Лимфен възел

• 834
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте.Преди 4 дни бях на УНГ специалист и ми откри два подути лимфни възела от дясната страна.Отидох и да си направя преглед за щитовидната жлеза, казаха ми, че е нормално там, но ме препрати за изследвания. Пия лекарства от УНГ специалиста, ПКК е в норма,но се притеснявам много. Ще съм ви благодарна , ако споделите вашето мнение!

# 1
На мен ми се подуха преди повече от 2 седмици. Никога не ми беше ставало. Някаква вирусна инфекция, имах и хрема. От едната страна спадна бързо, но от другата все още е леко подуто. Става все по малко де. Не очаквах че ще се проточи толкова. Явно има някакъв такъв вирус, защото моя приятелка, с която не съм имала никакъв контакт, ми се оплака от същото. Даже снимка ми прати, ами едно към едно.

# 2
А да ви попитам, боляха ли ви?

# 3
Аз имах подут миналото лято. 2 седмици стоя, лекарката ми препоръча само да го налагам с топъл компрес - така минава повече лимфа през възела и разнася инфекцията - това помогна.

# 4
Не ме е боляло, но когато беше много подуто ми беше едно стегнато. За топли компреси и аз четох,.но не посмях.

# 5
Подути лимфни възли и то в пакет си е признак за мононуклеоза. Правихте ли си изследвания.
Авторке, я дай да ти видим изследванията.

Процедурата е ако са над 1 см. се ходи на преглед с ултразвук. Пие се Лимфомиозот и аз съм ги мазала успешно с Витасин. Не се натискат, не се масажират НИКОГА. Не бих слагала топли компреси - топлото не е за инфекции. По-скоро бих налагала риванол.

# 6
Аз една сутрин се събудих и усетих болка като преглъщам. Напипах 4-5 възела по дължината на гушата и направо си изкарах акъла. Звънях на ендокринолог, ама по описанието каза че са лимфни възли и не съм за нея.
Реших да изчакам един ден докато се чудя при какъв специалист и къде да ходя. На другия ден бяха поспаднали и в крайна сметка за няколко дена изчезнаха. Така и не разбрах какво беше. Не проявих никакви симптоми, освен че една сутрин носът ми беше позапушен за няколко часа, ама и хрема не направих в крайна сметка.
До колкото знам възлите показват че организма се бори с някакъв патоген и не е задължително да е мононуклеоза.

# 7
Здравейте, бих искала да споделя относно лимфни възли. Бих искала да спомена, че живея в Цюрих. При мен започна преди една година и три месеца. Подуха ми се лимфни възли отзад на тила. Малко след това под брадичката, пред ушите и шията. Личният лекар тогава без да прави изследвания каза - Лимфом. Изпрати ме на УНГ. Те направиха биопсия и нищо не намериха. Пуснаха за инфекциозни и хронични заболявания - цяла палитра от изследвания и всички са негативни. Те казаха преди 10 месеца, че не могат да помогнат и не знаят защо повече от 10 лимфни възли в областта на главата са уголемени. Кръвна картина винаги е в норма, само когато са болезнени възлите, левкоцитите скачат до 16.000. В последната година са си постоянно уголемени, но не са болезнени през цялото време. Преди 3 седмици доста ме заболяха и тогава личният лекар ми даде хапчета за смучене за болки в гърлото което разбира се не помогна. Преди 3 дни ме заболяха тези пред ушите и ходих на друг лекар. Те направиха ултразвук и казаха, че са си уголемени, но не знаят защо. Изглежда Заушка, ама не е, изписаха ми диклофенак за мазане на мускулите в областта на лицето, защото от тях идвал проблема с възлите.  Бих искала да попитам  дали някой е чувал или изживявал такъв проблем в продължение на повече от една година.
Благодаря Ви предварително.

# 8
Засичате ли уголемяване на възлите ПРЕДИ цикъл? Въобще цикъла как оказва влияние?
Имали ли сте някога херпес?
Прием на Лимфомиозот как се отразява?
Поне един антибиотиш широкоспектърен не ви ли изписаха?

Имам и познато момиченце на 16 години с такъв проблем. Редовно се подуват преди цикъл. Някакво възпаление я тази област е.
Имам и една позната на която ВСИЧКИ лимфни възли се бяха подолу по тялото - какво ли не изследва, къде ли не ходи. Брат и е лекар вкл. всякакви туморни маркери пуснаха - всичко е чито.

Моя съвет е да си направите онази рецепта с меда и орехите и лимоните. И да риемате лимфомиозот.
Хомеопатия може също.

# 9
Аз нямам цикъл вече, на 58 години съм, преди една година пих широкоспектърен антибиотик в момент в който ме боляха и бяха доста видимо отекли който изобщо не помогна.

Общи условия

Активация на акаунт