът на всичко останало.
На пазара има всякакви модели и марки обзавеждане за баня с различен бюджет - от плочки до аксесоари, няма как да се препоръчат всички.

# 230
  • Точно където трябва
Примерно майстора ме съветва за вграждане на душ от тавана, днес разгледах не вградени със разни глезотии и се зачудих кое е по- добре. Такъв тип съвети търся. Още повече, че скоро не съм търсила и нямам идея какво е измислено още.

# 231
Големите душ пити имат як дебит и водата бързо изтича. Ако не сте с тец, трябва много голям бойлер.
Аз имам такива в баните, но си стоят само за красота и двамата с мм използваме подвижните душове. Веднъж пробвах с големия душ, докато измия косата и изтече водата.(100л)😆
Сега довърших две бани, в едната изобщо не си сложих голям душ, а в другата сложих, ама май пак ще е за красота😆

# 232
  • Точно където трябва
Т.е. тези пити не са ок? На бойлер ще е

# 233
Ами, за моите навици не са ок. Не знам как се къпете, но аз не спирам водата докато слагам шампоан, маска, душ гел и ако тече от питата, топлата вода свършва много бързо и не успявам да извърша всички процедури. С подвижния душ успявам и даже ми остава вода да си се поливам безцелно, както много обичам😆 Мм се къпе по-бързо, но и той не ползва големия душ, по-удобно му било с подвижния.
Бойлерът е 100л плосък.

# 234
Ние имахме пити,когато ползвахме бойлер. Еми нормално си се къпехме. Нашите пити имаха режими на пръскане: дъжд, кислород и още нещо. На режима с допълнително "вкарване"на въздух имаше по-голяма "икономия" на топла вода, та определено има значение питата. С 200 л. 3-ма се къпехме, като единият стоеше като за двама-трима под душа.

# 235
  • тук-там
А аз бих преместила вратата малко наляво, ако е възможно и цялата дясна стена да е плот с мивка.

Благодаря на всички. В дясно не мога да сожа цял плот и мивка, защото там се отваря вратата. Ваната - да, необходима е. Това ще е единствената вана за трите бани. Имам малки внуци и ще се ползва. Не много често, но все пак.  Засега ще изчакам с купуването, защото искам да е стояща и метална, а на този етап не намирам на подходяща цена. Smile 
Подвижен параван или врата на душ кабината - по скоро не.  Нямам много варианти, така или иначе. Надявам се сифона да е заложен правилно и да поема по-голямата част от водата.  Пода е с подово и също ще е от помощ.
Когато стане готова - ще снимам. Smiley

# 236
Около стоящата вана трябва да има достъп от всички страни, за почистване на пода. Както е сложена на чертежа в ъгъла, ще ти създава затруднения.

# 237
  • тук-там
Около стоящата вана трябва да има достъп от всички страни, за почистване на пода. Както е сложена на чертежа в ъгъла, ще ти създава затруднения.

Ако е на крачета, робота минава под нея.

# 238
А в ъглите (между пода и стените) роботът чисти ли? А стената зад ваната (нивото от ваната до пода)?
Питам, не се заяждам. Питам, защото това са критичните места при ваната, където няма как да стигнеш и да почистиш, а там се натрупва влага, съответно мухъл.

# 239
Здравейте,

Прочетох доста неща тук и сте ми в голяма помощ с информация и насоки за ремонтана банята.
Имам въпрос относно структурите за вграждане и съответната чиния към тях, трябва ли да са от един и същи производител? До колкото разбрах има проблем със струята на водата ако чинията не е ок.
Спряла съм се на този модел от Грака,  но тук не пише каква е чинята. Ок ли е или да търся друг вариант?
https://www.geraka.com/struktura-geberit-s-dizainerska-toaletna

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт