За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 885
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Blue, други симптоми имате ли? Че ние вече в чудо се виждаме. Изследванията им са топ (гърлен дори пускахме освен носния секрет) и според тях не са за АБ, ама тия сополи са чудо. Кашлицата идва от тях, поне при последния преглед и при двамата беше това положението. Мисля отново за пореден път да ги водя, ама пак не очаквам да изпише нещо по-различно от сега.

Иначе за инхалации с ФР на малката (6м) са й предписвани 2 пъти на ден по 2мл. На баткото (4г) 3 пъти на ден по 5мин 1 ампула ФР. С Пулмикорта вече беше друга схема, но там лекар трябва да си казва.

# 631
И ние сме с ужасна кашлица ще стане седмица вече (бебе на 7м). На прегледа и беше леко зачервено гърлото и имаше малко сополки. Веднъж вдигна 38,8 и това беше. Имаме изписани капки за нос и сироп само и то този сироп с 300 зора й го давам. В чудо се виждам вече.

# 632
Инхалация с физиологичен (изотоничен) разтвор е подходяща за профилактика и хигиена, при вече съществуващо заболяване не мисля, че може да помогне кой знае колко, да не казвам хич. Хипертоничния разтвор (с по-висока концентрация на сол) има способността да извлича течност и по този начин намалява отока и набъбването на лигавицата. Може след инхалация с него да се появи по-сериозна кашлица, защото помага на тялото да изхвърли натрупаните секрети. И в този момент много майки се плашат и казват “то от него стана по-зле”, но всъщност не е така.
 На детето слава Бога още не съм правила инхалация с инхалатора. Само веднъж реших да му го пусна, да си “поиграем” и да види че не е нещо страшно. Като беше със сополи много помагаше да диша пара в банята. Хем и той се затопляше и всякакъв секрет излизаше от носа. Но имаше само сополи и то бистри, никакви други симптоми.
За по-сериозни случаи аз лично не бих разчитала на физиологичен разтвор за инхалация. Освен че детето ще реве и ще има още повече сополи, друго няма да стане.

# 633
  • до най-прекрасния мъж
JayRay, и при двете започна със гъст жълт секрет, Т до 38.2 при нея и около 37.7-8 при мен. Температурата беше за ден-два, като сама си падаше, дала съм 1-2 Нурофен преди нощен сън и това е. Оплака се за ден, че я боли гърло, но после спря да говори за гърло. Мен ме боля 4 дни и нищо не помагаше, беше много силна болка горе в гърлото. Видимо нямаше нищо. Опитахме по традиционния начин - Назик и Хюмер при нея, Хюмер при мен. След 5-6 дни звъннах на педиатърката, защото при нея хремата не отминаваше, започна да подкашля и да губи глас. А при мен секретът стана зелен и гъст. Водих я на преглед, всичко чисто, изписа Гентазон и каза, че е остатъчно и ще отмине. След четири дена даде зелена светлина да я пусна на градина, защото беше вече добре. А и аз усетих, че е добре, носът не хъркаше. Беше й останала само много лека кашлица след сън. Аз продължавах да си имам секрети и лекувах с Гентазон 10 дни. При нея беше за 7 дни и два дни след края на лечението, отново се появи жълт секрет при нея и се разкашля вече доста.  При мен два дни нямаше цветен секрет и от днес отново е зелен. Вчера бяхме на преглед, изписаха ни нови капки и сироп за кашлицата. Няма Т този път, аз също. Само този сопол, който тя влачи от 18.09, аз от 21.09.

# 634
  • София
При нас е същото положение без гърлото. Баткото имаше 3-4 дни с някаква странна температура 37.5-37.7 и се оплакваше от главоболие. И двамата са с едни гъсти лепкави сополи и като легнат почват с кашлицата (сутрин и вечер). Баткото изгуби и глас някои дни. Днес са значително по-добре (7-8 дни вече станаха), ама още ги има тия сополи пусти.

# 635
  • до най-прекрасния мъж
Аз си мисля, че е бактериална инфекция. Много вируси съм карала, включително веднъж доказан Ковид, може и да не е било само веднъж. Но такова нещо не е било. Такива сополи не съм имала от моето детство. А аз си хващам често по нещо, заради хроничния синузит и вечно бистро течащия нос. Другото, което ме кара да си мисля, че не е вирус, е почти липсата на Т. При нас може да няма, но тя си вдига за по три-четири дни. Последно беше с 40°С и на изследванията си излезе, че е вирусна инфекция. А и доколкото зная, при вирус секретът от носа е по-скоро воднист и безцветен.

# 636
Здравейте,
Някоя мама с подобен проблем?
Ще ходим на лекар, но педиатърката по телефона изписа Бепантен, без да я е виждала.. а съм я мазала с подобни джинджира, судокрем и ефект много няма..Мислехме ухапване от комар, но вече ходим с дълги панталони..

# 637
Здравейте,
Ще ходим на лекар, но педиатърката по телефона изписа Бепантен, без да я е виждала.. а съм я мазала с подобни джинджира, судокрем и ефект много няма..Мислехме ухапване от комар, но вече ходим с дълги панталони..
Ако е ухапано от насекомо, бочко имат детски мазила за целта. Има ли сърбеж? На мен на ухапано си ми прилича, някой гадини са малки и може да се шмугнат под крачолите.

# 638
Мазах с на Бочко гелчето, но не видях ефект.

# 639
Това прилича на инфектирано ухапване от насекомо. Моето дете имаше подобно, което стана доста голямо и приличаше даже на ухапване от кърлеж. С антибиотичен крем и противоалергични мина за няколко дни.

# 640
Здравейте, детето ни е на годинка и осем месеца и забелязахме, че куца с единия крак.
Огледахме няколко пъти крачетата за нараняване, синина, оток, нещо забито да няма на стъпалата, но нищо от това не видяхме.
Не казва да го боли, спокоен е, играе, но и днес продължава да провлачва едното краче все така.
Утре сме на и без това на консултацията с личната на детето и ще обсъдим и това, някоя мама сблъсквала ли се е с подобен проблем с детето и на ортопед ли ви изпратиха?
ЛЛ не обича да дава направления и може да се наложи ние да го заведем на специалист, но не знам дали на ортопед е най-удачно в случая.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 14:31 от hintt

# 641
Здравейте,

Дъщеря ми е имала подобни 2 пъти, доста по-червени дори. Казаха ни, че е възможно да е алергична реакция към охапване. Давах Фенистил 48 часа и премина.

# 642
Благодаря ви, ще ви пиша как ще се лекуваме и кое ще помогне.

# 643
С какво мога да редувам свещички еферелган при бебе на 7 м? Сиропите ги изплюва, както и да пробвам да ги дам.
В момента върлува ли вирус само с висока температура? 😐 Сваля я много за кратко и пак я вдига.
Могат ли да се правят компреси с вода и оцет на толкова малко бебе?

# 644
Панактив бейби- те са с ибупрофен.
Аз съм правила компрес само със студена вода и помага също. Или хладка вана, също е вариант. До колко стига температурата?

Общи условия

Активация на акаунт