Банята - тема 47

• 39 358
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
И аз не случих на мат за пода. Не само личи, но и стоят като мокри много дълго време. Сега мисля да приложа отгоре нещо като лакиране и хидроизолация. Бях го виждала в една публикация в някоя от фейсбук групите за ремонти. Жена беше споделила с какво е обработила стара мозайка. Единият препарат беше като хидроизолиране, а другият придава лек сатенен блясък

# 661
Звучи интересно, ще чакам да споделиш, ако го направиш.

# 662
Може ли да постнете моделите на плочките, които не сте улучили?
Да не вземем пък ние да ги улучим Simple Smile

# 663
Гланц за под е живо харакири, така че колкото и неуспешен да е мата-a, поне няма да се пребиете.

# 664
Може ли да постнете моделите на плочките, които не сте улучили?
Да не вземем пък ние да ги улучим Simple Smile
Може, може.prissmacer

# 665
Благодаря, Защо ме търсиш?, на вид пък са много хубави. Важното е в крайна сметка да не се пързалят, че това вече би било ужас - имала съм такива в заварена баня, не знам как не се пребих, докато ги сменим. Не бяха мат обаче, а гланц и даже имам чувството, че някой беше налепил от стенните плочки по пода.
По-добре петънце, не рискувай с никакви покрития, както каза и So Lucky*.

# 666
Кубратова, ужасни са. Не толкова когато са сухи, колкото след като се намокрят. Имам чувството, че някак попива навътре или какво не знам, но много много дълго време седят като мокри. Може би биха били що-годе удачни само някъде с подово в банята. Освен това остават някак и петна там където бавно изсъхва. При това говорим за място където водата не е чак толкова варовита (да не кажа слабо варовита).
Това са просто тотал щета плочки. Ама спанско-манско, няма никакво значение. Иначе се подлъгахме заради това R11. Сега виждам, че наистина R е показателят. R9, R10, R11.

А това, което искам да сложа, няма да направи от R11 гланц, то няма как да стане. Това е единият препарат. Имам сериозни подозрения, че някак в горния си слой тези плочки попиват вода. Звучи глупаво, наясно съм, но аз по друг начин не мога да си обясня толкова продължително да не могат да изсъхнат след намокряне. Вентилаторите ни не са някакви калпави, винаги ги включваме. Ми така си е - бавно съхнат.
А това е другият препарат. Лак, придаващ лек сатенен блясък. Защото освен всичко друго плочките стоят хипер матирани. Нямам против мата като цяло. Но тези са някак повече.

Въпросната публикация, от която научих за тези препарати.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 15:32 от Защо ме търсиш?

# 667
  • София
Защо не пробваш просто да ги импрегнираш?  Пробвай някъде на малко, на церезит например изобщо не променя вида и цвета на намазаното?

# 668
Да, да. Първият препарат от предишния ми пост е именно импрегнатор Bellinzoni. Аз дори нямам против да ми промени цвета, че е твърде постен вероятно заради това, че е супер мат.

# 669
За вътрешна употреба са R10, за външна - около басейни и т.н. са R11, те са по-грапави.

# 670
Здравейте! Ще обзавеждаме баня и като пообиколихме магазините за плочки си харесахме няколко модела, но се чудим кои са по лесни за почистване гланцираните или  матираните/леко по матови стоят тези които си харесахме/. Как са като качество индийските плочки?
Ние нямахме късмет с майсторите, но пък без да искаме уцелихме плочки! Съчетахме индийски гланцов гранитогрес с мат на Dura Tiles BG (гланц на 3 стени, мат на 1 стена и пода). Вече повече от година използваме банята и сме много доволни. И двата вида се чистят супер лесно, не се виждат никакви следи след като изсъхнат. Ако мина само с хартия, на секундата изглеждат все едно не са мокрени.

Пускам линк към тях и долу реална снимка, защото на рекламните снимки едните изглеждат прекалено наситени и шарени, а другите много тъмни.

Мат: https://siko.bg/granitogres-arban-tsenere-60-60
Гланц: https://www.home-max.bg/granitogres-ex-345-siv-60h60/
Реалнa снимкa:   
Скрит текст:

На живо гланцът е по-лъскав.

# 671
  • В.Т.
На етап проект сме и понеже тук има хора с опит, ми се иска да попитам - виждате ли потенциален проблем в това разположение?
Иначе изискването е за тъмна баня в сиво. Все пак частта, извън душ зоната планирам да е светла и тъмния под да ги обедини.
Това, което ме притеснява са плочките с дървесен декор - те ще са успоредни на сифона, една до друга, без изместване. Притеснява ме оттичането на фугите. Така визуално ми допада повече, но бих преживяла и завъртане на 90 градуса и разместени, ако има риск за по-сложна поддръжка.

# 672
Ако търсиш ефект повдигане във височина (виждам, че дървесният декор е поставен и на стената), ги разположи вертикално, ако търсиш визуално разширяване на пространството в душ зоната - разположи ги хоризонтално, съответно трябва да запазиш разположението и на пода. Специално с оттичането на фугуте не виждам проблем, както няма такъв и при квадратни плочки, каквито са моите - там фугите са разположени и в двете посоки.
Без да го приемаш като намеса, аз бих оставила дървесните плочки само за пода, а душ зоната бих направила с еднакви плочки. Вече извън нея, ако искаш светли, си направи.   

# 673
На етап проект сме и понеже тук има хора с опит, ми се иска да попитам - виждате ли потенциален проблем в това разположение?
Иначе изискването е за тъмна баня в сиво. Все пак частта, извън душ зоната планирам да е светла и тъмния под да ги обедини.
Това, което ме притеснява са плочките с дървесен декор - те ще са успоредни на сифона, една до друга, без изместване. Притеснява ме оттичането на фугите. Така визуално ми допада повече, но бих преживяла и завъртане на 90 градуса и разместени, ако има риск за по-сложна поддръжка.

Поддръжката не виждам с какво е по-сложна. Нашите също са така.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 21:36 от drago_2008

# 674
Слави, много ми харесва идеята за банята! И цветовете, и разпределението. Hands Thumbsup Рафтът до мивката под прозореца е чуден.
Тъмната врата откъде ще я вземете?

Общи условия

Активация на акаунт