Банята - тема 47

• 38 186
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,

Прочетох доста неща тук и сте ми в голяма помощ с информация и насоки за ремонтана банята.
Имам въпрос относно структурите за вграждане и съответната чиния към тях, трябва ли да са от един и същи производител? До колкото разбрах има проблем със струята на водата ако чинията не е ок.
Спряла съм се на този модел от Грака,  но тук не пише каква е чинята. Ок ли е или да търся друг вариант?
https://www.geraka.com/struktura-geberit-s-dizainerska-toaletna

Благодаря!
За струята четох за такъв проблем само със структура на Грое. Но при цялото ми търсене не открих на нормална цена комплект с чиния на Грое и поръчах турска чиния. Не сме я монтирали, за да изкажа мнение.
За Геберит мисля, че не правят чинии, поне след голямо проучване и консултация с няколко магазина. А сигурна ли си за формата на тоалетната чиния? Ползвала съм такава квадратна и ми е мега ръбеста и неудобна.

# 241
Точно тази чиния ми изглежда много неудачна. Водата ще се пуска странично по “римлес” ръба и според мен със сигурност ще пръска

Според мен е тази
https://www.geraka.com/konzolna-toaletna-shine

В магазина на Сима в дружба преди имаше 1-2 римлес тоалетни които имаха вързана вода и можеше да се види как се пуска водата, може да проверите там

# 242
Алтернативно, в шоурума на Рока срещу Халите също съм виждала преди свързани техни комплекти тоалетни римлес. Там е само шоурум, не продават, но по модел можеш да си издириш след това и в магазин.

Точно от структура Грое и турска чиния е имало оплаквания за изплискване. Но май проблемът се решаваше с монтиране на редуктор на Грое на струята.

# 243
  • София
Ммм не знам имаме подобна тоалетна като форма не ми е ръбеста, удобна е, но впръскването на вода е от средата, пак се води римлес, имаше си редуктор в комплекта, нагласен е и не пръска. Но нашата структура е виега... С някакви турски тоалетни беяха комплект.

# 244
  • София
Момичета, черните душове, тоалетни и тн как се поддържат? В София живеем, не знам дали ще стават на петна.

# 245
  • София
В софия водата е мека, не би трябвало да има генерален проблем. Иначе как се поддържа, ами чисти се, то и хрома става от варовика на гадни матови петна, не е по-красиво 😁

# 246
Здравейте. Хареса ли сме тоалетна на рока и в момента я има в промо комплекти със структура на рока. Обаче не намирам мнения за въпросната структура. Някой има ли впечатления от структорите на рока? 

https://baniastil.com/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80 … lo-one-27451.html

Колебаем се межу тази в комплекта или grohe. Но за 2бр тоалетни разликата в цената няма да е чак толкова малка Thinking

# 247
Тъкмо влизам при вас, да търся мнения за структура за вграждане и тоалетна чиния и май точно навреме 😊 Та..по препоръка от няколко места -Грое. В един сайт откривам няколко и в момента са на добра промоция. Ако някой има впечатления, моля да сподели, или поне съвет ?!
Може би клоня към първия модел..
https://baniamechta.com/struktura-grohe-wc-piza-rimless-soft-clo … buton-cheren-mat/

https://baniamechta.com/promo-komplekt-struktura-i-okachena-toal … ido-5v1-39902000/

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 16:57 от dtmiteva

# 248
Ние купихме комплект на Roca, но още не се използва и не мога да дам отзиви.

# 249
  • София
Ние бяхме 15 години с Грое, сега сме пак с такива.
Имали сме повреда на едната структура - сменя се карантията през отвора без проблем.

# 250
Ние сме с тоалетна и структура на Идеал стандарт, засега нямам оплаквания, но са сравнително млади, така да го кажа - 4-годишна експлоатация в постоянно обитавано жилище. 

# 251
  • Сф
Момичета, черните душове, тоалетни и тн как се поддържат? В София живеем, не знам дали ще стават на петна.
Да. То не е от водата само, сапуни и тн.
Мм се занимава с това и коментара му за черни бани е " приятно чистене". Но..хора всякакви. Вие си решавате.  Hands V

# 252
Да. То не е от водата само, сапуни и тн.
Мм се занимава с това и коментара му за черни бани е " приятно чистене". Но..хора всякакви. Вие си решавате.  Hands V

😊А ако има филтрираща система на цялата къща, има ли светлина в тунела с черните смесители? Така ми харесват...и искам да са ни черни 🫣😊

# 253
Не съм имала черни смесители, но имам черни аксесоари за баня и най-вече черна метална рамка и дръжки на душ кабината. Ами не мога да кажа, че рамката се цапа повече от иноксовите смесители. И то не от хлора във водата водата толкова (софийската също), а от сапуни, балсами, паса за зъби и т.н. Така че чистене и на иноксовите си трябва, не знам защо на черните да е повече. Сега, за тоалетна чиния не знам как би било, поради по-голямата площ. За нея е вероятно да се иска по-често миене.

# 254
  • София
Просто защото на черно си личи малко повече.

Общи условия

Активация на акаунт