Всички усилия си струват, мами скоро бебетата си ще целуват. ~бебеправене 606~

• 36 384
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 1 035
Рядко си позволявам такива оценки, защото нямам самочувствие много да разбирам, ама според тоя разказ за лекаря и кое как е протекло и какво ти е казал по-добре аз да ти стана АГ.

# 1 036
Два въпроса: Blush
1. От по-висок прогестерон може ли да се подува коремът?
2. Има ли значение кога и с какви други добавки се пие Б12? Март го изследвах и беше на горна граница, но скоро не съм, а и мисля да пия метилираната форма на натурал факторс, но през ден.

# 1 037
Ей тая работа с утрогестана във втората половина на цикъла винаги ми е била съмнителна и малко тревожна. Ако се изписва с цел прием заради нисък прогестерон дори след доказана овулация, то се приема или за да ти дойде, или ако си забременяла, да способства задържането на плода. Ок. Но ако по схема го приемаш 10 или 14 дни и спреш, то заради спада на прогестерона следва кървене. Ами ако си бременна? И не е трябвало да го спираш и прокървиш? А в същото време ако не си, не е редно да го продължаваш безкрай.  Но толкова рано няма как да знаеш. При мен преди години прогестерона е бил толкова нисък, че дори след спирането му, не е настъпвала менструация. В такива случаи пак започва едно чудене...🥴

# 1 038
Не знам какво да кажа. И на мен ми е трудно. Първо, че на чужд език е изключително по-трудно да разбереш нова информация и второ, че когато човек е некомпетентен се доверява на човек, който би следвало да е професионалист.
Днес ще търся нов лекар и ще запиша възможно най-скоро час.
А възможно ли е от утрогестана да съм по-разсеяна и сънлива? От 2-3 дена положението е - душата ми спи, изтървам предмети, търся телефона докато говоря по него…
Иначе Firebird разсмя ме, топ си ми, благодаря 🥰

# 1 039
Да, Кити, утрогестанът има като страничен ефект сънливост. Още по-силен е ако се пие, а не се поставя вагинално. На мен ми се наложи да го пия за седмица-две и едва издържах 17 часа да свърша работа и да си поспя. Успех с новия лекар, дано ти обърне достатъчно внимание и до месец-два да се похвалиш с успех! Flowers Four Leaf Clover

# 1 040
Аниго, знам, че прогестеронът подува стомаха, да.
Иначе както Одри е написала вече, прогестеронови препарати се изписват и при липса на цикъл или нередовен такъв, аз пих след аборта 5 дни дуфастон, защото вече бяха минали бая дни, и АГ-то реши да подпомогнем малко процеса.

Относно Кити, за мен също е доста хаотичен подхода му. Ако не е тайна на колко години сте? Повечето лекари като им кажеш, че ще започвате опити, не искат да стресират двойката от самото начало с проблеми и изследвания, но поне питат за някакви базови изследвания да видят какво е положението, просто, за да не си губите времето, ако примерно има някакъв хормонален проблем. След това, ако известно време не се случва може да се мине към фоликулометрия, спермограма и тн и тп. Знам, че в чужбина е доста по-трудно в това отношение, но ако имаш път насам пусни си полови хормони, хормони на щитовидната жлеза и изследвания за ИР. Ако там всичко е Ок и си имаш доказана овулация, значи си действате спокойно и без стрес. Ако мине повечко време и не се получава ще започнете с другите стъпки, но за сега 4 месеца нищо не са. При двойки без каквито и да е проблеми, понякога си отнема 6 месеца или година, даже и повече.

# 1 041
На мен ми го изписаха, за да спомогне евентуално импантация, затова каза лекарката до 14 ден след овулация, което не са 14 дена прием, защото ми е казала на 3ти след овулация да започна. Той пада доколкото знам 3-4 двна преди да ти дойде, значи при 14 дена лутеална фаза около 10ти. При мен явно по-рано. Факт е, че при мен и така ми идва, явно не може да спре, но може да ми е малка дозата. Не на всяка жена ѝ трябва, ама лекарката нали е репродуктивка и каза, че нямало какво да ми стане.

Аз пък да кажа, утрогестана много ми облекчава ПМСа, по-добрв ми е с него. Не ми се спи, даже съм много енергична.

Не на всяка жена ѝ трябва утрогестан.

# 1 042
На 26 години съм, партньорът ми е на 36. Следващия месец се прибирам в България и смятам да пусна хормони и да посетя гинеколог.
Не усещам и не мисля, че имам какъвто и да е здравословен проблем, но за всеки случай ще пусна всичко.
Гледам да не се вманиачавам и да се разсейвам с различни занимания, но желанието ми вече е много силно. Особено така като не се получава.

# 1 043
Значи до 1 година опити е в рамките на нормалното. Иначе да, тук ще е супер да отидеш при някой добър лекар да погледне, даже, ако си за повече време и съвпадат дните, можеш и една адекватна фоликулометрия да си направиш.
Наистина се опитай да се разсейваш и да си намираш и други занимания, понякога това вманиачаване и стрес също забавят процеса.  Правете си любов, както досега, но просто с идеята, че вече сте минали към следващата стъпка. Знам, че говоря банални неща и ви се иска да стане възможно най-бързо, но в крайна сметка по-важно е да сте спокойни и всичко да е наред, да се износи бременността до финала, вярвам, че повечето момичето от темата ще са съгласни с мен. Ще се случат нещата, просто понякога трябва време. 🙏🏻🍀

# 1 044
На 26 години съм, партньорът ми е на 36. Следващия месец се прибирам в България и смятам да пусна хормони и да посетя гинеколог.
Не усещам и не мисля, че имам какъвто и да е здравословен проблем, но за всеки случай ще пусна всичко.
Гледам да не се вманиачавам и да се разсейвам с различни занимания, но желанието ми вече е много силно. Особено така като не се получава.
Мило момиче, един горещ съвет от мен, където кажи речи може да съм ти майка: успокой се, изчакай да мине 1 година от опитите ви и тогава търси специалисти! Не се вкарвай в тази спирала все още, имаш достатъчно време да си дадеш толеранс! Не приемай нещата на всяка цена, тук, сега и веднага! Бях на 28, когато като теб от нетърпение тръгнах по изследвания. Всички хормони ми бяха наред, даже имунологични бях пуснала. Тогава нищо не разбирах от тези неща, но давах зор. Като не намериха нищо нито при мен, нито при съпругът ми тогава, решиха че имам ПКЯ. Стигнах до лапароскопия диагностична, да ми надупчели яйчниците, да ги подпомогнат и да ми проверят тръбите, въпреки че бях правила цветна снимка само преди няколко месеца. Цяла операция за пълната ми глупост и невежество тогава, оказа се че нямам ПКЯ. Така 4 години и отгоре ходене по мъките, то не бяха фоликуметрии, то бе беше ходене до всички светила, а дефакто с мъжа ми, дори бяхме спрели да правим секс, заради всичкия този стрес. Как да стане това дете с 1, 2 контакта месечно, понякога и без?... На 32 си казах СТОП и излезнах от спиралата. Водех си единствено графика с БТ, консултирах се с Денис тук, която всички познавате и следях овулация и правехме секс, когато трябва. На вторият месец бях бременна.
Имаш време, не търси под вола теле, защото вероятността нищо да ти няма на тези години е по-голяма от тази, да имаш проблем.

# 1 045
  • София
Сън, без прием на прогестерон след пункция ми е идвало най-рано на 7мия ден, и то като погледнах календара по изключение, все си е на 10-12ден, но уточнявам, че аз винаги съм с хубава лигавица и идеален прогестерон. По-скоро нещо друго усещаш.

# 1 046
Сънче, ти имаше ли стимулация или изцяло ЕЦ?
При мен на ЕЦ си ми идва навреме.

Иначе за прогестерона, не едно или две обикновени АГ-та така правят, изписват си смело на база ден на цикъла и нищо не следят, изобщо не ме учудва. Ако подозира задържан фоликул обаче, правилно прави, това ще му помогне да се пукне.

# 1 047
На напълно естествен цикъл , Одри . Имах една инжекция Цитротид и Хориомон .

# 1 048
Сега ме притеснихте с прогестерона.
Имам изписан от 14ти до 25ти ден на МЦ 2х1 Дуфастон. Това ми е втори месец по тази схема, без опити обаче.

Преди да я назначи, АГ проследи хормони в 3 и 21 ден от МЦ и овулация на ехограф.
Евентуално следващия месец ще започнем опити и се чудя как да постъпя. Овулацията може да не ми е на 14ден, преди съм я хващала към 15-16 ден. И отделно, как да го спра на 25 ден, ами ако има бременност.

# 1 049

Общи условия

Активация на акаунт