Банята - тема 47

• 39 554
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Аз имам 5 броя чинии Идеал Стандарт отпреди 4 г. Всичките имат такива петна- деруги, като в градските тоалетни. Ние ползваме редовно само две, но и другите хващат мръсотия. Сега за НГ имахме гости и докато чистех едната, която най-рядко се използва, видях нещо като пукнатина по ръба.
Скоро купувах други две тоалетни и въобще не ми беше опция Идеал Стандарт, мерси съм.

# 631
  • София
Здравейте, чета ви от известно време и си запазвам разни полезни неща. Най сетне харесах плочки за банята и тоалетната, след едно продължително обикаляне. И сега идвам с въпрос за сифона. В момента ползваме цялостна душ кабина, и понеже и аз и децата сме с много дълги коси, отгоре имам малка решетка, която почиствам редовно след всяко къпане, иначе бихме задръстили сифона бързо. Лятото ходим в една вила на Гърция и там редовно запушваме линейния сифон, но понеже жената ни познава вече добре и го почиства специално за нас. Та да дойда на въпроса - ще правим ремонт на банята, и искаме да сложим линеен сифон и душ кабина само с паравани. Дали има някакви специални сифони, които да мога да почиствам лесно всеки път? Бих сложила точков в средата, но пък харесах дълги и тесни плочки, с които не мога да направя наклон към точковия, а хич не ми се връща в начално положение да търся наново плочки, само заради тази дилема със сифона.

# 632
Аз имам 4-5-годишна тоалетна чиния на Идеал стандарт, не е от серията Теси, май се казваше Кънект спейс или нещо такова. Не е мръднала на вид, гланцът си стои, бяла е и няма никакви черти или пукнатини. Поне засега нямам повод да съм недоволна, но ако се получат след година-две, определено ще мина на друга марка за следващата баня, а и да не се случи, ще имам едно наум след горните отзиви. В селската къща имаме далеч по-стара - пак българска, сигурно е на Видима, обаче също си е непокътната. Ще я сменя покрай предстоящия ремонт, а не поради видимо износване.   

# 633
Здравейте, чета ви от известно време и си запазвам разни полезни неща. Най сетне харесах плочки за банята и тоалетната, след едно продължително обикаляне. И сега идвам с въпрос за сифона. В момента ползваме цялостна душ кабина, и понеже и аз и децата сме с много дълги коси, отгоре имам малка решетка, която почиствам редовно след всяко къпане, иначе бихме задръстили сифона бързо. Лятото ходим в една вила на Гърция и там редовно запушваме линейния сифон, но понеже жената ни познава вече добре и го почиства специално за нас. Та да дойда на въпроса - ще правим ремонт на банята, и искаме да сложим линеен сифон и душ кабина само с паравани. Дали има някакви специални сифони, които да мога да почиствам лесно всеки път? Бих сложила точков в средата, но пък харесах дълги и тесни плочки, с които не мога да направя наклон към точковия, а хич не ми се връща в начално положение да търся наново плочки, само заради тази дилема със сифона.

Няма микаква шилософия в почистването на линейния сифон, че да не можете сами.
Нашият е такъв модел и ни отнема  минути да го почистим и сглобим.
Ако Ви се гледа видео за почистване на мръсен сифон ето:
https://www.youtube.com/watch?v=XL4XEZcmXWI

# 634
  • София
Мда, чистят си се лесно линейните, просто ще си го чистите редовно.

# 635
  • София
Много ви благодаря! След клипчето разбрах на какъв принцип са устроени, не е сложно почистването и да, ще трябва да го чистя редовно, че и новия домашен любимец излезе ангорски Simple Smile

# 636
  • София

Само не взимайте пластмасов.

# 637
Имам конкретно питане към онези, които имат стъклен параван/преграда в баните. Кое според вас е по-добро като захващане - с П-профил или с държачи?
А, и друго. Дали е добра идея да направим стъклото до горе - до тавана?
Примерно така? Макар че аз не съм запозната, ще питам като дойдат да вземат размери - може ли да се закрепва нещо в гипскартон. Защото нали таванът е такова.

# 638
Имам конкретно питане към онези, които имат стъклен параван/преграда в баните. Кое според вас е по-добро като захващане - с П-профил или с държачи?
А, и друго. Дали е добра идея да направим стъклото до горе - до тавана?
Примерно така? Макар че аз не съм запозната, ще питам като дойдат да вземат размери - може ли да се закрепва нещо в гипскартон. Защото нали таванът е такова.
П-профил слагаме откъм стената. Ако банята се прави сега, може да се монтира и по време на плочките и да се слее с тях, но добре трябва да се обработи фугата. Долу слагаме 1 държач, защото правим 1 сифон и през фугата между пода и стъклото се оттича ако има вода в другата част на банята, при почистване например.

# 639
Не, не я правим сега. Вече е направена. Ние имаме втори отделен сифон извън душ зоната. Да се оттича вода от пералнята евентуално. Но малко от обясненото не съм сигурна дали правилно разбрах. Значи откъм стената е по-добре П-профил, ок. А към тавана (ако изберен вариант до горе) може ли да се хваща в гипскартон?

# 640
Не, не я правим сега. Вече е направена. Ние имаме втори отделен сифон извън душ зоната. Да се оттича вода от пералнята евентуално. Но малко от обясненото не съм сигурна дали правилно разбрах. Значи откъм стената е по-добре П-профил, ок. А към тавана (ако изберен вариант до горе) може ли да се хваща в гипскартон?
Не, освен ако няма точно там профил, който върви точно над стъклото.
Тогава да е профил на стената върху плочките, защото силиконовите уплътнения са по-неприятни ако слагате, за да уберете фугата, която ще образуват държачите между стената и стъклото (защото те го избутват напред).
Долу на пода предпочитам държач, защото около профила ще се задържа мръсотия в пъти повече. Ако НЕ искате да излиза и капка вода, то трябва и по земята да е профил.

П.П. Ако банята има наклон направен като хората, не би трябвало от душа, дори само при монтиран стъклодържач, да излиза вода.

# 641
Ако стъклото е до тавана ще се затрудни изтеглянето на парата от вентилатора, освен ако не е над душа.
Иначе за стената с профил, за пода профил или единичен държач според това какво целите, но в горния край задължително държач от тези с пръчката.

# 642
Разбрах.
Вентилаторът иначе е над душа, да. Но в такъв случай с невъзможността за закрепяне за гипскартон отгоре, изоставям идеята за стъкло до тавана.
От обясненото разбирам, че май първоначалният ми вариант е най-добре. Така
Скрит текст:

И един друг въпрос. Конфигурацията на душ зоната и стъклото ще е точно такава. Само че отляво на стъклото ще има плот за мивка с шкаф отдолу. Питането ми е: тъй като помещението е малко, гледам да взема максимума. Та шкафчето с мивката трябва ли и колко да е отдалечено от стъклото?
От гледна точка евентуално почистване

# 643
Колкото да можеш да бръкнеш с ръка - 10 - 15 см стигат.

# 644
  • Варна
Здравейте! Ще обзавеждаме баня и като пообиколихме магазините за плочки си харесахме няколко модела, но се чудим кои са по лесни за почистване гланцираните или  матираните/леко по матови стоят тези които си харесахме/. Как са като качество индийските плочки?

Общи условия

Активация на акаунт