За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 916
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,колко време може да се съхранява урината в контейнерче?

До 4 часа в хладилник.

# 586
Понки са малко по-бюджетни, аз ги харесвам и купувам предимно тази марка. Въпреки че напоследък купувам маратонки - Найк, Адидас ипоследните Рийбок.

# 587
Ние също се доверихме на Понки. Купихме боси обувки и вече месец бебка ходи с тях. Засега сме доволни, а и за нейните крачета са удобни и подходящи.

Препоръчайте ми удобни обувки за прохождане, които да не са над 50 лв.

# 588
Вече два чифта обувки купуваме, уж хвалени, пък крачетата на бебетата трудно влизат. Обувките са корави и по-бавно ходят с тях.
Като че ли е най-добре на място да се види, ама то и за това трябва време...

# 589
  • до най-прекрасния мъж
ДД степ от босата серия са за по-широко краче, но те надхвърлят бюджета. Между другото, ако не се притеснявате от ползвани, може да видите във ФБ групата Barefoot shoes излизат много запазени модели за по 30-40 лв. Аз самата продавам босите обувки на дъщеря ми там, но малките номера ги продадох миналата година. Дадох ги като нови, без никакви следи от употреба.

# 590
Здравейте.
Бебето на моя близка е на 1 месец ,дават био гайа за коликите ,дали са и веднъж вода от копър .
Детето от седмица е със запек ,правили са му клизма изакало се е ,но все още е със дапек вече 3 ден .
Какво може да ме посъветвате за да посъветвам аз нея 🤣 няма бг мамма за това пиша аз .
Бебето е на кърма,дават и вода да изплакват устата,това няма да го коментирам не мога да споря с нея по този въпрос, опитах се да й обясня ,че не е нужно ...

# 591
Аз имам същия проблем пък със зимните пантофи. Търся нещо топло, босо, удобно и сравнително бюджетно.

Вече два чифта обувки купуваме, уж хвалени, пък крачетата на бебетата трудно влизат. Обувките са корави и по-бавно ходят с тях.
Като че ли е най-добре на място да се види, ама то и за това трябва време...

# 592
  • София
За пантофки - може да видите сайта на 1001 пантофки или Колев и Колев. И моят син е с широк крак (+ висок свод) и намирането на удобни обувки е лек ужас, пантофи също. Най-харесва меките маратонки на Адидас и Пума. ДД степ имаше едни и също доста търчеше с тях.

Ради, за кърмено бебе 3 дни не би трябвало да е проблем. При тях и до 10-14 дни се смята нормално да не акат, защото кърмата се усвоява почти изцяло. Иначе био гаята има запичащ ефект, при синът ми се отрази така. То вода поема колкото да изплакне уста, няма да му стане нищо. Нито ще замени ядене, нито ще има някакъв пагубен ефект. Моите и двете са пили вода (буквално глътки за деня) още от раждането и са живи и здрави.

П.с. На 2г синът ми изпиваше между 2 и 3 литра вода на ден. Тялото ни е 75% вода. Не е страшна, не е отровна (стига да не се прекалява все пак).

# 593
А добре ли наддава детето? Понякога не е запек, а глад.

# 594
Здравейте,колко време може да се съхранява урината в контейнерче?

До 4 часа в хладилник.
Може и повече.
Миналия месец като давахме урина за моето бебче, я събрах в колектора на обяд, и мъжа ми я занесе в лабораторията чак на следващия ден сутринта, бяха му казали, че си е годна за изследване.

# 595
Благодаря. Ще погледна. При КиК гледах, но май нищо не харесах. В 1000 пантофки не съм. Благодаря за идейката. 😏Дано намеря нещо удобно, за да си щъка на воля из къщата.

За пантофки - може да видите сайта на 1001 пантофки или Колев и Колев. И моят син е с широк крак (+ висок свод) и намирането на удобни обувки е лек ужас, пантофи също. Най-харесва меките маратонки на Адидас и Пума. ДД степ имаше едни и също доста търчеше с тях.

Ради, за кърмено бебе 3 дни не би трябвало да е проблем. При тях и до 10-14 дни се смята нормално да не акат, защото кърмата се усвоява почти изцяло. Иначе био гаята има запичащ ефект, при синът ми се отрази така. То вода поема колкото да изплакне уста, няма да му стане нищо. Нито ще замени ядене, нито ще има някакъв пагубен ефект. Моите и двете са пили вода (буквално глътки за деня) още от раждането и са живи и здрави.

П.с. На 2г синът ми изпиваше между 2 и 3 литра вода на ден. Тялото ни е 75% вода. Не е страшна, не е отровна (стига да не се прекалява все пак).

# 596
  • до най-прекрасния мъж
Ако е за вкъщи, най-добре босо да проходи детето. Моята проходи зимата - януари-февруари. Слагах само дебели вълнени чорапи или плътни с бутончета. Никакви проблеми не сме имали. Пантофи обух миналата зима, когато беше на почти 2 г. Ако е топъл пода, даже съвсем без чорапи е най-хубаво.

# 597
На Котаракът в чизми забелязвам моделите от 1001 пантофки с по 10-20лв по-евтини. Ако харесате конкретен модел, може да ги сравните и там. 😊

# 598
Най-бюджетните пантофки, които са тип боси, са тези на Декатлон.

За обувки за прохождане подкрепям за olх и по групите. Аз често пазарувам от там обувки в отлично състояние.

# 599
Ако е за вкъщи, най-добре босо да проходи детето. Моята проходи зимата - януари-февруари. Слагах само дебели вълнени чорапи или плътни с бутончета. Никакви проблеми не сме имали. Пантофи обух миналата зима, когато беше на почти 2 г. Ако е топъл пода, даже съвсем без чорапи е най-хубаво.
+1 каката така проходи вкъщи зимата декември,обувки взех февруари КК.
Иначе имах някакви от лидл супер неподходящи боти ама колкото да не й мръзнат краката в количката,не е вървяла с лидълските

Урина къде съхранявате в хладилника или на вратичката

Общи условия

Активация на акаунт