Всички усилия си струват, мами скоро бебетата си ще целуват. ~бебеправене 606~

• 36 510
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 1 020
Шанталче, да на матката. Не съм още чела много, но до колкото схванах се ползва преди трансфер. Взима се кръв от вената ми  и се подготвя серум или нещо подобно. Нямам идея кое в по-добре двете лепила или това, но щом иска да пробваме аз съм ок.

# 1 021
Хормони пусках щитовидни преди година заради напълняване и всичко беше наред.
Както казва личната ми докторка в перфектно здраве съм.
Внимавам какво похапвам особено с въглехидратите. Разбира се, изкушавам се със сладки, но си имам едно на ум.
Работата ми е свързана с много движение. Килограми имам 2-3 излишни според моят суетен поглед. Иначе съм към долната границата ИТМ.
Пия витамини. Инозитол с фолиева киселина, както и ябълков пектин за стабилни нива на кръвна захар.
Днес се осъмних в компетентността на доктора, особено като ми каза, че са изгубили пробата на цитонамазката. Това е супер несериозно. Още утре ще разпитам колежките си за адекватен гинеколог.

# 1 022
Кити, аз ще се присъединя към Дудъл да направиш изследване и за ИР, ако има кой да ти го назначи. Доста слаби девойки също я имат, не винаги е свързана с наднормено тегло. Също половите хормони на 3-ти ден от МЦ - LH, FSH, Estradiol, Testosterone и Prolactin. Щитовидните може също да ги повториш, че за година може да са мръднали. Лекарят задължително го смени, утрогестан преди О я блокира, така че този месец го отпиши, независимо дали ще продължиш да го пиеш по схемата му. Пожелавам ти бързо да ти се случат нещата и скоро да пишеш с добри новини! Flowers Four Leaf Clover

# 1 023
Добро утро, момичета!
Alise, по това време на цикъла, лигавицата трябва да е над 7 мм, до евентуална имплантация тя още ще нараства, така че е ок. Успех!
Пълнолуние- според мен PRP не е лош подход. Все още не е доказана ползата му съвсем, но поне моите наблюдения за тази техника в козметологията са доста позитивни. Всъщност при PRP  се използва собствената ти плазма за подпомагане на регенерация на тъканите ти, в случая подпомагане лигавицата на матката. Дано се получи този път!
Кати- според мен фоликулът все пак се е спукал, въпреки безумната идея за прогестеронов препарат по това време на цикъла и това, което е видял доктора е най-вероятно жълто тяло. Той как така ти назначава лечения? Правил ли е изследвания на хормони, проследил ли е 1, 2 пъти овулация, за да се ориентира във всяка фаза? Това с ПКЯ то е дежурно оправдание на посредствените лекари май- видят няколко антрални фоликула в началото на цикъла и хоп ПКЯ. Това се доказва с изследвания и проследяване, а не се предполага. Лекарства не се назначават  на база предположения. Успокой се! Четири месеца са прекалено кратко време. Ще се случат нещата.
Чудех се дали да пиша за себе си, но все пак ще го направя...
Скрит текст:
Тези дни съм доста подтисната. Никога не съм се притеснявала от годините си. Не съм от жените, които ги е страх да си кажат ЕГН-то, но в конкретния случай - борбата за дете, този факт ми създава известен дискомфорт. Така се случиха събитията в живота ми, че изпуснах много моменти, наложи се сама са се грижа за двете с дъщеря ми доста дълго и хвърлях всичките си усилия, за да стабилизирам финансовото си положение. Времето си мина ей така. Не че не съм правила опити, но живота от своя страна ме срещна с неподходящи хора и по-добре че не е станало. А като се замисля, първата ми съзнателна мечта в детството, беше да имам поне 2 деца... Нз какво ще се случи, нз и дали ако забременея по един или друг начин, ще се справя с тази бременност на тези години. Минах всички изследвания и докторите казват, че откъм здраве съм ок, но все пак, ако бях с 10 г. по-млада щеше да е друго.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 07:04 от K_aterina

# 1 024
Катерина, надявам се трудностите, през които си преминавала, да са зад гърба ти и в най-скоро време да си бременна!

Аз прогестерон не съм приемала до сега, но също не съм чувала да се взема преди овулация.
За хормоните на ЩЖ, една година е много време, аз всеки път като пускам каквото и да е, пускам и ТСХ (на 2, 3 месеца). И както се видя при мен, за 2 месеца нещата може да са коренно различни.

Аз днес се засилих към лабораторията да пусна витамини (Д, Б12 и Б9) преди прегледа със Станулов. После се замислих, че с тези стероиди, минимум още 2 месеца ще сме на скамейката, а до тогава нещата може да са се променили. Според вас има ли смисъл да ги пускам сега?
Иначе от днес намалям дозата от 6 на 5 хапчета и ще видим какво ще стане..

# 1 025
Как се приема прогестеронов препарат зависи от причината за приема, може и в първата половина, ето от листовката на дуфастон:
Скрит текст:
Колко да приемате
Броят на таблетките, които взимате и дните, през които ще ги взимате, зависят от това, от какво се лекувате. Ако все още имате естествен цикъл, ден 1 на Вашия цикъл е денят, в който започва кървенето. Ако нямате естествен цикъл, Вашият лекар ще реши заедно с Вас кога да бъде ден 1 от цикъла и кога да започнете да взимате таблетките.

При болезнен цикъл:

Взимайте 1 или 2 таблетки дневно;
   Взимайте ги само от 5 до 25 ден на цикъла.

При ендометриоза:

1 до 3 таблетки дневно;
    Вие ще взимате таблетките:
       всеки ден от цикъла или
        само от 5 до 25 ден на цикъла.

При менструация, спряла преди менопаузата:

1 или 2 таблетки дневно;
    Взимайте таблетките 14 дни от втората половина на цикъла.

При нередовен цикъл:

1 или 2 таблетки дневно;
    Взимайте таблетките от втората половина на цикъла до първия цикъл;
    Денят, в който започвате приема и броят дни на приема зависят от Вашия цикъл.

При обилно кървене и кървене между циклите

За спиране на кървенето:
        2 или 3 таблетки дневно;
        взимайте таблетките в продължение на 10 дни.
    за продължително лечение:
        1 или 2 таблетки дневно;
        взимайте таблетките по време на втората половина на цикъла.

Денят на започване на лечението и броят дни на лечението зависят от продължителността на цикъла Ви.

При пре-менструален синдром (ПМС):

2 таблетки дневно;
    Взимайте таблетките от втората половина на цикъла до първия ден на следващия цикъл;
    Денят на започване на лечението и броят дни на приема зависят от продължителността на Вашия цикъл.

За намаляване риска от аборт:

ако не сте имали аборти преди това:
        вземете доза от 4 таблетки;
        след това взимайте 2 или 3 таблетки дневно, докато изчезнат симптомите.
    ако сте имали аборти преди това:
        взимайте 2 таблетки дневно;
        взимайте таблетките до 12 седмица на бременността.

При намалена способност за забременяване поради ниски нива на прогестерона:

1 или 2 таблетки дневно;
    взимайте таблетките от втората половина на цикъла до първия ден на следващия цикъл;
    Денят на започване на лечението и броят дни на приема зависят от продължителността на Вашия цикъл;
    продължете лечението през най-малко три последователни цикъла.

При симптоми на менопауза - ХЗТ:

ако сте на "секвенциална" ХЗТ (взимате таблетка естроген или прилагате пластир за целия период на цикъла):
        1 таблетка дневно;
        взимайте таблетките през вторите 14 дни от 28 дневен цикъл.

ако сте на "циклична" ХЗТ (взимате таблетка естроген и прилагате пластир обикновено за 21 дни, последвани от 7-дневен интервал без лечение):
        1 таблетка дневно;
        взимайте таблетките в продължение на последните 12 до 14 дни от естрогеновата терапия;
        ако е необходимо, Вашият лекар ще повиши дозата до 2 таблетки дневно.

Но при дамата се предполага, че е в тази категория:
Скрит текст:

взимайте таблетките от втората половина на цикъла до първия ден на следващия цикъл;
    Денят на започване на лечението и броят дни на приема зависят от продължителността на Вашия цикъл;
    продължете лечението през най-малко три последователни цикъла
.

# 1 026
Одри, благодаря ти за подробното описание! Heart
Кити писа, че й го изписват заради ПКЯ, не заради нисък прогестерон, че не прочетох да е писала, че го е изследвала преди това, та предполагам, че попада в категорията:

Скрит текст:
При нередовен цикъл:

1 или 2 таблетки дневно;

# 1 027
Как се приема прогестеронов препарат зависи от причината за приема, може и в първата половина, ето от листовката на дуфастон:
Скрит текст:
Колко да приемате
Броят на таблетките, които взимате и дните, през които ще ги взимате, зависят от това, от какво се лекувате. Ако все още имате естествен цикъл, ден 1 на Вашия цикъл е денят, в който започва кървенето. Ако нямате естествен цикъл, Вашият лекар ще реши заедно с Вас кога да бъде ден 1 от цикъла и кога да започнете да взимате таблетките.

При болезнен цикъл:

Взимайте 1 или 2 таблетки дневно;
   Взимайте ги само от 5 до 25 ден на цикъла.

При ендометриоза:

1 до 3 таблетки дневно;
    Вие ще взимате таблетките:
       всеки ден от цикъла или
        само от 5 до 25 ден на цикъла.

При менструация, спряла преди менопаузата:

1 или 2 таблетки дневно;
    Взимайте таблетките 14 дни от втората половина на цикъла.

При нередовен цикъл:

1 или 2 таблетки дневно;

При обилно кървене и кървене между циклите

За спиране на кървенето:
        2 или 3 таблетки дневно;
        взимайте таблетките в продължение на 10 дни.
    за продължително лечение:
        1 или 2 таблетки дневно;
        взимайте таблетките по време на втората половина на цикъла.

Денят на започване на лечението и броят дни на лечението зависят от продължителността на цикъла Ви.

При пре-менструален синдром (ПМС):

2 таблетки дневно;
    Взимайте таблетките от втората половина на цикъла до първия ден на следващия цикъл;
    Денят на започване на лечението и броят дни на приема зависят от продължителността на Вашия цикъл.

За намаляване риска от аборт:

ако не сте имали аборти преди това:
        вземете доза от 4 таблетки;
        след това взимайте 2 или 3 таблетки дневно, докато изчезнат симптомите.
    ако сте имали аборти преди това:
        взимайте 2 таблетки дневно;
        взимайте таблетките до 12 седмица на бременността.

1 или 2 таблетки дневно;
    продължете лечението през най-малко три последователни цикъла.

При симптоми на менопауза - ХЗТ:

ако сте на "секвенциална" ХЗТ (взимате таблетка естроген или прилагате пластир за целия период на цикъла):
        1 таблетка дневно;
        взимайте таблетките през вторите 14 дни от 28 дневен цикъл.

ако сте на "циклична" ХЗТ (взимате таблетка естроген и прилагате пластир обикновено за 21 дни, последвани от 7-дневен интервал без лечение):
        1 таблетка дневно;
        взимайте таблетките в продължение на последните 12 до 14 дни от естрогеновата терапия;
        ако е необходимо, Вашият лекар ще повиши дозата до 2 таблетки дневно.

Но при дамата се предполага, че е в тази категория:
Скрит текст:

продължете лечението през най-малко три последователни цикъла
.
Има определени ситуации, в които се назначава прогестеронова терапия в посоченото време, но в случая с момичето, лекар да предпише терапия, виждайки доминантен фоликул, който все още най-вероатно нараства за мен не е адекватно, преди да се е убедил, че е настъпила овулация. Прогестеронът в опитите за зачеване или арт процедурите се назначава, за да подпомогне естествената прогестеронова графика по време на цикълът до оптимално ниво.

# 1 028
АГ, който предписва прогестеронов препарат при наличие на доминантен фоликул...преди овулация и то с цел жената да забременее.....да вземе да си скъса дипломата, ако се счита за репродуктивен специалист. Пожелавам ти успех от сърце! Не се притеснявай, според мен кистата ще изчезне още със следващата менструация. ❤️

# 1 029
Тя не е писала репродуктивен, но това са неща, които и обикновените АГта би следвало да знаят, според мен.

# 1 030
Момичета , в петък ми беше пункцията . Обаче днес май започва да ми зацапва и се чувствам все едно ще ми дойде 😳 Възможно ли е да подрани толкова цикъла след пункция ?

# 1 031
Катерина, благодаря ти за мнението за PRP-то. Вече се хващам като удавник за сламка и каквото кажат ще пробваме.

# 1 032
  • София
Сън, не си ли на някаква терапия? Аз спрях циклогеста на 5тия ден след пункцията и си ми дойде точно на 14тия ден.

# 1 033
Не , нямам терапия . Ние няма да правим свеж трансфер .

# 1 034
Не ми е пускал никакви изследвания. Отидох първия път преди последната си менструация като обясних подробно какъв е цикълът ми, че съм имала и друг път малки кистички и че опитваме да имаме бебе като отидох с нагласа да ми помогне и насочи. Погледна ме на вагинален ехограф  ми каза, че имам удебелена лигавица на матката и има голям шанс да съм забременяла. След това се разбрахме ако ми дойде да отида на 12- ти ден през цикъла. Закъсня ми с два дена. И запазих час за 12-ти ден. Обясних, че цикълът ми е бил обилен и е имало в първите дни съсиреци. След това ми каза да вземам утрогестан.
Не ми е назначавал хормони, нито е проследил повече от две овулации. Бях изчерпателна в разказа си за периодът ми. Най-вероятно след разказа на последния ми цикъл е решил, че имам нисък прогестерон поради съсиреците, които евентуално може да е сметнал за незадържан.
Аз все пак имам много тайна надежда докато не ми дойде 😃 голяма оптимистка

Общи условия

Активация на акаунт