За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 909
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте скъпи майки. За втори път се обръщам към вас, но този път просто искам да намеря хора с подобни проблеми. Споменах ви, че детето ми, което беше на 9м не можеше да сяда. Научи се няколко дни след поста. В момента е на 10 месеца и сяда без опора, но според педиатърката все още не сяда стабилно, защото стой много напред. Сякаш е прегърбена. След вчерашният преглед при педито се оказа, че момичето ми не може нищо друго. Не лази, не се изправя, не ходи, не се изправя в кошарата дори не проявява интерес да го прави. Според лекарката това не е нормално и ми препоръча консултация с невролог. Аз също съм на мнението, че трябва да я заведа, за да ми бъде потвърдено от специалист, че нищо й няма. Всички от семейството ми казват, че детето е добре, защото като я поставя изправена стъпва на цяло стъпало, а преди стъпваше на пръсти и за тях това е напредък, който аз не виждам. Тревожа се адски много и усещам как това рефлектира върху психичното ми състояние. Една моя близка приятелка и ми каза, че ако започна да си говоря и се допитам до хора, на който децата им са се развивали по бавно от нормите ще се почувствам по добре и си търся такива. Тук отварям една скоба и казвам, че не съм лабилна, а уплашена, за здравето на детето ми, понеже в рода си имам хора с увреждания и ме е страх да не остане нещо незабелязано. Надявам се да ме разберете и да ми споделите, ако децата ви са се изправили късно или са проходими късно и дали вие сте били в подобна ситуация.

# 556
  • Пловдив
Моето пролази на 10 месеца и се изправи на 11.5 месеца. Проходи на година и 4 месеца.
Нямаше никакви проблеми, вече е на 4 години и се катери , танцува и играе.
Ако държите на специалист - посетете, но не си вкарвайте излишни филми в главата.

# 557
  • София
Daniela23, според мен всичко е наред.
Но една консултация с невролог няма да навреди.

Моите деца проходиха на 1,3г. Сравнявах синът ми с дъщеря ми и той беше "по-бавен" в развитието си.
Педиатърката ми направи забележка, че не седял. Седна към 10м, доста нестабилно.

# 558
  • София
Направи консултация. Ако няма нищо - да се успокоиш, ако има нещо - да се хване навреме.
Това, че при някои се е случило по-късно и всичко е ок не трябва да те успокоява. Всеки човек е индивидуален.

Синът ми например го мързеше доста повече от дъщеря ми и се завъртя на 6м. Обаче после на 7м и половина вече се изправяше, а на 10м се гонихме навън. Дъщеря ми на 4м и малко почна да се върти. Сега почти на 6м пробва да сяда, ако я сложиш ти (което не е ок и избягваме) - стои точно леко прегърбена, но стои. Та едно с едно нямат общо децата.

# 559
Имам позната, чието детенце на годинка и месец-два само седеше, не искаше да стои право като го държат, какво остава да се изправи само. Не е лазило изобщо, нито изправяло само, не е ходило подпирайки се на мебелите. Плачеше като го вдигат и го карат да ходи, но не защото нещо го болеше, ами просто не искаше... Месеци по-късно направо проходи, като в началото чакаше някой да го изправи. За сядането не помня да е имала драми, но...да, сходна е ситуацията. И тя се беше побъркала от притеснение. Беше го водила по специалисти, невролози, ортопеди. Които потвърдиха, че нищо му няма. Сега си се развива съвсем нормално и в двигателно, и във всяко друго отношение.
Та, аз също бих посъветвала да заведете детето на преглед при специалист, за да се успокоите вие.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 00:22 от Elektra.13

# 560
Направете консултация със специалист по-скоро, за да ви успокои или насочи за физиотерапия, ако е необходима. Не стойте по форуми да четете истории, само ще ви натоварят психически

# 561
Направете си консултация с детски невролог, за да ви успокой и с рехабилитатор може да работите, за да й помагате и да ускорите развитието. Успех!

# 562
Моят първи съвет е да направите консултация с невролог.

Големият ми син също седна късно на 9 месеца. После започна да се обръща, да лази, да се изправя... С времето навакса и стигна връстниците си в двигателното развитие.

# 563
Здравейте, има ли тук някоя мама, която ползва Фризолак АС? Според лекарката има съмнение за АБКМ и ми каза да го пробваме за няколко дни да видим как ще е детето. Аз лично не съм много "За", защото навсякъде се твърди, че тази алергия протича с диария, а ние имаме мн трудно изхождане. Съответно от това мляко се съмнявам, че бебка ще се запече още повече. Иначе, симптомите са - газове, малко хранене( рядко стига до 100мл. a на 3 месеца), понякога докато се храни се извива, пищи и не иска да яде, много газове и трудно изхождане. Няма и кожни обриви, освен съвсем леко себорея по веждите и ушичките. Имам чувството, че тоя фризолак гледат да го пробутват ей така, познавам още 2 души, на чиито деца са им казали, че имат АБКМ, но това мляко не им е решило проблемите, та съм скептична, пък таткото е твърдо против дори.

# 564
  • гр.Пловдив
Здравейте, има ли тук някоя мама, която ползва Фризолак АС? Според лекарката има съмнение за АБКМ и ми каза да го пробваме за няколко дни да видим как ще е детето. Аз лично не съм много "За", защото навсякъде се твърди, че тази алергия протича с диария, а ние имаме мн трудно изхождане. Съответно от това мляко се съмнявам, че бебка ще се запече още повече. Иначе, симптомите са - газове, малко хранене( рядко стига до 100мл. a на 3 месеца), понякога докато се храни се извива, пищи и не иска да яде, много газове и трудно изхождане. Няма и кожни обриви, освен съвсем леко себорея по веждите и ушичките. Имам чувството, че тоя фризолак гледат да го пробутват ей така, познавам още 2 души, на чиито деца са им казали, че имат АБКМ, но това мляко не им е решило проблемите, та съм скептична, пък таткото е твърдо против дори.

Вземете ХИПП НА формула,няма да има проблеми със запек,не мъчете детето с тия Фризолаци

# 565
  • до най-прекрасния мъж
Направете консултация с гастроентеролог и нека пусне изследвания, за да се провери има ли почва за такива съмнения. Аз не бих "пробвала" за сметка на детето ми млека, които е твърде възможно да не решат проблема, а да го влошат.

# 566
Подкрепям blue angel, след горчив опит от 5 вида млека и превръщайки детето ми в опитно зайче. Уви, като майка за първи път следвай сляпо предложенията на лекари. Пуснете изследвания в добра лаборатория, че и това има значение…

# 567
Направете консултация с гастроентеролог и нека пусне изследвания, за да се провери има ли почва за такива съмнения. Аз не бих "пробвала" за сметка на детето ми млека, които е твърде възможно да не решат проблема, а да го влошат.
Точно, че тя е гастроентеролог, даде ми една кутия фризолак, каза пробвай 1 седмица виж как е, без тест, само по изброените симптоми. Но нещо не съм много навита да го направя. На хип комбиотик сме, но него смятам да го заместя с друго мляко или да пробвам с колийф да махам лактазата, нз вече и аз. Затова питам някой с такива симптоми и такава диагноза има ли? Или просто лекарите имат някакви облаги от изписването на млякото и затова все тази диагноза дава.

# 568
Моят опит с дете с рефлукс,тежки колики и безумен запек- всичко се реши, когато спрях всички капки и пробиотици и минах на Хумана.

# 569
Здравейте!
Някой ползвал ли е водата на Бебелан без преваряване за приготвяне на АМ?
Пише, че може.. но все пак....
Предстои ни пътуване и ще бъде голямо улеснение. Бебето е почти на 3м

Общи условия

Активация на акаунт