Банята - тема 47

• 39 465
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
В къщи са интериорни дървени - многослойно дърво, като вътрешността е някаква пита, с отгоре с дървесен фурнир,  имаше опция за 2 цвята и от страната на банята са боя. Боята може да се избира % колко да е лъскава, нашите са мат.Касата е мдф пак двуцветна - боя й+ дървен фурнир
На Ванком са https://vancom-bg.com/
Тези са на 12+ г. няма поражения от вода. Изискването не да не се поливат, ако при чистене на банята се намокрят забърсвам иначе конденз има като във всяка баня

Скоро правихме баня при детето - там са бюджетни, показаните на Градец.  От към банята е алуминий и огледало, лично мен ме притеснява колко ще издържи, но за лскобела казаха, че няма мат и не ми хареса. От вън е фурнир и по ръба е тънък алуминий...

# 556
  • София
Благодаря много! Започвам да ви чета и всяка информация ще ми е полезна. Кои са най-вървежните магазини за баня, които бихте ми препоръчали да разгледам преди стартиране на ремонт? Преди години се бяхме спрели на Баня стил, но сега очаквам да има по-добри варианти.

# 557
  • София
Феникс Грес, но не е магазин

# 558
  • Somewhere far away
Имам въпрос. Как се разглабя това на мивката ?

https://s8.badu.bg/photos/678873/400x400_64229233e01af.jpg

за втората става дума.

# 559
Не знам точно за този модел, но вероятно чрез завъртане - пробвай в различни посоки.

# 560
С гаечен ключ. Но е хубаво да се сложи и някоя хартийка за да не се надраска. Ако се вгледаш ще видиш, че това нещо не е кръгло, а е изпилено от двете страни за да захване ключът.

# 561
С клещи. То има плоски участъци за които да се хване. Аз слагам и кърпа, че не обичам надраскано.

# 562
Мале, мале, ЧС, много видиш! Браво! 
Къде съм тръгнала и аз по снимка да коментирам, че и техническа, че и дребна Simple Smile

# 563
И аз, като ЧС, съм го видяла това вдлъбване на живо, като съм се опитвала да развъртя. Laughing

Развърта се обратно на часовниковата стрелка, завива се по посока на часовниковата стрелка. По правило.
Ако не става, пробвайте да пръснете по ръба, там където е резбата, малко WD-40, защото може да е леко запечено/ръждясало.

# 564
  • Somewhere far away
Благодаря. Аз мисля да си купя френски ключ, че си е полезна джаджа, да си имам, но ако може и с клещи още по- добре.

ъпдейт: опитах с клещи, нищо не става, само се пързаля.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 18:13 от Deathcrush

# 565
  • София
Към Гроето имаше един пластмасов ключ, който се оказа страхотен.

# 566
Интересувам се от отоплители за баня. Харесвам този модел. Случайно някой да го ползва и да сподели мнение?
Банята е много мъничка. Като място ми отговаря само този модел, защото е много тесен и е риверсен (т.е. може над вратата евентуално). Но не знам какво да си мисля за тези лъчисти конвектори. Опитът ми с конвектор като цяло е доста мижав. Имаме само един брой Electrolux. Отлично работи - успява да отопли приятно много голяма спалня постоянно отворена към коридор. Ползваме го на Auto и 21 градуса. Но той е класически конвектор, а не лъчист. Какво изобщо ще рече това "лъчист" не знам.
Като за мястото ми отговаря и този модел. Но това ми звучи като чиста проба духалка.

Изобщо ако може някой да сподели нещо за отопляване на малка баня без душ зона, заградена със стъкло.

# 567
А за какво ти трябва? Искаш банята да е постоянно отоплена ли?
Аз бая попрочетох за отопление за баня и в крайна сметка си останах на духалка. Тези конвектори, радиатори т.н. стоплят бавно и затова трябва да работят много часове. Заемат място на стената и май и не правят кой знае колко топло.
Аз много съм доволна от най-обикновена духалка, за общо 1 час стопля, къпя се и изсушава всичко до капка след това. Даже в новите бани си сложих контакти в шкафовете под мивките и само ще отварям вратичката докато работи.

# 568
Този вторият нещо не ми допада - аз предпочитам банята да се затопли преди да вляза в нея, а той се включва само в присъствие на човек. Ако ще го чакам после да стопли, това на практика ще свърши горещата вода Simple Smile  
Аз също търся за селската баня, та съм се заглеждала и сякаш също бих се спряла на първия вариант. Вярно, че е по-скъп, ама студена баня е по-гадна и това не е еднократно, пък парите ги даваме веднъж  (дано по-рядко) Simple Smile
Този (или друг влагоустойчив на марката) също може да видиш, но не знам размерите:
 https://www.konvektori-adax.com/produkt/adax-glamox-tlo06-dtv/

# 569
За какво ми трябва... За да ги държа постоянно включени в зимните месеци.

Не живеем във въпросното място постоянно. Но все таки климатът е доста студен. Не искам да се занимаваме с източване на тръби и пр. Тръбите са сменени ама не ми се рискува.
Освен замръзване обаче имам и друг мотив. По-важен даже. Искам да нямам това неприятно усещане на лъхащ студ от банята.

Едното помещение е малка баня с тоалетна. На северната страна на къщата. Има външна изолация, но все пак знаете как е при необитаемо жилище. Още повече къща, строена отдавна. Забелязала съм, че като идем и включим климатиците се стопля етажът, но все пак до банята топло не отива. И всеки път ми е едно ледено такова като вляза.

Другото помещение е самостоятелна малка тоалетна. Тя пък едната ѝ стена е към стълбището. Което също си е студено. Е, отскоро брат ми монтира на стълбите климатик, който много променя усещането. Но идеята ми е без да работят климатици (в стълбите или из самия етаж) тези две помещения да са относително топли предвид, че са супер малки и вратите им са затворени.
Скрит текст:
(Имаме още една баня, която "произведохме" от пералното помещение. Лишихме се от удоволствието пералня + отделна сушилня едно до друго с удобен плот отгоре именно заради студа. Въпросното бивше перално е вътрешно и осезаемо по-топло. Затова останахме само с една слим пералня, но за сметка на това с душ зона в единственото топло мокро помещение.)
Та по-добре да плащаме някой лев за ток макар за място, където не живеем постоянно отколкото в мразовитите дни когато става -15 да треперя дали няма нещо да се случи с тръбите. Или пък да мръзна в банята и тоалетната когато идем за някоя събота и неделя.

Разсъждавах и върху скъпите инфрачервени отоплители. Даже бях намерила някакви топ ъф дъ топ влагозащитени. Обаче те нали загрявали самите предмети. И аз (само да не се смеете сега) веднага почнах да си мисля за какво да нагрява pvc шкафчетата при мивките примерно. Искам съвсем леко затоплено помещение, не затоплени шкафчета и седалка на тоалетната чиния.

Когато правехме баните всичк ни убеждаваха, че със сменени тръби нямало за какво да се тревожим. Това може и да е така, но остава усещането за студено. Трябваше да послушам собствените си подбуди тогава за някакво затопляне. Сега даже не мога да си спомня кой беше този производител на инфрачервения отоплител.

Та това е ситуацията общо взето.

Общи условия

Активация на акаунт