Кога от 112 определят даден сигнал за фалшив?

• 2 367
  • 30
  •   2
Отговори
Привет на всички!
Търсих подобна тема във форума, но не успях да открия точно това което ме инетересува. Първо ще обясня най-общо как стоят нещата. Имаме сериозен проблем със съседи във входа в който живеем. Въпросните съседи са цигани и живеят точно под нас. От близо една година сме в това жилище, а те са от преди нас там. Проблемът е следния: В общи линии, всеки уикенд (петък срещу събота, или събота срещу неделя), винаги в късните часове, в техния апартамент се пуска прекалено висока музика - чалга, кючеци, циганска музика... Този шум е примесен с много силни викове, пеене, подсвиркване, хилене и тропане от страна на всички обитатели на това семейство. Мисля че са поне 4-ма човека, а често имат и гости. Тъй като снощи за пореден път не можах да заспя заради тях, а да не говорим че съм и на работа днес, вече не издържах и беше малко след 12 ч. полунощ, когато звъннах на 112, като те приеха сигнала. Понеже долу входа се заключва, уговорката беше, че когато дойде полицията ще получа обаждане съответно, за да мога да им отключа да влязат. След като подадох сигнала, чаках, чаках, патрул не идва. И стана така, че горе-долу 40 мин. след като говорих със спешния номер съседите сами решиха да намалят музиката, явно се ориентираха към лягане. Беше станало близо 1 ч. Още известно време след това ги чувах как гръмогласничат, хилят се, и като цяло си подвикваха и говореха много силно. След това спряха, или поне сведоха децибелите до минимум, и аз после съм заспала. Докато бях будна обаждане така и не получих. Чак като станах тази сутрин видях че имам пропуснато обаждане от стационарен номер, което съм получила явно малко след времето в което съм заспала. И това става повече от час след подаването на моя сигнал. Искам да разбера, това може ли да бъде отчетено като фалшив сигнал от моя страна, тъй като полицията явно е дошла, все пак, но аз не съм отговорила!? И понеже не смятам да спра до тук със звънене на спешен номер, тъй като това ще продължи от страна на съседите, не знам дали следващия път ще вземат обаждането насериозно. Също знам че има и глоби за подаване на фалшив сигнал, но не знам колко се спазват (както всичко в Бг). Знам че много от хората са имали проблемни и шумни съседи, но случвало ли се е да бъдете обвинени в подаване на фалшив сигнал, имало ли е някакви последствия, и т.н.? Лошото е че при мен полицията се забави повече от час.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 15:01 от Borqna Sto 771419

# 1
Намери си стационарния номер на дежурния в най-близкото ти РПУ и следващия път звънни директно на тях. Но дали ще приемат сигнала, не се знае.

# 2
Според мен няма да го приемат. Разбира се, нищо не пречи да пробвам. А ако не стане, не знам...

# 3
Приемат сигнала. Аз съм звъняла в предишния ни блок и се отзоваваха. Моят съвет е също да пуснете жалба с другите потърпевши съседи в полицията, с входящ номер. Опишете подробно случаите на тормоз. И звънете всеки път в полицията.

# 4
Приемат сигнала. Аз съм звъняла в предишния ни блок и се отзоваваха. Моят съвет е също да пуснете жалба с другите потърпевши съседи в полицията, с входящ номер. Опишете подробно случаите на тормоз. И звънете всеки път в полицията.
Това искам и аз, но съседите се дърпат от всякакво предприемане на действия, домоуправителя също си трае и не иска да се занимава. Явно защото въпросните шумни съседи са от ромски произход и се притесняват от агресия от тяхна страна, или други по-сериозни проблеми, поне аз така си мисля.

# 5
  • София
Звънете директно в полицията/местното РПУ.
Иначе едва ли ще определят сигнала като фалшив, но при такива случаи е по-вероятно да са ви пренебрегнали и отново да ви пренебрегнат, особено ако има много спешни обаждания. Затова - директно в полицията.
Не бих чакала на съседи - хората в наши дни са ужасно апатични. Можете да подадете жалба и сама.

# 6
Звънете директно в полицията/местното РПУ.
Иначе едва ли ще определят сигнала като фалшив, но при такива случаи е по-вероятно да са ви пренебрегнали и отново да ви пренебрегнат, особено ако има много спешни обаждания. Затова - директно в полицията.
Не бих чакала на съседи - хората в наши дни са ужасно апатични. Можете да подадете жалба и сама.
От една страна се притеснявам да звъня директно в полицията. Да не вземе да стане пак така че докато дойдат шума да утихне, каквито са мудни и бавни.., и после да кажат че ги пращам за зелен хайвер. Нали ви казвам, след като подадох сигнала може би около час и 15-20 минути са минали докато дойде патрулката, но аз вече съм спала. Все пак предполагам, че ако звънна в районното би трябвало малко по-бързо да дойдат. Не знам от 112 колко време им отнема да препратят сигнала, явно зависи от броя получени сигнали.

# 7
  • София
На 112 пристигат и обаждания за спешни медицински състояния, даже май предимно такива.
В момента, в който почне джангърът, звънете на РПУ-то. Ако можете, запишете шума с телефон, за да докажете, че е шумно.

# 8
Трябва малко организация - първо ако само вие подавате сигнали не ги вземат на сериозно - я дойде някой, я не.
Говорете с ВСИЧКИ СЪСЕДи и искайте да се подават сигнали, а после дръжте сметка дали са били глобявани шумящите.
Говорете с домоуправителя и искайте събрание на входа по проблема.
Сама да звъните и да се борите няма да има никакъв резултат!

# 9
Разберете кой е вашия районен инспектор и говорете с него. По телефон или лично в приемното му време.

# 10
Опитайте с досаждане. Звъните, приемат сигнала, след 10 минути пак. Ужасно е да живееш с хора, които не разбират. Бяхме в подобно положение няколко месеца, еми не се търпи.

# 11
Според мен и да дойдат те нищо няма да им направят и най-много да се скарате съвсем и да започнете да си правите спец. още по-скапани номера. Опитай с добро като начало. Занеси им едни коледни сладки, една кола и им кажи им че работиш и че ти е шумно и се споразумейте за време за шум или поне за стая в която да шумят или да не шумят. Идеална тишина няма да настане, всеки има различни идеи за уикенд и гости, но ако постигнеш някакво споразумение на добра воля ще е много повече от всякакви разправии.
Мое мнение.

# 12
Според мен и да дойдат те нищо няма да им направят и най-много да се скарате съвсем и да започнете да си правите спец. още по-скапани номера. Опитай с добро като начало. Занеси им едни коледни сладки, една кола и им кажи им че работиш и че ти е шумно и се споразумейте за време за шум или поне за стая в която да шумят или да не шумят. Идеална тишина няма да настане, всеки има различни идеи за уикенд и гости, но ако постигнеш някакво споразумение на добра воля ще е много повече от всякакви разправии.
Мое мнение.
Така е, но съседи които живея от преди нас във входа са споделяли че са опитвали да говорят нормално с тях, и нищо..! Лошото е че на нас, където ни е спалнята, точно под нея изглежда, че е тяхната дневна/хол/кухня. Те поначало ако сами по-себе си са разбрани хора няма по това време на денонощието да вдигат шум като за световно.

# 13
Ами говорете с тях. След като сте съседи за постоянно имаш смисъл да си нагласите стаите да не си пречите. Вие също трябва да сте готови на компромиси. И в едно семейство и къща да живееш пак може да си пречиш с някой. Разбирате се , нагласяте променяте.
На приказките и навиванията на съседи отсреща не бих се връзвала. Съседите отсреща си живеят свой живот и имат свои онфликти . Аз лично не бих взела участие в техния .
Но ако искаш пробвай и с полиция, като първо се замислиш - какво в същност очакваш от тях?  Успех.

# 14
  • Пловдив
bella-ciao, какви компромиси? Че то си има закони в тази държава. Никой няма право да вдига шум след 22 часа през зимата.
до авторката - няма да се приеме като фалшив сигнал. Следавщия път кажете на 112, че при предишно обаждане са се забавили, да дойдат по-бързо, ако им е възможно. Разговорите са записват. И полицията може да наложи наказания, как да не може?

Общи условия

Активация на акаунт