За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 37 299
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, ползвате ли така наречените бебешки фотьойлчета против падане? Пише че са подходящи за 5+ месеца, но не смея бебка да я сложа.
Не съм ползвала и не бих. До 6-тия месец слагах детето в шезлонг-люлка, обезопасено с колани. След това на пода на килимче/активна гимнастика.

# 256
Здравейте мами, имам едно питане. Имам момиченце на 2 месеца, храним се с адаптирано мляко през деня на 3 часа, а през нощта когато се събуди понякога след 4-5 часа. За деня и се събират 6 хранения по 130 мл.. Въпроса ми е това нормално ли е или трябва да се опитвам да премахна едното хранене или да се опитам да увеличат времето м/у храненията? Simple Smile

# 257
  • до най-прекрасния мъж
Нормално е. С течение на времето едното хранене през нощта ще отпадне. Но това си го решава детето кога да се случи. При нас стана на 3.5 м. След втория месец постепенно започна да увеличава периодите без храна през нощта и остана едно междинно към 1, което известно време ту търсеше, ту не и накрая съвсем престана. Водете се по детето.

# 258
Здравейте!
Проблем ли е да се пие газирана вода по време на кърмене?
За безалкохолни напитки е ясно - там има подсладители и много E-та, но как седи въпроса със содата?

# 259
Не мисля,че има проблем. Реално си е вода.

# 260
Бихте ли ми препоръчали добър лекар за УНГ в София

# 261
  • София
Бихте ли ми препоръчали добър лекар за УНГ в София
Бановски в поликлиниката на ВМА (може да запазите час през Супердок) и Петров в МВР болница (единствено, че деца под 3г възраст отказва да приема).
При тези двамата единствено синът ми има адекватна терапия, не сме чакали за часовете, пускат нужни изследвания преди да бухнат антибиотици и са много спокойни с деца.

# 262
Ако взема фекална проба сега и я сложа на студено мога ли да я занеса за езследване или трябва да е прясно изакана . Съжалявам за тъпия въпрос

# 263
Ако взема фекална проба сега и я сложа на студено мога ли да я занеса за езследване или трябва да е прясно изакана . Съжалявам за тъпия въпрос

На мен ми казаха най-много до два часа за реални резултати.

# 264
  • София
А вие мислите, че като я занесете и те веднага я изследват. Моля ви, несериозно е.
От вечерта не е проблем.

# 265
Не ,не мисля  ! Но сигурно нещо правят за да е в състояние да се изследва ,не съм лаборант и не съм наясно. Преди бях питала в лабораторията за урина и ми казаха ,че в рамките на час трябва да се занесе и за това се зачудих за акото как стоят нещата

# 266
  • София
Може до другия ден в хладилник в стерилен контейнер, не е като урината да трябва до 2 часа да се занесе.

# 267
Благодаря !

# 268
Моля ви за мнение и съвет.

Имаме бебе на 25 дни. Млада майка съм, гледаме детето си сами с мъжът ми и аз лично се психирам от всичко.

От една седмица му излизат пъпчици по лицето, а сега има и по скалпа. Ходихме на педиатър в Токуда, казаха, че не е нищо сериозно, "предписаха" ни мицеларна вода на Биодерма за бебета и крем за възпалена кожа на Мустела. От 4-5 дни ползваме тази косметика и не се оправят, даже напротив имам чувството, че стават по-зле.

Давам няколко снимки, на живо изглеждат по-брутално Sad  Някой сблъсквал ли се е с подобно състояние на кожата на бебето си и как са се оправили?

# 269
  • до най-прекрасния мъж
Това е бебешко акне. Не третирайте с нищо, няма нужда. Кожата на бебето сама ще се изчисти. Всички бебета преминават през това в една или друга степен, няма нищо страшно.

Общи условия

Активация на акаунт