За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 911
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
Никога не сме преварявали бебешка вода за АМ, в това число и Бебелан, бебка е на близо годинка и всичко е точно.

# 571
Второ дете гледам с бебелан вода и не съм
преварявала

# 572
Сърдечно ви благодаря!

# 573
И ние бяхме на бебелан ,само леко топлех за ам .

# 574
  • до най-прекрасния мъж
По въпроса с млякото - нашият гастро имаше съмнения за непоносимост. Пусна ПКК и ДКК и каза, че няма отклонения в тях. Разпитва ме и за нишки кръв в акото, както и за слуз. При дъщеря ми нямаше такива. Тя се извиваше на дъга, почервеняваше цялата и отказваше да се храни. Буквално изпиваше 30-40 мл супер настървено и до там. Пускаше шишето и започваше да се дере и гъне. Не искаше да продължи да се храни, а беше гладна. Сменихме няколко млека, докато чакаме час за гастро. Тя и повръщаше, но основният й проблем се оказа киселинен рефлукс, тоест връщаше в хранопровода и от там този рев и отказ да се храни. Препоръча ни сироп против рефлукс и АР мляко и още от първото шише нещата се подобриха драстично. До около година и нещо давах АР мляко, после минахме на нормално докато се отказа сама от него. Ползвах Аптамил и съм много доволна.

# 575
По въпроса с млякото - нашият гастро имаше съмнения за непоносимост. Пусна ПКК и ДКК и каза, че няма отклонения в тях. Разпитва ме и за нишки кръв в акото, както и за слуз. При дъщеря ми нямаше такива. Тя се извиваше на дъга, почервеняваше цялата и отказваше да се храни. Буквално изпиваше 30-40 мл супер настървено и до там. Пускаше шишето и започваше да се дере и гъне. Не искаше да продължи да се храни, а беше гладна. Сменихме няколко млека, докато чакаме час за гастро. Тя и повръщаше, но основният й проблем се оказа киселинен рефлукс, тоест връщаше в хранопровода и от там този рев и отказ да се храни. Препоръча ни сироп против рефлукс и АР мляко и още от първото шише нещата се подобриха драстично. До около година и нещо давах АР мляко, после минахме на нормално докато се отказа сама от него. Ползвах Аптамил и съм много доволна.
Аз заради съмнения за тих рефлукс отидох, докторката го отхвърли, защото като върнела, ако било рефлукс щяло да мирише на кисело. А и не го прави винаги това, а понякога(но и тя прави същите неща, които описа). Понякога просто заспива докато яде и край с яденето.
А при този тихия рефлукс, събужда ли се детето с рев?

# 576
  • до най-прекрасния мъж
Сънят й беше много нарушен. Например, заспива, спи малко, изревава и повръща. Или огладнява и се буди с рев, а не е време за хранене. Голям зор видях първите три месеца. Да допълня, пи и едни прахчета, които докторът ни изписа да й приготвят в аптеката. След 15 дни ги свърши, поръчах отново, понеже докторът каза, че може да ги пие и месец, но не се наложи. Просто при нея всичко се намести в тези две-три седмици до месец и се оправи и сънят, и храненето и цялостното й състояние.

# 577
Малкият ми син беше много тежък рефлукс. В момента е на 2г7м и още му се връща понякога. Никога не е миришело на кисело повърнатото мляко. Той също не можеше да спи добре и се усещаше, че му се връща, давеше се докато спи и като го вдигна понякога повръщаше много. Не мисля, че по миризмата може да се изключи рефлукс. Мога да сравня с големият, който също връщаше, но в нормална степен и доста по-малко количество от малкия. Разлика в миризмата на върнатото при двамата нямаше, а единият беше с рефлукс, другият - не.

# 578
Здравейте, мами! Имам питане отностно акото на бебе на 3 месеца и половина. Сложихме преди 6 дни ротавирусната ваксина и след 3 дни малката взе да ака по рядко и по 3 пъти на ден като преди това акаше веднъж на ден но по гъсто. Ходихме при докторката вчера тя каза, че  може да е от ваксината ама е минало бая време. Изписа ентерол. Пий 2 прахчета вчера и днес има два пъти ако пак по течно но по-малко? Според вас това разстройство ли ? Тя е на кърма и адптирано мляко Нан опти про от първия ден.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 08:04 от Нелi91

# 579
Да, разтройство е за мен, и най-вероятно е от ваксината.

# 580
  • София
Дъщеря ми беше така след двете дози ротарикс. Отшумя до няколко дни. Коремчето също къркореше доста в тези дни.

# 581
Здравейте,колко време може да се съхранява урината в контейнерче?

# 582
Дъщеря ми беше така след двете дози ротарикс. Отшумя до няколко дни. Коремчето също къркореше доста в тези дни.
А нещо давахте ли докторката изписа ентерол. Вече 6 дни е така. Днес ще видя ако е пак така ще идем на детски гастроетерелог

# 583
  • София
Нищо не съм давала, но при нея беше не повече от 3-4 дни след всяка доза.

# 584
Препоръчайте ми удобни обувки за прохождане, които да не са над 50 лв.

Общи условия

Активация на акаунт