Преводач

• 784
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам b2 сертификат и езикова гимназия завършена с френски език.
В момента работя с езика, но бих искала да си изкарвам и допълнителен доход евентуално с преводи. Доколкото знам, ако нямаш университетско образование са нужни c1 или c2 . Не съм много запозната, но по това, което изчетох главно се търсят хора с повечко опит . Бих ви била благодарна, ако някой от вас има повече информация и може да сподели.

# 1
  • В страната на мечтите.
Аз като преводач, но от друг език ще ти издам тайната на нашата професия, която е че не е нужно да имаш диплома от университет, достатъчно е да си изкараш сертификат за владеене на езика, с него отиваш при нотариус, ставаш заклет преводач и вече можеш да работиш за фирми които превеждат документи. Ако си достатъчно уверена, че владееш езика на високо ниво и можеш да го докажеш на изпит - давай Simple Smile Сертификатът струва около 70-100 лева, зависи от кой град си, и с него спокойно можеш да работиш като преводач.

# 2
Трополинка, само при нотариус ли? Преди време за английски език търсех, нещо много омагьосан кръг споменаха - бюро на преводачи, което търсело нещо си, а за нещото се търсеше друго, за другото пък се търсеше бюрото... не помня точно, но доста обезнадеждаващо беше.

# 3
  • В страната на мечтите.
Може с бюро за преводи, ако искаш да работиш само за тях, но ако искаш да работиш за няколко фирми, то ставаш заклет преводач на свободна практика.

# 4
Аз ходих и до външно министерство в София, консулски отдел, да ме впишат и в техните регистри като заклет преводач. Това - след нотариуса.

# 5
  • Майничка
Колеги, един бърз въпрос: мога ли да преведа документ, който касае лично мен - става въпрос за удостоверение, издадено от образователна институция?
Естествено, с всички реквизити - бланка и печат от агенцията, нотариална заверка и т.н.

# 6
  • В страната на мечтите.
Ако си заклет преводач не би трябвало да е проблем, но ако не си тогава се води подправяне на документ според закона.

# 7
  • Майничка
Съм. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт