Банята - тема 47

• 38 199
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Тоалетната ще е бяла,със сигурност. Но сега я избирам и трябва да избера и бутона,  а той пък трябва да е като смесителите, та..всичко сега трябва да го измисля и реша.🙂

# 256
Да ви попитам понеже засега само ги гледам из сайтовете-мивките, които са дадени по описание за плот, могат ли да се вградят в шкаф? Слагам пример, но май правят поддръжка на сайта
Скрит текст:
https://www.jessica.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%8 … %BE%D1%82/p/33628

Наложиха се някои непредвидени действия в банята, изодоха ми едни сантиметри и сега търся алтернатива на икейското шкафче, което бях планирала.

# 257
Да ви попитам понеже засега само ги гледам из сайтовете-мивките, които са дадени по описание за плот, могат ли да се вградят в шкаф? Слагам пример, но май правят поддръжка на сайта
Скрит текст:
https://www.jessica.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%8 … %BE%D1%82/p/33628

Наложиха се някои непредвидени действия в банята, изодоха ми едни сантиметри и сега търся алтернатива на икейското шкафче, което бях планирала.
Не съм съвсем запозната, но мисля, че са различни мивките. Най-добре е да се допиташ в магазина и с майсторите за конкретна мивка, ако си избрала.

# 258
  • Сф
Скрит текст:

Може , но икейските са по - различни ( сифона) те може и да не могат. Най- добре си питай майстора като си харесаш нещо.

# 259
Ще питам майстора естествено, но не през уикенда, затова дотогава исках да знам 😄
От икеа щях да си купя комплект шкаф с мивка, но сега минавам на поръчков шкаф.

# 260
Да ви попитам понеже засега само ги гледам из сайтовете-мивките, които са дадени по описание за плот, могат ли да се вградят в шкаф?
Може, но трябва да е с размерите на мивката или да има плот, ако е по-голям.

# 261
Здравейте !
Бихте ли препоръчали отоплители за баня ?
Спряла съм се на Адакс, но искам да събера мнения преди да инвестирам. Ще слагам в няколко помещения.

# 262
  • Варна
Lana Gatto, преди години и аз си сложих отоплител в банята. Но така и не се ползва. Просто не ми се получава, когато отоплението на жилището не е централно.
Сутрин бързаме. Влизаме в студена баня и докато затопли, вече сме се изредили всички.
Вечер, за да се изкъпем, пак не ми се пуска и чака, защото горещата вода е достатъчна да се затопли човек. След баня задължително си отваряме прозореца на банята, за да изсъхва и проветрява. Навик ни е. Та съвсем се обезмисля изхабения ток за отопление на банята. Да стои по цял ден включено, защото ще ти се доходи до тоалетна по някое време и ще влезеш за 5 мин. май пак не става.
Друго си е когато топлиш цялото жилище - с парно, с термопомпа. Особено пък къща. Тогава топлиш навсякъде, колкото и рядко да се ползват помещенията.
Всъщност и аз търся решение на този "проблем". Искам да влизам на топло в банята и да ми е комфортно. Мислим за подово с термопомпа, но дано не ни излязат криви сметките накрая.

# 263
  • София
Акп е за бързо стопляне духалка, за 2-3мин имаш приятна баня, и като добавиш душ си става сауна. Подовото естествено е съвсем друга бира. Може и на ток ако е само за баня+малко по стените.

# 264
Имам централно отопление в банята, но не го ползваме, защото е на газ. От две години се отопляваме изцяло на ток. Предполагам някои отоплители имат термостат и мога просто да задам определена температура, която да поддържа. Във всичките ми жилища сме с конвектори на Адакс, задала съм температура и съм доволна от топлината, само че не са много икономични.

# 265
Е, или ще икономисваме, или ще се топлим  Simple Smile
За мен конвекторите (след живата топлина) топлят най-комфортно като усещане, селските спални са оборудвани точно с тях, смятам да взема и за банята, но си знам, че не е евтино. Помещения, в които ти се иска да се чувстваш наистина отпуснат и да не бързаш, е за предпочитане да са комфортно отоплени, а не просто отоплени.

# 266
  • София
Евентуално някакъв тип инфрачервена лампа:
https://www.home-max.bg/infrachervena-pechka-eldom-ir1800-za-banya/
Ползвам висящ модел на остъклена тераса и много бързо стопля.
В блок без ТЕЦ сме  (отопляване с конвектори и климатик) банята в вътрешна и не я отопляваме, не усещаме нужда. От години не ползваме локалното ел.парно, но дори тогава не пускахме лирата в банята.

# 267
Здравейте, харесали сме за под и една стена в банята плочка клинкер, имитация на дърво. Дали клинкерът е подходящ за полагане в баня? Има ли някакви  недостатъци (освен трудно разпробиване)?  Имате ли впечатления от монтажа и експлоатацията в последствие? Специално лепило?
Това е моделът:
https://baniamechta.com/klinkerni-plochi-serija-mustiq/
Отворих сайта на производителя, там е упоменато, че могат да се полагат в баня, но все пак..

# 268
Здравейте, харесали сме за под и една стена в банята плочка клинкер, имитация на дърво. Дали клинкерът е подходящ за полагане в баня? Има ли някакви  недостатъци (освен трудно разпробиване)?  Имате ли впечатления от монтажа и експлоатацията в последствие? Специално лепило?
Това е моделът:
https://baniamechta.com/klinkerni-plochi-serija-mustiq/
Отворих сайта на производителя, там е упоменато, че могат да се полагат в баня, но все пак..
Навремето имахме клинкерни плочки (не имитация на дърво, не мога да кажа и дали качеството е било сходно с тези) на пода - изкараха много години, не бяха и хлъзгави, но специално бих премислила за стената, щом се разпробиват трудно - ако стената е с душа, точно на място ще трябва да се пробиват и ако не издържат и се пропукат, ще е голямо усложнение. Добре е последното да го обсъдите и с майстора си.

# 269
  • София
Какво им е трудното за разпробиване, горе долу като гранитогрес са. Да има специални лепила.

Общи условия

Активация на акаунт