За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 903
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
  • до най-прекрасния мъж
Най-бюджетните пантофки, които са тип боси, са тези на Декатлон.
Също и Лидл пускат подобни. Водят се аква обувки, но са с лепенка, огъват се много добре и имат хубава гумена подметка. Тази година взех за градината, бяха 8 лв. До сега и ние ползвахме Декатлонските, също са много здрави и удобни.  Но вече с градината бройката расте драстично и тези от Лидл ме устройват.
Mimi9999, да, аз също бях взела едни боти Понки, като прохождаше навън, колкото да не замръзва. Но определено с ДД степ ходеше много по-добре и си останахме на тази марка. Тя походи с Понкито, но много малко. Просто изчаквах да съм сигурна, че прохожда, за да купя по-качествени. Тогава още нямаха боса серия, те не зная как са като качество. КК също пуснаха боси по-късно.

# 601
Момичета , здравейте !
Имам бебе на 25 дни.
Роди се в 36 г.с. и един ден .
Не може да засуче
Изцеждам и давам от шише по 80 мл. На ден .
Вчера педиатърката каза да дохранвам с АМ лактана био,защото на 13.09. сме изписани 2 730 , а днес на прегледа беше 2 900.
До вчера беше само на изцедена кърма и разбира се го слагам на гърда , но той няма сили да суче.
Може ли да ми кажете как да изпълня това смесено хранене. Трябва да го храня на всеки  3 часа.
Колко пъти да давам АМ и колко кърма ?
Благодаря предварително!

# 602
Привет, дами! Дъщеря ми е на 7мес. и все още има хранене през нощта в 3ч.Моля, някоя мама да ме успокои, че е нормално и сама ще го откаже или да сподели метод с който да го изключа. Захранена е от 4ти мес.В момента яде всичко (буквално). На кухня е от месец, всички ядения са заместени, пие мляко преди сън, сутрин и това в 3ч.Пробвам да я залъжа с вода, но се върти много, търка си очите и ако не й дам мляко не заспива, а почва да мрънка. Има 2 долни зъбчета.

# 603
  • София
Единствен минус на декатлонските - за тесен крак са. Взимах 2 пъти за яслата, но за плавниците на моят човек не бяха ок.

Бебеносещите я кажете с какви панталонки носите бебетата в по-хладните и дъждовни дни? И какво слагате на крачетата? Рано ми е още за ботушки да й сложа и се чудих за хавлиени чорапи.

Синът ми махна хранене през нощта на 8м и половина (4 заместени + 1 мляко преди сън). Дъщеря ми сега на 6м още има едно нощно, което понякога е в 3, понякога в 5-6. Има 1 заместено хранене, поне още 2 месеца за още 2 заместени и не очаквам скоро да махне нощното.

# 604
Привет, дами! Дъщеря ми е на 7мес. и все още има хранене през нощта в 3ч.Моля, някоя мама да ме успокои, че е нормално и сама ще го откаже или да сподели метод с който да го изключа. Захранена е от 4ти мес.В момента яде всичко (буквално). На кухня е от месец, всички ядения са заместени, пие мляко преди сън, сутрин и това в 3ч.Пробвам да я залъжа с вода, но се върти много, търка си очите и ако не й дам мляко не заспива, а почва да мрънка. Има 2 долни зъбчета.

Синът ми е на 10 месеци, има 3 заместени хранения и все още пие един път АМ през ноща.

# 605
На 7м е абсолютно нормално детето да си търси мляко. До 1 година основната им храна трябва да бъде мляко. Големият ми син спря нощното хранене на 1г7м, а малкият на 2г3м… И двамата започнаха да спят по цяла нощ на 2г6м.

# 606
Може ли да се пускат изследвания, ако бебка е хремава?

# 607
Здравейте! Искам да попитам възможно ли е да нанеса вреда на бебето ми понеже го намазах с Калгел преди заспиване, но се притеснявам, че съм прекалила с количеството? Исках да намажа, венците навсякъде и слохих колкото грахово зърно на пръста си, но не беше лентичка, а по скоро кръгла форма. Тя го взе с езика си преди да намажа добре венците. Сега спи, но се чувствам паникьосана. Факт - щом пиша по това време. Размрънка се навярно заради вкуса му ий дадох малко водичка да пие, за да се разсее вкуса. Има ли защо да се притеснявам?
П. С. на 8 месеца е ако е от значение.

# 608
Не смятам, че такова количество Калгел ще навреди, то по принцип толкова се слага. Освен това и на венците да се сложи, бебето пак го изяжда.
Детето спи, защото се е успокоило и му се спи, не че му има нещо от калгела според мен.

# 609
  • София
Може ли да се пускат изследвания, ако бебка е хремава?
Зависи какви са изследванията, но като цяло може - дори ще покажат и каква е причината за хремата, донякъде.

За по-лесното и безпроблемно пробиване на зъбчето помага вит.С - пер ос, сутрин и вечер, както и намазването на венчето, ако не е пробило още, (т.е. да няма раничка)  с течен вит. С ( ако е буфериран, т.е. с намалена киселиност, още по-добре... но, не течен от сироп, а стерилен - от ампула).

# 610
Момичета , здравейте !
Имам бебе на 25 дни.
Роди се в 36 г.с. и един ден .
Не може да засуче
Изцеждам и давам от шише по 80 мл. На ден .
Вчера педиатърката каза да дохранвам с АМ лактана био,защото на 13.09. сме изписани 2 730 , а днес на прегледа беше 2 900.
До вчера беше само на изцедена кърма и разбира се го слагам на гърда , но той няма сили да суче.
Може ли да ми кажете как да изпълня това смесено хранене. Трябва да го храня на всеки  3 часа.
Колко пъти да давам АМ и колко кърма ?
Благодаря предварително!

Това с килограмите и мен много ме мъчеше в началото. На мен директно от неонатологията на Токуда ми казаха да спра да кърмя, понеже кърмата ми не била хранителна и от това бебето не беше качило 150 грама, които според тях бяха много важни. Минахме изцяло на АМ и така до днес, кърмата ми спря, а детето изобщо не засуква на гърда повече.

Относно смесеното хранене и на нас ни казаха да го храним на всеки 3 часа и буквално тъпчехме бебето си, за да ги качи тези грамове. Веднъж дори върна храната просто защото коремчето му очевидно не беше готово за толкова често хранене. Така и не ги качи тези грамове в желания от тях период. Към втория месец ми дойде акъла в главата, спрях с това хранене по схема (задължително на 3 часа) и започнах да го храня на поискаване и детето си качи доста грамове за кратко време. Към днешна дата е 6 кг., вече е на 3 месеца, храни се на около 4 часа, вечерта дори не се събужда за хранене, защото през деня си изпива по около 180-200 млг. на хранене, то само си казва дали иска или се е нахранило. Когато е нахраненно бута бутилката с език. 

Това, което мога да те посъветвам е да храниш детето, когато то поиска. Сега е в първия месец и когато огладнее ще заплаче, в следващите месеци ще намери друг начин да ти подскаже, че е гладно (моето започна да мънка, много смешно хахаха и така знам, че е време за ядене).

# 611
Здравейте, правих изследване на сина си на 6 ми половина. Но има резултатите ми се виждат,които са извън норма. Педиатър каза, че за бебе били нормални стойности, но ми е притеснено.
Ще се радвам на някакъв отговор. Благодар

# 612
  • София
А стойностите отбелязано ли е, че са за деца или са сложени референтни за възрастни? И при моето има леки отклонения, но са напълно ок за стойности за бебе.

# 613
Спомням си, че точно за неутрофилите се бях филмирала, защото също бяха по-ниски, когато дъщеря ми беше на 6 месеца. Доста време бяха малко под долната граница, но с времето се нормализираха. Сега е на 3 години и вече всичко си е в норма.
Не знам дали съм права, но кръвните показатели при бебетата варират заради все още незрелия организъм. Щом педиатърът е казал, че всичко е наред, няма за какво да се тревожите.

# 614
Мами купих от църква Миро за мазане по челцето.
Но една вечер го изпуснах и се разля ,а течността беше мн малко.Уж бързах трих но пак беше малко.Ав шишенцето изглеждаше повече.
А детето беше около нас ,гледахме тогава да не би да има .Но като върна лентата назад тя май си облизваше ръчичката.Ако е било мирото дали мн и е навредило.
Да четох зехтин + билкови но има силна миризма

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 08:38 от Герито Ангелова 749917

Общи условия

Активация на акаунт