Не искам да кърмя

• 8 236
  • 224
  •   1
Отговори
# 75
...
Както каза една потребителка нагоре - този спор е стар колкото света. Интересното е обаче, че много малко са майките, да не кажа, че ги няма, които са кърмили, но не дават наклон на нежелаещите да кърмят.

Ето аз съм майка, която е кърмила. После съм имала  период на двойно теглене с везна на бебето - тоест недостатъчна кърма, но кърмене, теглене и допълване с АМ до необходимата доза според кг на детето.
Знам какви са предимствата и на едното, и на другото. Превес давам на кърменето.
И както виждаш, опровергавам те, защото няколко пъти подчертах, че  майката има абсолютно право на решение за всичко, което касае тялото й - тоест и кърмене.

# 76
Няма нищо общо с пещерната ера. Науката още не е успяла да сложи в млякото това, което ще "сложиш" ти. АМ е вариант, когато няма друг избор. Или поне би трябвало да е така.
И сте права, и не сте.
По тая логика можем да си стоим още в пещерната ера...
Еволюцията е нещото, което ни движи напред.
Напредъка в различните сфери не би се случвал без нови открития.
Няма еднозначен отговор Simple Smile Винаги ще има За и Против и е въпрос на личен избор от коя страна заставаш.

# 77
Аз кърмих - верно, преди 100 години, но да дам и моите 5 цента по темата.
Освен, че това трябва да е на първо място личен избор на всяка жена, е хубаво да се чуят и реални доводи "за" и "против", за да може по-добре да направи извода си.
При мен се случиха сравнително лесно и естествено нещата, но това не значи, че не се притеснявах през цялото време: да не се случи нещо с мен, защото ако стане така, че трябва да влезеш в болница или да приемаш медикаменти докато кърмиш-малко сложно става; да не ми се запушат гърдите (както и стана и в чудо се видях просто, такъв кошмар изживях, че само аз си знам); АМ е по-лесния вариант, ако бащата има желание да помага, може и да поеме нощно хранене; кърменето е доста по-бързо и лесно обаче; случаи със спонтанно изтичаща кърма от гърдите не е най-приемливия вариант, а не е като да не се случва. За естетическия вид мисля, всички знаем какво се случва след кърмене с гърдите и това за едни е важно, за други-не. Със сигурност има още + и - и те са много индивидуални за всеки човек.
Успех.

# 78
Тая тема сто процента е пусната от някой да яде пуканки и да гледа сеира за вечната война между кърмещи некърмещи. Тема стара, колкото света. Който иска да кърми, който не иска да не кърми. Който иска да ражда секцио, който иска да ражда нормално.. забелването няма да го закачам.
Като не искаш да кърмиш - не кърмиш. Децата растат и стават хора и на адаптирано мляко. Успех с тревогите ти в момента, които след година ще ти се струват бели кахъри. Wink

# 79
Не съм чела другите коментари. Щом не искаш да кърмиш - ами недей. Твое си е решението. Детето ти пак ще бъде нахранено и пак ще порасне. Игнор на всякакви коментари, които те карат да се чувстваш зле. Успех и леко раждане! 🙂

# 80
Има несъвместими с кърменето лечения.
За мен лично удобството да кажа на мъжа ми "тази нощ ще ставаш ти" беше незаменимо.

Единствено първото. Но тогава няма две мнения по въпроса.

Кое е удобството мъжа ти да става да трака с шишетата, вместо да си вземеш детето до себе си да го накърмиш?
Но, то е ясно, че няма как да сравниш двете.....

На мен лично ми е все тая за чуждия избор, аз моя съм си го направила отдавна. Просто си коментирам. И се шокирам от това, че бъдеща майка може да каже на кърменето "отвратително".....ама, хора всякакви.

Чувала съм и причина за некърмене - че щял да ѝ увисне бюста....хахахха!!! Страшна причина....ама това са новите ценности.

# 81
  • София
Какво тракане? Няма тракане. Много често даже не се будех като е ставал той.

# 82
Не съм чела коментарите. Но тази тема сякаш аз съм я писала като бях бременна. Идеята да кърмя ми беше отвратителна. Където живея карат бременните да събират коластра със спринцовки в 9 месец и направо изтръпвах, един път се опитах и до там. Бях решила, че не е моето. И между другото много модерни жени НЕ кърмят. По-голямата част от моите приятелки взеха хапче още в болницата. Както и да е, роди се бебчето и кърменето стана супер естествено. Изобщо забравих всички тези неща и си храних бебето с най-голямо удоволствие. Така че не се притеснявай, нека да се роди живо и здраво бебчето, а това е просто подробност! В днешно време има много начини, за да се чувстваш ти най-добре. И с АМ много по-лесно се създава режим, мъжът ти или майка ти също могат да хранят бебето, за да може ти да се наспиваш. Ще усетиш кое е по-правилно за теб като му дойде времето.

# 83
Не знам къде карат бъдещи майки да събират коластра със спринцовки, ама едва ли е  в България и едва ли това е причината авторката на темата да се ужасява. Модерно... То по някои среди все още е модерно да се ражда рано със секцио, щото да не вземе да се появи някоя стрия на корема.

# 84
Доколкото знам в Швейцария събират още от девети месец, показват им масажи за гърдите на женските консултации или в болницата преди раждането.
Не знам за модерните жени, но тренда е назад към майката Природа.

Аз съм кърмила малко над годинката, съвсем началото не беше естествено и леко и бях пред отказване.

Много е хубаво, че има АМ като възможност и всеки който иска трябва да се възползва.
Въпреки това съм убедена, че кърмата е най-здравословното и за майката, и за детето.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 17:21 от Threemafan

# 85
Здравейте, след два месеца очаквам бебчето ми. Вълнувам се, нямам търпение за първата ни среща, но една мисъл ме измъчва, а именно това, че не желая да кърмя. Около мен всички очакват да кърма, чувствам натиск, не знам как да кажа, че не искам. Чувствам вина, защото знам колко е полезна кърмата за бебета, но мисълта да дам гърдите си на бебето ме отвращава. Моля дайте съвет какво да правя?
Първо искам да ти кажа, че имаш моето уважение заради смелостта да го заявиш публично!
Кърменето трябва да бъде естествено, желано и приятно за майката и за бебето. Кърменето не е винаги и на всяка цена. Напълно разбирам страхът ти, че ще бъде заклеймена и упреквана заради това твое нежелание.
Аз съм от кърмилите и то малко по-дълго.
Допускаш ли отвращението ти да е породено от това, че чувстваш гърдите си по-скоро като еротичен обект, като нещо свързано със секса, а не като органа, който ще изхранва бебето?
Моят съвет е да не се фиксираш и да не мислиш на тази тема. Тези притеснения няма да са добре нито за теб, нито за бебето. Наслаждавай се на предстоящите месеци. Ако мисълта да кърмиш тотално те отблъсква по-добре не се информирай и на тема кърмене, защото може да си насадиш повече вина. Нека се роди бебето и тогава, в момента, в който го гушнеш ще усетиш искаш ли да го кърмиш или не. Ако някак усетиш, че би била склонна да опиташ и имаш трудности потърси консултант по кърмене. Никой от тях няма да те упрекне и вини.
Ако пък си сигурна, че не желаеш не е нещо страшно. Живи и здрави деца се отглеждат и с адаптирано мляко. Вътрешното ти чувство ще ти подскаже дали да кажеш “не искам да кърмя” или да кажеш “опитах, но не става. Не ме притискайте”. Не го мисли от сега. Успех!

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 20:37 от Di Soleil

# 86
Идеално оправдание да ръснеш бебето на някоя баба и да си вееш ... косите 😁
Сори, ама... детска работа.
Мислете малко като ги правите тия деца ... Кърменето й е само капка в морето, като й чета мислите...

# 87
Здравейте, след два месеца очаквам бебчето ми. Вълнувам се, нямам търпение за първата ни среща, но една мисъл ме измъчва, а именно това, че не желая да кърмя. Около мен всички очакват да кърма, чувствам натиск, не знам как да кажа, че не искам. Чувствам вина, защото знам колко е полезна кърмата за бебета, но мисълта да дам гърдите си на бебето ме отвращава. Моля дайте съвет какво да правя?
Тялото си е твое.
Вземи информирано решение.
За съжаление от моя гледна точка (мъжка). Без логичен аргумент ще ми е трудно да го разбера. Предполагам и мъжа ти.
Ще се съглася но няма да разбера.

И детето не е твое. То е и на двамата родители.
Кърмата не може да се замести с АМ.
Антителата които има в кърмата ги няма в млякото.
Прочети малко научна литература.

# 88
Скрит текст:
Здравейте, след два месеца очаквам бебчето ми. Вълнувам се, нямам търпение за първата ни среща, но една мисъл ме измъчва, а именно това, че не желая да кърмя. Около мен всички очакват да кърма, чувствам натиск, не знам как да кажа, че не искам. Чувствам вина, защото знам колко е полезна кърмата за бебета, но мисълта да дам гърдите си на бебето ме отвращава.
Моля дайте съвет какво да правя?
Странен въпрос. Това е личен избор. Аз също не исках да кърмя, съответно не кърмих. Обсъдих въпроса единствено с другия родител, на останалите това не им влиза в работата.

При нас е абсолютно същото.

# 89
Както казах моето дете не е кърмено (не по мое желание) но косите не съм си вяла и никой не я е гледал.

И сега да ви шокирам - моя мъж ми каза, че аз си решавам за сегашната ми бременност, но той предпочита да не кърмя. Аз ще опитам (очакваме близнаци), ако стане - стане.

Общи условия

Активация на акаунт