Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 12

• 12 957
  • 231
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да.

# 106
  • Sofia
Всъщност няма да има 5 допълнителни точки за гранично училище, защото 143-о не е гранично на 95-о.
Най-накрая го оправиха този бъг.
Влезнах в ИСОДЗ да проверя и сега двете училища пак са си гранични.

Само недоумявам, при положение че 42 ОУ и 95 СОУ са гранични на 143 ОУ, как така са оставили 24 СОУ да не е гранично и то на 143 ОУ 🤣. Чудя се какви дефицити има тоя дето ги гледа тия гранични райони. Но вече нямам намерение да се занимавам повече.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 22:59 от Brin de muguet

# 107
Кога е първото класиране?

# 108
  • София
2-и юли

Едит:// Много съм зле - 2-и юни е датата.

# 109
Много далеч. Бях останала с впечатление, че е тези дни ...

# 110
  • София
Редактирах се по-горе. На 2-и юни ще излязат. Тези дни е за детските градини класирането.

# 111
  • София
Много далеч. Бях останала с впечатление, че е тези дни ...

2 юни е за първи клас
9 май е за детските градини

Аз чакам и за двете.... Laughing

П.С. Мога ли да попитам дали правилно съм разбрала:
Моето дете е Четвърта група   10т. (K9 - 5 т. и K12 - 5 т.)/(1-во желание) в училище извън прилежащия район, като Списъкът на чакащи е за 48 места.
И Първа група 5т./(2-ро желание), като Списъкът на чакащи отново е за 48 места.

По първо желание ще приемат всички деца от първа група, след това втора и трета група с точки различни от 0 и след това от 4-та група с точки, т.е. ако има 48 свободни места:
Първа група - 25 деца (независимо дали са с 0 или повече точки)
Втора група - 3 деца с опредлен брой точки и 10 деца, но с 0 т.
Трета група - 2 деца с опредлен брой точки и 5 деца с 0 т.
Четвърта група - 25 деца с определен брой точки и 10 с 0 точки,
това означава, че ще класират 25+3+2 и тогава идват тези от четвърта група с точките + 18 (остатък до пълните 48 места)?

Това означва ли, че моето дете ще го приемат Четвърта група по 1-во желание или тотално съм се оплела и не съм разбрала?Thinking

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 11:37 от _Reni_renI_

# 112
  • София
П.С. Мога ли да попитам дали правилно съм разбрала:
Моето дете е Четвърта група   10т. (K9 - 5 т. и K12 - 5 т.)/(1-во желание) в училище извън прилежащия район, като Списъкът на чакащи е за 48 места.
И Първа група 5т./(2-ро желание), като Списъкът на чакащи отново е за 48 места.

По първо желание ще приемат всички деца от първа група, след това втора и трета група с точки различни от 0 и след това от 4-та група с точки, т.е. ако има 48 свободни места:
Първа група - 25 деца (независимо дали са с 0 или повече точки)
Втора група - 3 деца с опредлен брой точки и 10 деца, но с 0 т.
Трета група - 2 деца с опредлен брой точки и 5 деца с 0 т.
Четвърта група - 25 деца с определен брой точки и 10 с 0 точки,
това означава, че ще класират 25+3+2 и тогава идват тези от четвърта група с точките + 18 (остатък до пълните 48 места)?

Това означва ли, че моето дете ще го приемат Четвърта група по 1-во желание или тотално съм се оплела и не съм разбрала?Thinking
Тотално сте се оплела и не сте разбрала. Във вашия пример влизат всички 25 деца от първа група (първо приемат тези с повече точки, после тези с по-малко точки, после тези с 0 точки), после всички деца от втора група (първо приемат тези с повече точки, после тези с по-малко точки, после тези с 0 точки), после, ако има още останали свободни места, предвид че въпросното училище може да не е първо желание на всички и част от децата в опашката Чакащи за училището да бъдат приети в по-желани от тях училища, ще се премине към прием на деца от трета група (първо приемат тези с повече точки, после тези с по-малко точки, после тези с 0 точки). Адресът е водещият критерий, а не точките - дете от 3 група с 0 точки ще влезе винаги преди дете от 4-та група, ако ще последното да е с 30 точки по допълнителните критерии. Чак след като са приели всички деца с адрес в района на училището, ако все още има останали места, ще се премине към прием на деца от 4-та група (първо приемат тези с повече точки, после тези с по-малко точки, после тези с 0 точки).

# 113
  • София
Разбрах, благодаря !

# 114
Здравейте!

Имам следния казус: За училището, което слагам на 1-во желание съм 4-та група с 5 точки(гранично). За училището, което слагам на 2-ро желание съм първа група. За първото ми желание имам много малък шанс, ако не стане там, рискувам ли да не вляза на второ желание, където съм първа група. Изобщо- кое има превес? Желанията или групите и точките.

# 115
Не. Системата се опитва да класира по горно желание, но водеща е групата.

# 116
  • София
Здравейте!

Имам следния казус: За училището, което слагам на 1-во желание съм 4-та група с 5 точки(гранично). За училището, което слагам на 2-ро желание съм първа група. За първото ми желание имам много малък шанс, ако не стане там, рискувам ли да не вляза на второ желание, където съм първа група. Изобщо- кое има превес? Желанията или групите и точките.
В зависимост кое ви е прилежащото училище, е възможно да не влезете там, но не защото е посочено като второ желание, а ако просто прилежащото ви училище е едно от 10-тината училища в София, които не успяват да приемат всички желаещи деца от първа група. Ако прилежащото ви училище обаче не е от тези 10-тина училища, неуспяващи да приемат дори децата от първа група, и на 20-то място да го пишете в желанията, все ще приемат детето, ако то не влезе по някое от по-горните си желания.

# 117
А кои са тези училища, които не успяват да приемат всички деца от първа група? Къде мога да намеря информация колко деца от коя група приемат?

# 118
Вижте си училището, вижте колко места са отпуснати и колко са чакащите от първа група. Ако чакащите са повече от местата - няма как да ги приеме всички.

# 119
  • пустинята Гоби
Някои училища отпускат допълнителни бройки, ако има неприети деца от първа група.

Общи условия

Активация на акаунт