Банята - тема 47

• 39 533
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Аз в душа имам от тези решетъчните поставки. В нея съм сложила някаква естествена гъба и отгоре слагам сапуна. Така нито решетката ми се цапа, нито гъбата мухлясва, нито сапунът се разкапва. Гъбата е някакви водорасли ли, не знам какво е, но не я ползвам, че само като я гледам и предполагам, че ще има ефект на едра шкурка😆

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 08:00 от Чи лу

# 616
  • София
И аз съм от привържениците на твърдият сапун.
Моята сапунерка е метална рамка, в която има една едра твърда гъба, която "пера" на високосна.
Имаше възможност за монтаж чрез залепване, но реално стои в ъгълова етажерката, която е залепена с лепило,  търсих да е без пробиване.
В банята, която правихме тази година, също почти всички аксесоари са с лепене - някои са с двойно залепващи лепенки, други с лепило.

# 617
Твърд сапун в банята, течен сапун за мивката. Така виждам аз нещата и ми е най-удобно. И си спестявам сапунерката на мивката. За сапунерката в банята проблеми няма - измива се със слушалката елементарно, а и има дупки.

# 618
За миене на ръце и аз предпочитам течен сапун. Някакси по хигиенично ми е.

# 619
Нищо нехигиенично няма в твърдия сапун и за ръце при нормална поддръжка (в смисъл не да се измиеш с кални ръце и да го оставиш така), но и на мен ми е по-удобен течният. Това е обаче друг въпрос.

# 620
Говоря за себе си.
Ако съм на гости и трябва да си измия ръцете, лично мен ме е гнус от използван твърд сапун. По добре само вода.

Всеки човек е различен. За мен е нехигиенично.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 17:03 от So Lucky*

# 621
  • София
😂 Имам навсякъде течен сапун, но имам и твърди в банята. Който каквото иска да ползва. За къпане ползвам твърд да сапунерка с дупчици вероятно трябва да и търся.

# 622
  • София
Всеки с предпочитанията си.
Ползваме течен сапун за ръце, а за душ мъжът ми предпочита твърд сапун, а аз душ гел... просто ми е по-бързо и не изпускам сапуна по 100 пъти 😂

# 623
  • София
Да де аз говорех за сапунерка, не кой какво и защо ползва.

# 624
  • Варна
Отиде… сега 7 страници ще четем кой какъв сапун ползва. 😆

# 625
  • София
Здравейте, имам нужда от идея за скриване на тръби в банята.
Махнахме лирата, за да я сменим, а аз реших, че така повече ми харесва стената.
Сега търся вариант да скрия двата извода - на едно ниво са като стърчат напред около 8 см (както са затапени) и измерени от външната страна са около 46 см.
Лирата е над моноблок.
Единственото което ми хрумна е PVC шаф, примерно две колони с обща ширина от 50 см (може да е с дълбочина 13-20 см), но сякаш ще натежи.
Новата лира е налична, но "имам време да си помисля дали да я слагаме".

Пояснявам за инсталацията. Имаме парно (чрез ел.котле), което от години не ползваме, а инсталацията може да работи и без лирата в банята ( дори когато ползвахме парното, не я пускахме, банята е топла и без уред).

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 22:18 от Desem

# 626
Полица на мястото на лирата. Такава, в която да се мушнат стърчащите тръби.

# 627
Коментирано е и преди, но не съм си запазила-подът ми е бял и след края на ремонта останаха едни петна незнайно от какво, които не успявам да почистя с Pulirapid, с какво друго мога да опитам?

# 628
Здравейте, имаме две тоалетни чинии на Идеал Стандарт Tesi aquablade, купувани преди около 7 години. От около 3 години и двете получиха дефекти - на едната гланцът се напука, а на  другата се образуваха тъмни петна в частта към сифона, които не може да се почистят с нищо. Дали има друг с подобни проблеми на този производител?

Ще се местим и трябва да се прави баня. Много харесвам самите тоалетни чинии, като визия и удобство, но ме е страх от същия проблем. Иска ми се да вярвам, че е дефекта серия.

# 629
Българските си имат такава репутация, не се поддържат лесно.

Общи условия

Активация на акаунт