Всички усилия си струват, мами скоро бебетата си ще целуват. ~бебеправене 606~

• 36 376
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 1 005
Сега си погледнах какво съм си записала след последната фоликуметрия, 2 -3 дена преди овулация фоликул 17мм и лигавица 7,1мм. За естествен цикъл става дума. Помня, че изрично питах не е ли малко, защото цикълът ми е по принцип лек и ми беше едно от притесненията дали затова не става бебето. Според лекарката (репродуктивна) всичко си било точно като по учебник. 2 или 3дена след овулацията беше около 12мм. Значи средно излиза по около 1мм на ден да се е удебелявала за този период.

# 1 006
Здравейте, момичета! Откакто имам цикъл докторите ми казват поликистозни яйчници. Цикълът ми е между 30-35 дена.Пила съм ред противозачатъчни, но от години съм отказала да ги пия и разчитах на билкови добавки и чайове, за да ми дойде цикъла. До този момент. Вече не искам да ми идва цикълът, а да имам бебче. От четири месеца опитваме, като през това време пия Кистоп и Кистоп плюс. Цикълът ми последно време е 28-32 дена. Имах преглед преди седмица (12-ти ден) и доктора ми каза, че имам фоликул и на следващия ден да започна Утрогестан, плюс опитите. Днес седмица по-късно (19-ти ден) ми заяви, че имам киста в десния яйчник 14-17 мм и иска да ме следи да видим какво ще стане. Зададох въпрос дали изобщо съществува някакъв шанс за бременност с тази киста и той ми каза ами не знаем какво ще стане вляво… Каза ми да продължавам с утрогестана докато не ми дойде М., а ако съм бременна продължаваме.
Ядосах се. Първо, че ме претупа. И второ изглеждаше толкова категоричен, че ще изпитваме затруднения, защото ме пита дали искам с перорални медикаменти да стимулираме нещата да станат по-бързо…
Четох, че този фоликул се сформира и след зачеване и не означава нищо категорично.
По мое мнение или съм подтиснала овулацията или не знам.. Усетих си я овулацията съвсем явно. Не съм правила този месец тест за овулация.
Много ме разочароват и отчайват отрицателните тестове и днешното заключение и изражение на лицето на доктора… Какво всъщност е видял доктора и според вас какво би следвало да направя освен чакането? Дали да не спра Кистоп при положение, че имам киста и да продължа само с фолиева киселина и утрогестан?

# 1 007
Sway, Mila, Firebird благодаря ви много за отговорите. Благодарение на вас си лягам да спя спокойна. Благодаря!

# 1 008
Лягай си рано и спинкай спокойна, само това е важно за бъдещото бебче. А всички ние стискаме палци 🙏🤗

# 1 009
За лигавицата, моята Калчев ми я измери 8мм на 22ри ден от цикъла. Каза, че е идеална и явно  е била, защото това е цикълът, в който забременях със синът ми.
Но при нас опитите бяха естествено.

# 1 010
Кити, как така да започваш утрогестан ПРЕДИ овулация, правилно ли разбирам?!

А това, че си усетила каквото иначе усещаш при овулация не означава изобщо, че такава задължително е имало. Ако няма жълто тяло, каква овулация? От кой град си? Този лекар има ли как да го смениш? Ако правилно си го разбрала и не си се объркала в разказа си, този е покъртителен некадърник.

Прави се така: следене, след доказана овулация се започва утрогестан, взима се до 14 ден след овулация и ако не ти е дошло въпреки лекарството, защото на мен примерно си ми идва, правиш тест за бременност. Ако е негативен, спираш утрогестана.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 22:32 от Firebird26

# 1 011
Точно така. Тоест от 13-ти ден от цикъл започнах Утрогестан по 2 капсули вагинално. Проблемът е, че живея в чужбина и с лекарите ми е трудно.. Следващия месец се прибирам и със сигурност ще посетя.
Но се чудя дали още веднъж до седмица да запиша при още един доктор и тук..  Всичко ми е напълно ново, както казах това е четвърти месец с опити, но страшно ми влияе всичко на менталното здраве..

Правилно си го разбрах, защото ми е ново и освен, че го питах два пъти той реши и бележка да ми напише.
От 13-ти ден започвам утрогестана до момента в който ми дойде, а като ми дойде го спирам. И след това да отида на преглед при него да видим дали кистата е там и да решим дали да продължим утрогестана и какво да правим. А ако съм бременна да продължавам  с него до третия месец.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 22:39 от Kitty_catt

# 1 012
Сменяй го тоя лекар, ако си в голям град със сигурност има опции, пък дори и да се наложи да почакаш. В България можеш да отидеш на лекар да ти изпишат, ако имаш нужда. Можеш в бъдеще да си правиш домашни тестове за овулация и примерно 4 или дори 5 дена след позитивен тест за овулация да вземаш утрогестан ако не можеш да ходиш на лекар. Не е идеално, защото все пак няма как да знаеш със сигурност имало ли я е или не, но аз не знам по-добра стратегия и лекарката така ме посъветва, за да не ходя всеки месец.

Колко голям фоликул имаше на 13 ден? Казал ти е, че чакате другия яйчник, какво чакате там, какви фоликули има? Това, дето му вика киста, да не е доминантен фоликул и да си с късна овулация?

Звучи като голям некадърник, да не е стажант? Смени го, ако имаш възможност. Както казах, тея неща с някой си ден от цикъла не работят баш така, тип изследвания на 21 ден, ами не, изследват се 7 дена след овулация пък който ден от цикъла се случи, същото е и с утрогестана!

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 22:43 от Firebird26

# 1 013
А сега какво да правя? Продължавам с утрогестана до цикъл или да спра всичко и да търся нов лекар? Ще се побъркам.. Това е голям урок за търпение..
Миналия месец с лентички засякох овулация на 20-ти ден и съответно цикълът ми дойде на 34-ти ден.
Не ми каза размери на 13-ти ден, а само, че има фоликул и да подпогнем процеса с капсулите..
Вляво ми каза, че е възможно да стане оплождане.
Днес правих овулационен тест и етората черта беше много бледа. Не го смятам за положителен.

# 1 014
При ПКЯ тестовете за овулация са понякога лъжливо положителни заради дисбаланса ФСХ/Лх и високия Лх.. 🙄

# 1 015
  • София
Алис, аз единствено се учудвам, за задържащата инжекция, при мен винаги са я слагали сутрин, иначе да зачервява се и сърби. Лигавицата е ок. Стискам палци!

Пълнолуние, ПРП на матката ли ще правите?

За чашката първи ден на басейн с нея, справих се със слагането, отне ми само 6 опита. Махането беше безпроблемно. Друго си е да не тичаш след всяко влизане във водата да сменяш тампон 🤣

# 1 016
Да, това за ПКЯ съм го чувала и аз, както и че постоянно са позитивни, но нямам личен опит и правилно се отбеляза, да не те объркам неволно. При мен са си позитивни един ден, май само веднъж ми се е случвало два дена поред сигурно много високо ниво на ЛХ и не съобразих ситуацията за ПКЯ.

Не знам какво да те посъветвам, това са хормони все пак, та не смея, но със сигурност не бих ги взимала вовеки веков докато евентуално ти дойде. Аз взимам утрогестан заради къса лутеална фаза от 11 дена, с него се удължава с ден или два, но после си ми идва въпреки утрогестана. Това въобще не е задължително да е така, на много момичета им идва чак след като го спрат, на някои и седмица след това.

Ако имаш възможност, консултирай се с друг лекар скоро. Тоя какъвто е некадърник да не би кистата дето я вижда да е доминантен фоликул и той да не е разбрал.

По принцип ако го спреш би трябвало да ти дойде по някое време, но ме притеснява, че те е накарал да го взимаш преди овулация. Ако кистата действително е киста, може да ти се удължи цикъла, да знаеш.

Питай в бъдеще на всеки преглед за брой фоликули (колко ще са зависи от фазата на цикъла, ама все пак е хубаво да се знае), доминантен, размери на доминантния, дебелина на лигавицата и структура на лигавицата. То си е за тебе да си знаеш.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 22:57 от Firebird26

# 1 017
Първите два пъти беше толкова вежлив и усмихнат. Взе ми цитонамазка на първия преглед въпреки, че казах последната е ноември и изследвам на 6 месеца.
Днес ме пита отново за цитонамазка ,защото не му излизало в данните и че най-вероятно е станало нещо с резултата, та отново ми взе.
Още повече, че въртя този вагинален ехограф вътре като пумпал и гледаше със сбръчкани вежди сякаш не знае какво вижда… въобще много се ядосах, че чак и като излязох от кабинета се разплаках. Не знам какво е видял.. не съм сигурна дали и той знае какво е видял.
Много позитивни отзиви срещнах за него, а и е на средна възраст, не е някой младок да реша, че е неопитен.
Благодаря ти за информацията. Наистина се чувствам много неука и не знам какво и къде всъщност да чета, за да се информирам адекватно.

Имам много леки болки от време на време ниско долу в корема. Предните два месеца бяха по-интензивни болки.
Много искам да се получи, но не искам и да се вманиачавам.. Посъветвайте ме нещо

# 1 018
Съветвам те да не се стягаш толкова, защото опитате само от 4 месеца. Simple Smile Още е много рано за паника и отчаяние.

Също те съветвам спешно да смениш лекаря. Питай може би приятелки в града да препоръчат някого, за да не се водиш само по Гугъл оценките.

Тук по различните теми има страшно много информация. Пожелавам ти да забременееш преди да си я научила и изчела Simple Smile

# 1 019
Кити, аз да си дам моите две стотинки по темата - ако си със СПЯ, провери дали нямаш и ИР. Има добавки, които ще ти помогнат да си регулираш овулацията и ще имат позитивен ефект върху ПКЯ (най-основното е инозитол). Пускала ли си някакви хормони?
Иначе момичетата са прави - 4 месеца опити нищо не са, така че не се стресирай сега. Аз лично бих направила някакви съвсем основни изследвания за начало, но ако си в чужбина вероятно няма как, без да ти ги назначи лекар.
Абсолютно трябва да смениш лекаря, много елементарни неща не съобразява (утрогестан преди овулация е несериозно).

Общи условия

Активация на акаунт