Банята - тема 47

• 39 340
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Аз на снимката освен почернелите фуги виждам и изпадала фуга. Ако не е напукан емайлът (а на долните си се вижда, че е), то оттам влиза вода и те я пият. Спира се водата и плочките изсъхват, това с препарат не се чисти. После петната изчезват. Вижте ако не се ползва няколко дни не изчезват ли сами. Сега обаче като застудяване и ако банята е студена ще е бавен процес.

# 436
  • София
Аз петна не виждам... Но ако горното е проблем - импрегниране?

# 437
  • София
Благодаря ви
Ще я оставим няколко дни без използване и ще видим дали това потъмняване ще изчезне.Банята се отоплява от 2 дебели тръби на парното, така че не е проблем да е суха и топла .
Вие смятате, че влиза вода и самите плочки отзад са мокри и потъмняват, така ли?

# 438
Да, на едно място  вижда малко чукната 1 плочка. Лошото е, че фугите са потъмнели и всяко частично префугиране ще стои много свежо на фона на останалите. Това чукнатото е добре да се запълни с малко фугин, сигурно може да имате останало малко от ваш ремонт. Внимателно се запълва при чукнатото и там, където очевидно са се поизронили фугите.

Има по-професионални препарати за плочки и фуги, сещам се за 2 места - срещу (бившото вече) СДС на Раковски 134, на самата спирка на тролей 9 посока площад Славейков - има клек-шоп, много добре зареден с миещи препарати, които не се продават обичайно в масовите магазини. В италианския магазин (Виа Тракия) срещу Баухаус, също има различни препарати за варовик, за плочки и т.н., цял ред с подобни миещи неща. Само да имаш търпение да им четеш етикетите (всички имат отзад етикети на български).

С "бабешки" препарати - оцет със сода на кашичка, само сода бикарбонат с гъба за съдове, с грапавото (но внимателно, да не надерете очевидно вече крехкия гланц), с обезмаслител (Мелио или каквото ползвате в къщи).

# 439
  • София
Чукнато на плочка може и с ув полимерен гел да се мине, има по строителните хипермаркети, слагаш от гелчето и го изпичаш с лампичката.

# 440
От два месеца сме в ново жилище. Докато не беше прекарана канализация, въздухът беше приятен. След прекарана канализация в банята ужасна тежка миризма. Сложих от ароматизаторите на ареон, никакъв ефект. Сифонът е линеен Viega  Advantix, исках да е най доброто. Имате ли идея защо е така и дали не може да се оправи?

# 441
Вероятно защото няма воден затвор

# 442
От два месеца сме в ново жилище. Докато не беше прекарана канализация, въздухът беше приятен. След прекарана канализация в банята ужасна тежка миризма. Сложих от ароматизаторите на ареон, никакъв ефект. Сифонът е линеен Viega  Advantix, исках да е най доброто. Имате ли идея защо е така и дали не може да се оправи?
От сифона е най-вероятно. И аз мислех да вземем виега, на повечето места казваха-най-хубавия, предвид цената-има защо...ами само в един магазин ми каза жената-продавам всякакви,имам възможност за всеки един,но не взех виега,нямат воден затвор,производителя уж гарантира,че няма да има проблем,но клиенти казват,че има. И затова и ние не взехме виега.

# 443
  • София
Може да липсва част от сифона под решетката.

# 444
От два месеца сме в ново жилище. Докато не беше прекарана канализация, въздухът беше приятен. След прекарана канализация в банята ужасна тежка миризма. Сложих от ароматизаторите на ареон, никакъв ефект. Сифонът е линеен Viega  Advantix, исках да е най доброто. Имате ли идея защо е така и дали не може да се оправи?
Може би не са сложили т.н. "сух затвор" https://www.kristin.bg/product/5206/suha-klapa-protiv-mirizmi-vi … antix-4936-6.html

# 445
Благодаря ви
Ще я оставим няколко дни без използване и ще видим дали това потъмняване ще изчезне.Банята се отоплява от 2 дебели тръби на парното, така че не е проблем да е суха и топла .
Вие смятате, че влиза вода и самите плочки отзад са мокри и потъмняват, така ли?
Точно така смятам. Има и изронена фуга, и напукан гланц до колкото се вижда на снимките. Казахте и че сте я чистили, така че явно не са мръсни петна...

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 15:51 от drago_2008

# 446
  • на дъното
Здравейте 🙂
Има ли някой от вас опънат таван в банята?
Прави ли конденз🤔
Благодаря

# 447
Не, не прави.
С добър вентилатор разбира се

# 448
Здравейте!
Предстои ми ремонт на банята. Харесвам си все разни релефни плочки тип

Обаче се чудя дали няма да се цапат много и как ще се поддържат.
Някой с опит с такъв тип плочки може ли да даде мнение.
Също препоръките на производителя са да не се използват много силни препарати, а такива на отцетна основа (за "сатенено" покритие) как ви звучи това?

# 449
Зависи от помещението. Плочките в показаната баня не се мокрят никога, съответно не се цапат. Ако ще ги облива вода, както е в стандартна малка баня, не бих си причинила нищо релефно.
Мия банята с препарат на оцетна основа, не виждам защо би ми потрябвал по-силен. Замърсяванията са основно варовик, остатъци от сапун, нищо трудно за почистване.

Общи условия

Активация на акаунт