Накъде след средно образование от училищата към МК - с рисуване?

• 1 848
  • 29
  •   1
Отговори
  • Върху лъчите на Слънцето.
Здравейте!
Моля да споделите мнения за университетите в България, в които може да се продължи след завършено средно образование в училищата към МК с изобразително изкуство.
Всякаква информация ще бъде полезна!
Благодаря!

# 1
Художествената академия? Във Великотърновския университет имаше иконопис преди години, не знам поддържат ли още тази специалност. Или поне педагогика на изобразителното изкуство.

# 2
  • Ланкър, планините Овнерог
Освен НХА, в НАТФИЗ има специалности Сценография и Анимация.

# 3
  • София
В СУ има графичен дизайн и педагогика - учител по ИИ.

# 4
  • СОФИЯ
Зависи с какво иска да се занимава детето след това. Ако иска да продължи да се занимава с изкуство и да остане да учи в България - НХА, НБУ, СУ, Натфиз, имат подходящи специалности. Моето дете изкара 5.60 на матурата по БЕЛ миналата година и имаше избор ако иска да продължи да учи право или психология или нещо друго  различно от изкуство след НУИИ....Все пак избра НХА + учителски прафил /задочно/, и дистанционно Маркетинг в УНСС.

# 5
  • Върху лъчите на Слънцето.
В последно време НХА не е с добра слава. Та затова ме интересува по-скоро "животът" на различните места, средата, отношението. Иначе в сайтовете са представени различни и многобройни специалности.
Определено не желае да е свързано с учителската професия.

# 6
В АМТИИ Пловдив също има специалности като графичен дизайн, сценография, фотография, маркетинг и комуникации в изкуството... Ето ги всичките:
https://www.artacademyplovdiv.com/specialnosti/all.html

Ако пък му/й върви и математиката, може да пробва архитектура.

# 7
  • София
Дъщеря ми продължи след НГПИ с Ландшафтна архитектура в ЛТУ, сега завърши втори курс. Яви се и в УАСГ, но там взимаха в бала три пъти ДЗИ по БЕЛ и не й стигна бала. А и там изпитът по рисуване е по-различен и си трябва отделна подготовка, докато в ЛТУ е същият като в училищата към МК.
Засега е доволна, макар и на моменти да й е трудно със специалните предмети.

# 8
Зависи с какво иска да се занимава детето след това. Ако иска да продължи да се занимава с изкуство и да остане да учи в България - НХА, НБУ, СУ, Натфиз, имат подходящи специалности. Моето дете изкара 5.60 на матурата по БЕЛ миналата година и имаше избор ако иска да продължи да учи право или психология или нещо друго  различно от изкуство след НУИИ....Все пак избра НХА + учителски прафил /задочно/, и дистанционно Маркетинг в УНСС.
Здравейте, интересно ми стана тези три специалности едновременно ли вървят (се учат)?
С тези дистанционни специалности не съм запозната? Може ли някой да обясни? Можеш едновременно да учиш редовно една специалност и дистанционно още една? Така ли да го разбирам?

# 9
  • СОФИЯ
В НХА учи редовно държавна поръчка и втора специалност,,Теория и практика на художественото образование“, която е задочна. В УНСС дистанционно платено. Може да се учи само 1 бакалавър държавна поръчка. Мисля, че това е ограничението, заради държавното финансиране.

Здравейте, интересно ми стана тези три специалности едновременно ли вървят (се учат)?
С тези дистанционни специалности не съм запозната? Може ли някой да обясни? Можеш едновременно да учиш редовно една специалност и дистанционно още една? Така ли да го разбирам?

# 10
Благодаря 😊 ориентирах се!

# 11
Здравейте, и аз се чудя какво е качеството на образование в НХА София и АМТИИ Пловдив ? Имат сходни специалности и затова ми се иска да избера по-качественото обучение. Ако някой има наблюдения ще съм благодарна да сподели Smirk

# 12
Един познат младеж сега завърши първи курс в АМТИИ Пловдив - графичен дизайн. Скоро се видяхме и си поговорихме - той лично е доволен засега, но за една година не може да направи някакви генерални заключения, а пък и няма лична база за сравнение със София, просто защото не знае там как е. Не се сетих да го питам дали имат преподаватели от София, за да направим някакъв извод, че някои неща се припокриват. Ако мога, ще разпитам по-подробно и ще пиша пак.

# 13
Един познат младеж сега завърши първи курс в АМТИИ Пловдив - графичен дизайн. Скоро се видяхме и си поговорихме - той лично е доволен засега, но за една година не може да направи някакви генерални заключения, а пък и няма лична база за сравнение със София, просто защото не знае там как е. Не се сетих да го питам дали имат преподаватели от София, за да направим някакъв извод, че някои неща се припокриват. Ако мога, ще разпитам по-подробно и ще пиша пак.

Благодаря ти! Информацията ти все пак ми помогна. Един доволен Simple Smile

# 14
Оп, какъв късмет днес. С приятелка си говорихме, че дъщерята на друга наша обща позната е в същата специалност, за което не знаех, пак първа година. И на нея й харесва, но пак казвам - самите деца не знаят как е на другите места, за да сравнят нивата. Но засега се чувстват добре и си учат с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт