Банята - тема 47

• 38 214
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Може да погледнете и във Феникс грес за подобни плочки, вижте и сайта, там има и снимки на полагането им както на под, така и на стена.

# 271
  • София
Имитация на дърво е пълно, не знам защо точно клинкер искате... При клинкера има ефна особеност, плочките могат да отделят соли и да побеляват, за това се ползват подходящи лепила и фугиращи смеси. И клинкера налага по-големи фуги по оринцип, заради начина си на производство има някаква степен кривини по плочите, големите фуги компенсират визуално. Предполагам и при тези няма да е по-разлипно. Току що сложихме клинкер на тераса, не се режеше по-трудно от дебел гранитогрес. Но все още нямам опит с реално ползване.

# 272
Момичета, помощ. Гранитогреса ми имитиращ дърво е побелял на петна след като го почистих явно с неправилния препарат и не знам как да го оправя? Стои на бели петна, ужасни са. Възможно ли е да съм му унищожила покритието или не знам и аз, да не остане така?

# 273
  • SF
С нещо мазно да го минеш?

# 274
Като изсъхне пак побелява.

# 275
  • Точно където трябва
Дали е добър избор проточен бойлер за баня?
Отвсякъде различна информация. Аз реално ползвам в една баня и нямам забележки. Хем е стар и допотопен. Защото другия ми вариант е хоризонтален, което също не ми препоръчват.

# 276
Дали е добър избор проточен бойлер за баня?
Отвсякъде различна информация. Аз реално ползвам в една баня и нямам забележки. Хем е стар и допотопен. Защото другия ми вариант е хоризонтален, което също не ми препоръчват.
Аз не виждам защо да не е добър избор, даже бих сложила, но в момента нямаме трифазен ток в къщата, а навремето имаше, за градското жилище също беше проблемно да се прекара в момента, когато правихме ремонт. Има и такива, които не са за трифазен ток, но модел за трифазен е за предпочитане - това от проучването, което правих преди 3-4 години. Бях се спряла на Стибел, някакъв от този тип:
https://veto.bg/products/protochen-boiler-stiebel-eltron-pey-18-21-24

# 277
Ние сме с проточен, който обслужва банята и кухнята. Нямам от какво да се оплача. Трифазен е.

# 278
Проточният бойлер е най-икономичното решение, но монофазните не са достатъчно мощни за нормално къпане.
А защо хоризонталните не се харесват не знам. Майка ми има и си е ОК вече много години.

# 279
  • Точно където трябва
И трифазен ток имам. Само да знам, че е добро решение.

# 280
  • Точно където трябва
В банята едните плочки са светли, мръсно бяло, другите дървесни. С какъв фугин да са дървесните - светъл като светлите или като дървеното?

# 281
  • София
Като дървеното

# 282
Здравейте, не знам дали тук му е място, но минавам да кажа, че имам една излишна стационарна преграда за душ - прозрачно стъкло 8 мм, закалено, 55х190, с лайсна. Чисто ново, стои както е доставено в пакета. Беше по поръчка, но променихме концепцията и стана излишна. Ако някой все пак се интересува, да ми пише на лични.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 19:00 от Alia1

# 283
Ако напишете град, би било по-полезно.

# 284
Не знам защо не мога да си редактирам поста. В София се намира преградата. Сигурно има варианти да се прати и по куриер, все пак се пращат и чупливи неща, ако някой прояви интерес.

Общи условия

Активация на акаунт