Любители на котки - Тема 196

• 31 782
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
Котарака е с разстройство, направо страхотно, само това липсваше.

И нещо да се посмеем.

# 751
Хаха, ама те са разбойници точно като героите, на които са кръстени! 😀😍
Предполагам, че гризящият люлката, е Пипин.😅
[/quote]
Всъщност в Сам, но случайно или не, Пипин(другият) е много по-див, необуздан, катери се по дърветата(имаме много Енти, пардон орехи в двора), закачлив и не толкова гушлив😂 Толкова да си оживяха в имената…
И да не е спам - ще взимам различна мокра, явно е все едно.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 17:40 от DivaOrhideq

# 752
Това "против цистит" какво ли е?
Веорятно добавка с червена боровинка. На нас ни бяха дали, в капсулка е и се изстисква пастичка. Аз давах само първия път, защото Цистона по се връзва ценово.

# 753
Това "против цистит" какво ли е?
Веорятно добавка с червена боровинка. На нас ни бяха дали, в капсулка е и се изстисква пастичка. Аз давах само първия път, защото Цистона по се връзва ценово.
Тя каза, че са боцнали четири неща, едно от които "против цистит". А вместо капсули са ѝм дали паста.

# 754
Момичета, аз съм споменавала, че съм фен на аюрведа и продуктите на Himalaya. Обаче попаднах на информация, че в някои от продуктите им са открити тежки метали, което ме стресна. Цистонът не беше от тези продукти, ама знае ли човек. Ако искате, потърсете и вие инфо в мрежата.

Моето куче го оправих с Д-маноза, което пак е екстракт от червена боровинка. Вече няма секрет от дудата след като се изпиша сутрин. По което съдя, че има ефект от Д-манозата.

И да ви разкажа какъв стрес преживях снощи около полунощ. Ставам до тоалетна и виждам, че сивчо се е изакал до сифона. Хващам акото с хартия и ужас.. то пълно с бели червейчета като оризени зрънца. Направо ми прилоша. Хайде двете котки за врата в кухнята, и на двамата дадох хапчета. След седмица пак ще дам, и после пак. Ааааа глисти ми развъдили. Да ги нямаме такива. Angry

# 755
Е да ви кажа, не разбрах какво точно е четвъртото лекарство, защото и дъщеря ми не е разбрала. Видяла на ампулата бусколизин надписа. Другото лекарката й казала, че е антибиотик. Третото й казала, че е да изчисти утайката от урината, но за четвъртото не й е дала обяснение. А и тя не се е сетила да пита за подробности. То и аз да бях нямаше да се сетя. Освен паста има и едни капсули, които веднъж на ден трябва да му ги впръскваме в устатата. Купихме му вчера уринарен пастет, но нещо не му харесва. Как ще го приучим отново да яде мокра храна, не знам.

# 756
  • София
И да ви разкажа какъв стрес преживях снощи около полунощ. Ставам до тоалетна и виждам, че сивчо се е изакал до сифона. Хващам акото с хартия и ужас.. то пълно с бели червейчета като оризени зрънца. Направо ми прилоша. Хайде двете котки за врата в кухнята, и на двамата дадох хапчета. След седмица пак ще дам, и после пак. Ааааа глисти ми развъдили. Да ги нямаме такива. Angry

"Оризовите зрънца" по- скоро са на тения.
Добре е обезпаразитяващият п- т  да е и за тения (комбиниран, за всички вътрешни гадове). Упорити са. Добре е 3 да са обезпаразитяванията през 10 дни и четвърто контролно след 2 седмици.
Патила съм, затова давам съвет.
Много е стресиращо 😬, но е поправимо.

# 757
Дадох по половин Празимек Д за куче, хапчето е за 10 кг. Сега ще проверя дали е за всички вътрешни паразити. Имам и Бихелдон, довечера ще ги черпя по още едно хапче.
И на мен ми мина през ума, че са части (членчета) от тения, защото не мърдаха.

Проверих, празимек е за цестоди и нематоди (тении и глисти).

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 12:58 от Vanne

# 758
Момичета, котката не е яла от понеделник вечерта, вчера 4 или 5 пъти е ходил до тоалетна и направо като вода, извинявам се. Днес само сутринта , същото. Иначе е жизнен, търси храна и пие вода. Да ги накарам ли да го закарат на ветеринар или да изчакам до утре ? И довечера какво да му дадат да яде?

# 759
Каква храна яде? Суха/мокра? Въобще има ли интерес към някаква?

# 760
Яде всичко.
Да, търси храна и мяучи, постоянно води някого до купичките или като чуе шушкане и тича. Спокойно ми е, че е жизнен и се заиграва , а и че пие вода. Аз съм в болница, а мъжът ми е с ангина, но има кой да го закара. Хубавото е, че от сутринта не е ходил до тоалетна, но ми е много притеснено.

# 761
Ивекс, гастроинтестинална храна или чисто месо. Пробиотик, ако имаш. И ако не си го обезпаразитявала вътрешно скоро, също е добра идея, с хапче, обаче, не с пипета за комбинирано.
В момента и аз имам такъв случай, 5 дни дрискане, иначе апетит си има, играе, вижда се третия клепач на моменти, очичките сълзяха леко, червено петънце по лигавицата на устата, но видях и паразити вчера, от тия дето отделят оризчета, мъртви де. Така че съм дала аналгетик, за сваляне на температура, празимек и пробиотик. Опитах и течен антибиотик да му дам, но е бебе и го изплю. Днеска, горе-долу след седмица, дупето е по-малко зачервено, снощи не е дрискало. Дано да оздравява вече...
Най-важното е да пие вода.

# 762
И аз мислех за месо.
При него няма друго, само това.

# 763
Сурово свинско 2-3 дни пробвай, ако е само това. Аз на бебето не мога да дам, щото зъбките са му малки още и го дъвче и гълта трудно, но Уши ако не възразява, пробвай. Simple Smile Трябва да го стегне.

# 764

Общи условия

Активация на акаунт