Не искам да кърмя

• 8 232
  • 224
  •   1
Отговори
# 90
Аз също не съм кърмила, защото не ми се получи просто и бебето така и не прояви интерес.
Но пък мъжът ми да има предпочитания дали да кърмя или не, чак шокиращо не ми е, но няма как и да се случи да ми определя. Това си е връзка между майка и бебе и при желание от страна на майката, а и на бебето също не виждам нещо по-естествено от това.

# 91
Не исках да кърмя първото си дете (по-скоро мислех, че кърменето е надценено и няма чак такъв смисъл) и не го правих. Опитах за една седмица, но поради недостатъчно информация и мотивация, зърната ми се разраниха и бързо се отказах. Не смятах, че е важно просто. Сега ужасно много съжалявам, но връщане назад няма.

Бях решила, че ако имам второ ще направя всичко възможно да кърмя. В момента го правя вече 8-ми месец, но в началото не ми беше никак лесно.

Моя съвет е поне да опиташ и да видиш какво е. Не знам как не искаш нещо, което никога не ти се е случвало? Може да не се окаже толкова зле.

Ако не се получи - не дължиш обяснения на никого.

# 92
Аз също не съм кърмила, защото не ми се получи просто и бебето така и не прояви интерес.
Но пък мъжът ми да има предпочитания дали да кърмя или не, чак шокиращо не ми е, но няма как и да се случи да ми определя. Това си е връзка между майка и бебе и при желание от страна на майката, а и на бебето също не виждам нещо по-естествено от това.
Супер шокиращо е мъжа да иска бебето да получава най-доброто.

# 93

В случая касае това, че мъжът на потребителката споделила мнение има "предпочитания" тя да НЕ кърми.
Затова написах, че няма как мъжът ми да ми определя как ще подходя с кърмаческия период. Simple Smile

# 94
Аз не съм авторката. Но аз го споделих това.
Да, каза ми, че аз си решавам, но ако искам неговото мнение, предпочита да не кърмя. И все пак това не зависи от него и той го знае.
То същото като мъжа ти да ти каже, че трябва да кърмиш.

# 95
Marthina, да теб визирах. Със сигурност си зависи най-вече от майката и детето цялата история с кърменето.
Лека бременност на теб!

# 96
За кърмене и начин на раждане си имах мнение и нямаше начин мъжът ми да го промени. Не че се е опитвал.

# 97
  • София/Севлиево
На ММ му бе все тая дали ще кърмя или не(даже май повече беше да не го правя, защото заедно, проучвахме кое  АМ е най-хубавото,а като опитвах да кърмя големия и се мъчех да изцедя нещо само ми се смееше). Най-много критика отнесох от баба и сестра ми.И моето некърмено бебе се разболя за пръв път месец след като тръгна на ясла(т.е.на 2 години и 2 месеца).

# 98

Аз познавах един такъв, ама той не искаше жена му да кърми синът им, защото било инцест. Та не беше много на център човека.

# 99
Всеки луд с номера си.
Най не приемам жени, които не са кърмили да седнат да дават акъл относно кърменето и да отричат ползите от него. Проба - грешка е, пак казвам, че и на АМ децата стават хората, но със сигурност е хубаво да се случат нещата.
За мен примерите с боледуванията са тотален мит.

# 100
Ами да - мит е, че кърмените са по - здрави. Що кърмени с алергии, дерматити и боледуващи всеки месец познавам, свят ще ви се завие.

# 101
Ако ползите бяха свързани само с настинки, ок, но това не е така. Кърмата спомага и за развитието на органите, така че няма как да се знае дали това няма да изиграе роля дори след 50-60 и повече години.

# 102
Странно ми е да се отричат ползите, при положение, че кърмата променя съставът си според нуждите на бебето. Е, при мен това го нямаше, защото детето не сучеше, а този обмен на информация се случва чрез слюнката на бебето.

# 103
Marthina, сякаш имам чувството, че толкова силно отричаш ползите от кърменето, защото сама за себе си съжаляваш, че не си успяла да кърмиш.

# 104
Marthina, сякаш имам чувството, че толкова силно отричаш ползите от кърменето, защото сама за себе си съжаляваш, че не си успяла да кърмиш.

Същото усещане имам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт