За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 698
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
Малкия е на 9м и от една седмица се изхожда по - рядко като консистенция, по 3/4 пъти на ден. Не е диария в класическия смисъл, но е жълто- оранжево на цвят, има лош мирис като на болен корем, понякога само е редичко и го мъчи. Няма никакви други оплаквания. Възможно ли е да от никнене на зъби? Давам му пробиотик, но няма подобрение. Със сигурност не е нормално изхождане, но не е и диария, за да му давам ентерол май.. някакви идеи?

Моят син е на 4 месеца и беше в същата ситуация преди седмица. При него се получи от капките Colief, които му дадох, за да видим дали няма да помогнат за газовете, които имаше. Давах му Адрилекс бейби (едно сутрин и едно вечер) в продължение на 4 дни и се оправи.

# 751
Мамчета ,здравейте ! Много ще се радвам ,ако някоя от вас успее да помогне . Моята принцеса вече е на 20 дни . От две седмици ,обаче ни морят много силни колики . Първоначално ни изписаха капки Био Амика ,които обаче не помогнаха . Имахме две нощи ,които плътно от 22 до 10 на другата сутрин не мигна . После ни препоръчаха Колийф ,уж имаше ефект от тях почна през деня да поспива и вечер за около 3 часа ,но днес целият ден не е мигнала и час. Много съм притеснена . Четох положителни отзиви за лефакс ,но слушам и оплаквания ,че запичал това и педи ми го каза . Моля ,дайте ми съвет как да се справим. Беба плаче много ,става цялата червена ,страх ме е от толкова рев да не й стане нещо 🥹🥹🥹

# 752
  • до най-прекрасния мъж
Пробвайте Санколик. Натурални са и не запичат. Моето дете от тях се подобри чувствително. Аз махнах всички други капки, защото нямаше никакъв ефект.

# 753
При нас нито Лефакс (запичаше я), нито Еспумизан помага. Ефект имат торбичката с черешови костилки и много гушкане по коремче, така се затопля и успокоява. В най-лошите моменти можеше да спи само върху нас, иначе не мигваше почти по цял ден.

# 754
Мамчета ,здравейте ! Много ще се радвам ,ако някоя от вас успее да помогне . Моята принцеса вече е на 20 дни . От две седмици ,обаче ни морят много силни колики . Първоначално ни изписаха капки Био Амика ,които обаче не помогнаха . Имахме две нощи ,които плътно от 22 до 10 на другата сутрин не мигна . После ни препоръчаха Колийф ,уж имаше ефект от тях почна през деня да поспива и вечер за около 3 часа ,но днес целият ден не е мигнала и час. Много съм притеснена . Четох положителни отзиви за лефакс ,но слушам и оплаквания ,че запичал това и педи ми го каза . Моля ,дайте ми съвет как да се справим. Беба плаче много ,става цялата червена ,страх ме е от толкова рев да не й стане нещо 🥹🥹🥹
На нас много помогна gripe water.

# 755
На нас ни помогна пробиотик Нарине бейби, но осезаем ефект се видя чак след като приключихме с първата опаковка. Малко е скъп, но само това подейства при сина ми.

# 756
При нас помогна Лефакс, имайте предвид че е с натрупване. Не се е запичал от него.

# 757
На нас нищо не ни помагаше(макар, че не сме пробвали Нарине или Gripe water). За запека - може да се случи, но не е 100% сигурно, че ще се запече. Единствено повече гушкане, държане на рамо, а и сешоара много я успокояваше. Самия звук от него, не да й насочваш въздушната струя върху нея, просто да слуша бръмченето му.

# 758
  • София
Иска ли някой да пусне нова тема? Simple Smile

# 759
  • София
Никакви капки не помогнаха и на двете деца, но аз и малко давах. Баткото имаше няколко кризисни дни края на първия месец. Малката не особено. Гушкане, бебеносене, буквално по цял ден сме се носили. Коремчетата се затопляха, пръскаха си доста и бяха спокойно така.

# 760
Включвам се да кажа ,че на нас много ни помогна Инфакол .
Тези капки за нас специално вършеха чудеса.
Но сега с зъбите е аД.

# 761
Въпросът ми не е точно за бебето ми, но не знам къде да го задам.

От около 2 седмици ме болят ставите в цялото тяло. Вече 4 месеца минаха откакто родих и съм нон-стоп с бебето ми, не мисля, че е свързано с раждането, но и не е нормално да ме болят толкова много, толкова дълго време. Като се мръдна всичко пука, сутрин не мога да си движа пръстите на ръцете от болка (не са подути).

Някоя мама от вас дали е имала същите проблеми след раждането? Simple Smile

# 762
Здравей. Нямам подобни болки, но четейки по др.теми мисля, че имаш липси на витамини и минерали в тялото.

# 763

От около 2 седмици ме болят ставите в цялото тяло. Вече 4 месеца минаха откакто родих и съм нон-стоп с бебето ми, не мисля, че е свързано с раждането, но и не е нормално да ме болят толкова много, толкова дълго време. Като се мръдна всичко пука, сутрин не мога да си движа пръстите на ръцете от болка (не са подути).

Привет,
Аз се чувствах така. Доколкото четох- обяснението е отделяне на голямо количество от хормона релаксин, който подготвя и отпуска сухожилията преди раждането. Беше ад. Най- вече китките. Има описан т нар. синдром на запушения карпалов тунел.Минава, но ...иска време. Нищо не предприех,защото никой не взе под внимание оплакванията ми. Ужасно е като усещане, но хубавата новина е, че наистина отшумява. Намали килограмите и се раздвижвай внимателно. Полезна храна и... спокойствие,което е трудно постижимо с бебе:)

# 764

Привет,
Аз се чувствах така. Доколкото четох- обяснението е отделяне на голямо количество от хормона релаксин, който подготвя и отпуска сухожилията преди раждането. Беше ад. Най- вече китките. Има описан т нар. синдром на запушения карпалов тунел.Минава, но ...иска време. Нищо не предприех,защото никой не взе под внимание оплакванията ми. Ужасно е като усещане, но хубавата новина е, че наистина отшумява. Намали килограмите и се раздвижвай внимателно. Полезна храна и... спокойствие,което е трудно постижимо с бебе:)

Много благодаря за информацията. Това , че отшумява е страхотно, започнах да си мисля, че съм развила някакво автоимунно заболяване хахаха Grinning

С килограмите нямам проблем, върнах си старите килограми доста бързо, даже свалих още. Но раздвижването е дефицит, в смисъл движа се много, но не се разтягам както трябва, а преди бебето ходих на йога редовно.
И витамини ще започна отново да пия. Вие какви пиете след раждането? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт