Не искам да кърмя

• 7 803
  • 224
  •   1
Отговори
# 30
Като за начало спрете да се самонавивате кое ще е гадно, трудно, лесно, кой ще има очаквания... На мен ми беше много по-лесно да кърмя, отколкото да ставам, да топля вода, да стерилизирам шишета, да се ядосвам, че не приема това мляко, пък иска друго... Има време докато родиш, стига си го мислила, успокой се. Ако се получи - получи. Ако не - ще се справите.

# 31
Добре, нека е така. Не виждам на кърмените да им е пораснала допълнителна ръка.

Нека кърми който иска, ако иска и до 5. жената не иска. Толкова.

# 32
  • София
Скрит текст:
Като за начало спрете да се самонавивате кое ще е гадно, трудно, лесно, кой ще има очаквания... На мен ми беше много по-лесно да кърмя,
отколкото да ставам, да топля вода, да стерилизирам шишета,
Скрит текст:
да се ядосвам, че не приема това мляко, пък иска друго... Има време докато родиш, стига си го мислила, успокой се. Ако се получи - получи. Ако не - ще се справите.
Бащата спокойно може да го свърши това. При мен поемаше и половината нощни смени, докато малкият все още имаше нощно хранене.

# 33
Авторке, а наясно ли си от къде ще излезе бебето?
А и като мине през онова "гадно" място ще трябва поне да го пипаш с ръце.  Че и целуването е личен избор, само ако не те е гнус като знаеш от къде е излязло.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 14:36 от Sysly

# 34
Да, ако не му се налага да става рано за работа и да пътува за друг град. Имам чувство, че периодично някой пуска тема "не ща да кърмя", за да може бг-мамите да изтъкнат как татковците могат да носят шишета и как кърмещите са някакви балами, дето не са поискали да открият адаптираното мляко.

# 35
При положение, че става въпрос за друго човешко същество, за което носим отговорност, е несериозно да си играем на искам/не искам, ако няма причина - майката няма кърма, приема медикаменти, несъвместими с кърменето и тн.

Ако някой иска да му е все приятно и удобно, не съм сигурна, че това да си родител, ще отговори на желанията...

# 36
Кърменето е много лично решение и ако не желаеш - има хапчета, които спират кърмата след раждането.
Ако не ти се занимава с роднините - обясняваш, че не ви се е получило и толкова.
Хубаво е да имаш подкрепата от партньора ти, защото след като детето е на АМ може да се включва с помощ и с храненето.
Много мъже в началото са като препарирани с новородено и само го наблюдават като ваза от китайски порцелан.

Аз също бих опитала дали и след появата на бебето ще ми де струва толкова неприятно като преди това, но ако отговорът е Да - никой няма право да ти се меси в решението, дори бащата.

# 37
  • Далечният изток
То тук проблемът е, че тя не знае какво иска. Уж решила, че няма да кърми, пък отговаря на съфорумка, която е кърмила - дано и при нея така да се получат нещата. Ако е категорична, че не иска и няма да кърми, няма да я интересува какво ще си каже свекърва ѝ, няма да има и тема. Само че тя сега сондира мнения явно.

# 38
Ама разбира се! Ако не искаш да кърмиш, за какво имаш деца изобщо??!? ужас!

А вие сетихте ли се, че има жени преживели насилие? Има жени с хормонални проблеми? Има 1001 причини жената да изпитва неприярни чувства докато кърми. Но не! Трябвало.

# 39
В крайна сметка, жената трябва да мисли и за детето си, не само за себе си в тази ситуация.
И няма нужда да подскачаш, има тема, казвам си мнението.

# 40
  • Далечният изток
Аз съм съгласна, ако е започнала да кърми и е разбрала, че не е нейното. Ама още преди да е родила... сама си се навива... Или е модерно, де да знам.

# 41
Ползите са за цял живот, не са до 5 годишна възраст, или докато тръгне първи клас.
Има достатъчно информация по въпроса, за хората, които реално ги интересува.

Добър съвет. На същото мнение съм.
Има специализирана литература, относно антителата. В АМ ги няма.

Днес като влезеш в един клас, толкова деца има с най-различни алергии към какво ли не. Когато ние бяхме малки не беше така.
Не ми казвайте, че са много факторите, от които зависи, може и да са много. Но този може да е първият. Ако нямаше смъсъл от майчината кърма, нямаше природата да е създала така нещата.

Понеже съм за абсолютната свобода на индивида, уважавам правото на авторката да постъпи, както прецени.

# 42
  • София
Да, ако не му се налага да става рано за работа и да пътува за друг град. Имам чувство, че периодично някой пуска тема "не ща да кърмя", за да може бг-мамите да изтъкнат как татковците могат да носят шишета и как кърмещите са някакви балами, дето не са поискали да открият адаптираното мляко.

Прочетох всички постове на авторката, нищо в тях дори не намеква за такъв вариант.

Авторке, прецени какво искаш и следвай избора си. Не си длъжна да даваш каквито и да било обяснения на никого. Ако някой е толкова нахален, че да ти държи сметка за личните избори, разплети си чорапите. Примерно.

# 43
Още в родилното казваш на лекарите, че няма да кърмиш и искаш хапчета за спиране на кърмата. Ще ти ги изпишат, взимаш ги по схема и приключваш с темата. Изобщо няма нужда да се обясняваш на роднините защо, как и по каква причина.

Моето дете не е кърмено. Изчетох доста литература по въпроса, не само форума тук и консултантите по кърмене, статистически няма доказана разлика между кърмени и некърмени бебета нито в детска, нито в зряла възраст. Не обсъждам темата с кърмещи жени, защото те просто няма как да разберат и честно казано са доста крайно настроени повечето. Все едно някой им неглижира усилията и кърменето, които при някои продължават години наред.

# 44
  • София
Още в родилното казваш на лекарите, че няма да кърмиш и искаш хапчета за спиране на кърмата. Ще ти ги изпишат, взимаш ги по схема и приключваш с темата. Изобщо няма нужда да се обясняваш на роднините защо, как и по каква причина.

Моето дете не е кърмено. Изчетох доста литература по въпроса, не само форума тук и консултантите по кърмене, статистически няма доказана разлика между кърмени и некърмени бебета нито в детска, нито в зряла възраст. Не обсъждам темата с кърмещи жени, защото те просто няма как да разберат и честно казано са доста крайно настроени повечето. Все едно някой им неглижира усилията и кърменето, които при някои продължават години наред.
Да, това забравих да го кажа.
Ако избереш да не кърмиш, още преди да родиш, в родилното трябва да кажеш на лекарите, за да ти изпишат хапчетата и да ги почнеш навреме.

Общи условия

Активация на акаунт