Любители на котки - Тема 196

• 31 783
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
Роси, води го на лекар. На нашите съседи, Зоро, когото гледам като ги няма, го оперираха и едвам го спасиха. И платиха един куп пари.
И да се оплача от Ая. Снощи приятелката на дъщеря ми дойде да спи у нас, че днес дойдохме на морето. И си лягаме да спим. Ая веднага идва при мен щом загася лампата. Сега я няма и мен почва да ме човърка нещо. Реших, че сме я затворили на балкона, защото имаше много миризливки и затворих вратата. Отивам, проверявам няма- няма я. Под леглата, в гардероба, в банята - няма я. Почвам да се паникьосвам, девойките стават да я търсят по етажите. Отварят входната вратата и наша Ая стои на изтривалката и чака някой да й отвори и да си влезе в къщи Joy Кога е излязла, къде е ходила по етажите, не поиска да ни каже Stuck Out Tongue Winking Eye Дъщеря ми вика: "Мамо, не и се карай, поне знае къде живее и си познава вратата на апартамента". Та такива првмеждия снощи с Ая. Не и се карах, дойде легна си при мен и всички се успокоихме.

# 736
Цистонът у нас се поддържа в редовна наличност. След преживяното със Сина, вече се застраховаме.

# 737
Момичета, в последно време от реклами не мога да видя потребителското име или поленцето за лайк. Например сега чета за Сина и се сещам, че е cardhu. Уж ги трия, задавам опция да не се показват, изчезват, но ми остава бяло поле. Не е по темата, ама е неприятно да ги изплющят така като билбордове и да скриват текст.
Една снимка -така изглежда след като я махна.

Роси, стискам палци да минава леко!

# 738
Аз още не мога да определя дали върши някаква работа тази добавка или е плацебо. Rolling Eyes

# 739
  • София
Аз още не мога да определя дали върши някаква работа тази добавка или е плацебо. Rolling Eyes
Със сигурност няма как да действа еднакво на всички. Но е факт, че Рижко спря да прави кризи. Дъщеря ми е с хроничен цистит. При първи признаци започва да го пие и се разминава с усложненията. От години не е стигала до антибиотици, а преди това ципрофлоксацинът беше спрял да действа заради честа употреба.

# 740
И аз не мисля,  че е плацебо. Лио като го хвана, че започва цистита и веднага почвам да дава  и го пресичам. Пък и той е котка, няма как да си внуши, че му помага...

# 741
И пак няма доказателства дали е плацебо. А може просто да е отпаднал някой фактор стрес, който да е причинявал цистита при Рижко, а при дъщеря ти да е плацебо. Дори може и антибиоците да са си свършили работата...
Продължавам да я тествам, де. Давам от два месеца профилактично на сениорката, която има завишени левкоцити в урината, по половинка на ден. Не съм пуснала контролна урина все още, чакам да въведем в норма тироксина. Но поведението е едно и също. Влиза в тоалетната, стои без да прави нищо, чуди се и излиза със силно мяукане.

Пък и той е котка, няма как да си внуши, че му помага...
Сега чета точно за това. Според проучвания и екперименти, явно има как и кучета и котки да си "внушават", по-скоро асоциират. Simple Smile

# 742
Момичета, в последно време от реклами не мога да видя потребителското име или поленцето за лайк. Например сега чета за Сина и се сещам, че е cardhu. Уж ги трия, задавам опция да не се показват, изчезват, но ми остава бяло поле. Не е по темата, ама е неприятно да ги изплющят така като билбордове и да скриват текст.
Една снимка -така изглежда след като я махна.

Роси, стискам палци да минава леко!
Покажи това в темата с въпроси към модераторите.Много хора имат проблем.

# 743
  • Sofia
Аз съм го пила. И ако го започна навреме ми се разминават антибиотиците.
Отделно съм забелязала, че като го пия количеството на урината се увеличава.
За мен определено не е плацебо.

# 744
Показвам Пипин и Сам, тодлърите, които обичат сами да се люлеят на люлката и имам въпрос: от мократа храна, която е най-смислено да се купува и коя е най-хранителна? Ясно, че зависи от име и състав, но дали паучове, пастети или консерви? Или все едно?

# 745
От мократа има разновидности, защото всяка котка си има (или пък няма никакви) предпочитания. Може и по различен начин да ѝ се отразява на храносмилането. Консервираната храна е добре да не се предпочита заради фосфора. Затова и РК почнаха да правят мусове (пастети) в пликове за паучове.

# 746
Показвам Пипин и Сам, тодлърите, които обичат сами да се люлеят на люлката и имам въпрос: от мократа храна, която е най-смислено да се купува и коя е най-хранителна? Ясно, че зависи от име и състав, но дали паучове, пастети или консерви? Или все едно?

Хаха, ама те са разбойници точно като героите, на които са кръстени! 😀😍
Предполагам, че гризящият люлката, е Пипин.😅

# 747
Благодаря ви момичета, за напътствията❤.
Тази сутрин дъщеря ми го заведе на ветеринар. Гледали са го на ехограф. Бъбреците му са добре, има утайка в урината и му е била четири инжекции. Оливър, за разлика от буйния Коки💔, който ги хапеше наред, звук не е издал, докато са го боцкали. Били са му антибиотик, бусколизин,  нещо против цистит и другото не разбрах какво е. Дала е някаква паста три пъти на ден по половин чаена лъжичка да му даваме и още някакви добавки. Утре пак трябва да го заведем за антибиотик. Сега е по-спокоен, но все още няма обилно пишкане.
Ще взема и аз да си имаме вкъщи за спешни случаи Цистон.

# 748
Аналгетик може да е едното, а другото витамин б12 (розова течност). Това "против цистит" какво ли е?

# 749
Ще питам като се прибера, amy_nka и ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт