Банята - тема 47

• 40 117
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Гланцираните се чистят по-лесно.

# 646
  • София
Дяже не съм виждала индйиски... За мен няма голяма разлика в почистването. Освен ако не са и релефни(порести) и пак зависи на под или стена. Но пък гланц на под не бих сложила и без дриго, за баня, силно непързалящи се.

# 647
Здравейте! Ще обзавеждаме баня и като пообиколихме магазините за плочки си харесахме няколко модела, но се чудим кои са по лесни за почистване гланцираните или  матираните/леко по матови стоят тези които си харесахме/. Как са като качество индийските плочки?

Не знам за индийски.
Леко матови (сатен) са по-добре. Не точно заради чистенето, а за времето между чистенията Wink И гледайте да не се хлъзгат за подовите, има някакъв коефициент, забравих вече какъв точно беше.

# 648
Ние взехме с възможно най-високия показател за неплъзгане. Наистина имаше някакъв показател. Върти ми се, че беше нещо с R. Ами не е ок да е чак така. Определено се чистят трудно. Мисля, че както за всяко друго нещо, най-добре е в средата.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 18:16 от Защо ме търсиш?

# 649
И аз помня нещо за R въпреки, че не знам какво значи точно буквата иначе е коефициент на противоплъзгане - Anti Slip. Върти ми се нещо за R9, R10 и така до 13, но тогава гледах за външно полагане на една тераса с нисък парапет на която поне веднъж в годината успявам да се хлъзна. (Добре, че е втори етаж и най-много да се пльосна в кипарисите отдолу)

Моите в банята са грапави и нямам проблем с почистване, но не знам дали хората почистват като мен - почиствам с веро и мек моп - сапунисвам яко и под и стени веднъж на няколко дни. Не се задържа мръсотия в релефа на плочката.

В апартамент купен след използване от наематели в кухнята (бяха с огромен релеф плочките) имаше стабилен налеп мръсотия. Преместих хладилника и видях оригиналният им цвят Simple Smile, няколко тона по-различен. Тогава си спомням, че взех обезмаслител Изи и с четка чистих два дни - светна всичко, но и цвета на фугите замина. След това поддържах отново с веро и нямах проблеми.

Та аз предпочитам релефни, въпреки, че където живея в момента, плочките са глатки и ако си с джапанки няма проблеми, на мокро съм се хлъзгала един два пъти и с чехлите, но заради малко куче ходя бавно и с малки крачки, та не съм успяла да падна за 4 години.

# 650
Дяже не съм виждала индйиски...
Не си търсила скоро плочки, може би. Залято е с тях. Аз търсих гланц, когато обикалях и имаше много индийски. Изглеждат добре, но са съмнително евтини и не рискувах.
Моите гланцови плочки не се хлъзгат, включително и на пода в банята, а са много гланцови, направо огледало.

# 651
Здравейте,
Купихме апартамент на шпакловка и замазка и започваме цялостен ремонт. Стремим се към по класически/ретро стил, банята е решена в светли цветове и много искахме смесител и душ в цвят "старо злато". Казаха ни, обаче, че на този цвят смесители и душове много пързо се съсипва покритието и пада. Моля, ако някой има такива да сподели мнение.
Моля и за препоръка за добър майстор за редене на плочки за гр. София - искаме да няма лайсни, а да бъдат направени на 45° (което доколкото разбирам е по-сложно и не всеки умее да го направи).
Благодаря!

# 652
  • София
Миналата година последно търсих, но аз като харесам нещо 90%се оказват испански. Иначе мн не гледам.

# 653
Здравейте,
Купихме апартамент на шпакловка и замазка и започваме цялостен ремонт. Стремим се към по класически/ретро стил, банята е решена в светли цветове и много искахме смесител и душ в цвят "старо злато". Казаха ни, обаче, че на този цвят смесители и душове много пързо се съсипва покритието и пада. Моля, ако някой има такива да сподели мнение.
Моля и за препоръка за добър майстор за редене на плочки за гр. София - искаме да няма лайсни, а да бъдат направени на 45° (което доколкото разбирам е по-сложно и не всеки умее да го направи).
Благодаря!
Освен смесител за мивка и душ, ще трябват и аксесоари, бутон за тоалетната, може би и лампи. В един момент става сложно, защото почти всичко е само на снимки и се получават разнотония. Факт е, че се бели покритието. Вижте Грьое и Рока какво предлагат. Преценете дали да не използвате златото само в огледало и осветление.

[img

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 22:19 от drago_2008

# 654
Здравейте,
Благодаря!
Освен смесител за мивка и душ, ще трябват и аксесоари, бутон за тоалетната, може би и лампи. В един момент става сложно, защото почти всичко е само на снимки и се получават разнотония. Факт е, че се бели покритието. Вижте Грьое и Рока какво предлагат. Преценете дали да не използвате златото само в огледало и осветление.

Благодаря за информацията! Много красива е банята, точно такъв стил харесвам и търся за нашата. Първоначалната идея беше точно такава всичко от бутона до огледалото да е в този тип старо злато, но ако действително ще се съсипе още първата година, както ни казахо не бих рискувала и ще останат само дръжките на шкафовете, лампите и огледалото. Ваша ли е банята, откъде е шкафа, ако можу да споделите? Точно такъв искам като стил, но сме по-ограничени откъм размер.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:09 от AnMary

# 655
Здравейте! Ще обзавеждаме баня и като пообиколихме магазините за плочки си харесахме няколко модела, но се чудим кои са по лесни за почистване гланцираните или  матираните/леко по матови стоят тези които си харесахме/. Как са като качество индийските плочки?
Преди банята ми беше гланц. С доста варовита вода сме, за да няма петна след всяко къпане трябваше да се чисти. Сега съм с мат. Не знам дали защото са бели и как ще е с друг цвят, но изобщо нищо не се личи, винаги перфектно си изглежда без никакво търкане. Направо се родих.

# 656
  • София
Пак зависи и от материята, имам 4различни бели по баните на някои стои варовика като по-бели петна, на някои въобще не се вижда, на едни гланц се изчиства супер лесно в влажен парцал, на други само с препарат са варовик и малко търкане, та еднозначен отговор не мога да дам. Имам едни сини, нищо не им личи и на тях... Имам и зелени гланц, те се чистят също мн лесно. На пода в едната имам мат... Също се чистят лесно... Та... Не знам според мен си е до конкретна плочка и покритие.
В дядо ми едно време имаше някакви сиви имитиращи... Де да знам бетон, камък.. Но едни такива с неравности и като пори, това като влезе там мърсотия и няма излизане, то не бяха препарати, четки, чудеса... Нъц, не пуска и не пуска..

# 657
Здравейте! Ще обзавеждаме баня и като пообиколихме магазините за плочки си харесахме няколко модела, но се чудим кои са по лесни за почистване гланцираните или  матираните/леко по матови стоят тези които си харесахме/. Как са като качество индийските плочки?
Преди банята ми беше гланц. С доста варовита вода сме, за да няма петна след всяко къпане трябваше да се чисти. Сега съм с мат. Не знам дали защото са бели и как ще е с друг цвят, но изобщо нищо не се личи, винаги перфектно си изглежда без никакво търкане. Направо се родих.

Да, и аз така се чувствам с някакъв си най-обикновен Кай. То просто нищо не му личи освен евентуално капки от когато съм си измивала косата след боядисване.

# 658
elito_9751
Шкафът е от стара серия на Икеа, беше последна бройка. Имат нова серия, която на визия е подобна. Да, банята е моя.

# 659
Аз не случих на мат, много си личи всичко, особено децата като минат само да си измият ръцете и опличкат всичко...дано по-скоро си намеря подходящото килимче 😀

Общи условия

Активация на акаунт