Лимфни възли

• 494
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Наскоро прекарах вирус - теста ми беше положителен за КОВИД. Всичко започна със силни болки в главата, подут лимфен възел на шията и отпадналост .. имах и червено гърло. Вече съм добре. Мина се една седмица. Обаче лимфния възел на шията е много болезнен ( малък е почти незабележим )
Кръвната ми картина е добре, без никакви отклонения.
Искам да попитам дали има някакви мазила, с които мога да си помогна? До колко време минават?  Личния лекар дори не си направи труда да ме прегледа.. нищо не ми изписа.

Ако знаете нещо природно или някакво мазило да споделите ще съм благодарна! Вечер трудно спя от болката..

# 1
Ще спадне, рано е още. А и щом боли, няма проблем.

# 2
  • София
Бързо се подуват, бавно спадат. Може да опитате с това:
https://aptekifenix.bg/limfomiozot-tabl-h-50-br.html

# 3
Лимфомиозот /хомеопатия/ за пиене
Мажете с Витасин /крем/
В 1/2 буркан с мед слагате 2 шепи орехови ядки, натрошени и 2 смлени лимона с измитата им кора и семки. Обърквате и приемате по 1 с.л. всеки ден, докато свърши буркана. Ако харесвате можете да прибавите и джинджифил.

Лимфни възли НЕ СЕ МАСАЖИРАТ, разтриват, натискат. Спрете да го пипате. С всяко пипане го влошавате.
Вижте как се прави лимфодрениращ масаж на цяло тяло и без да масажирате самия възел си правете такива масажи всеки ден.

Ако след 2-3 седмици ЛВ не е спаднал трябва да отидете на лекар за видеозон. 

# 4
Лимфомиозот /хомеопатия/ за пиене
Мажете с Витасин /крем/
В 1/2 буркан с мед слагате 2 шепи орехови ядки, натрошени и 2 смлени лимона с измитата им кора и семки. Обърквате и приемате по 1 с.л. всеки ден, докато свърши буркана. Ако харесвате можете да прибавите и джинджифил.

Лимфни възли НЕ СЕ МАСАЖИРАТ, разтриват, натискат. Спрете да го пипате. С всяко пипане го влошавате.
Вижте как се прави лимфодрениращ масаж на цяло тяло и без да масажирате самия възел си правете такива масажи всеки ден.

Ако след 2-3 седмици ЛВ не е спаднал трябва да отидете на лекар за видеозон.  

Аз не знаех и ме масажираха и то наистина, че по зле стана ..  на какъв лекар се ходи - Хематолог ли?
При мен не са толкова подути, а много болезнени и се напипват.  Имам един отляво на шията и дори ми е трудно да се обърна на тази страна .. също и към рамото много леко.
Имам само една снимка, нарочно съм я затъмнила, защото всъщност не се забелязва чак толкова:

Така бях първоначално и ме масажираха и след масажа се поду и на шията много леко. За пръв път ми се случва да ми се подуят лимфни възли.  За всеки случай ще си пусна изследване за EBV..
а иначе КОВИД карам за втори път и сега е по-тежко.  Да съм точна - минаха 6 дни.  По-добре съм.. но остана едно главоболие и болката във лимфните възли - повече шията.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 00:12 от ivetaivn

# 5
Вие сте жена? Като начало почнете с мамолог.
Ще се огледа гърдата, ще се види на видеозон и самия възел колко е голям. Има размери, които са приемливи и не се предприема нищо, но ако възела е в по-големи размери ще трябват още изследвания.

Пробвайте 3-4-5 дни лимфомиозот и витасин.
Не го пипайте! Само леко мажете с пръстче и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт