ОТБИВАНЕ - 3

• 3 667
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Рошличка, на колко е детето? Колко често суче? Има ли нощни сукания? А с приема на течности как е?

# 16
Рошличка, на колко е детето? Колко често суче? Има ли нощни сукания? А с приема на течности как е?
Година и три месеца.
Може да суче и през 20 минути. Но като цяло, на два часа.
Ако има някоя баба наоколо да го нахрани, може да изкара и без сукане.
Да, има нощно. Поне 2.
Обича да пие вода, но не знам точно количество изпита за денонощие.

# 17
Щом при бабите яде ,защо мислите ,че е злоядо? Питам ,защото моя също не се храни и би могло да се каже,че е злояд,но не е. При растежа на зъбките спира тотално да се храни и когато избие зъбчето започва да си яде нормално и по много ,суче като вашия син през 10-20 м ,но това е защото кърмата вече не ги засища ,не йм стига. Случвало се е не веднъж да виси на гърдата 20 м и след това да седне и да се нахрани качествено,тоест кърмата изобщо не го засища . Пускали ли сте изследвания за желязото,феритин? Щом не се храни много е възможно да има желязодефицитна анемия и от там да идва още повече нежелание да се храни,пиша всичко това от личен опит,при нас е именно така. Синът ми е на 1,10 г и от ноември 2023 г пие желязо,защото нивото му на желязо беше много ниско. Не съм спирала от тогава да го давям,защото спира да се храни със седмици. Сега избиха всички зъби и се надявам нещата да се оправят,разбира се остават последните 4 кътника ,но мисля че те няма да тръгнат веднага да избиват и дано.  С какво храните детето ?
Моя стигна до това състояние също,защото не харесваше блудкавите пюрета ,а аз държах да ги яде(да слушам как трябвало) детето имаше интерес към нашата храна,но аз не му давах. От 11 месечен е на обща храна и яде ,помислете над това дали вашето дете също не иска нормална вкусна храна  ако е на пюрета

# 18
Дъщеря Simple Smile

Защото когато е до мама иска "цоци", когато мама я няма, яде, каквото има.
Но да, може би не е точно злоядство.

Имаше проблем с желязото,  пи добавка. Сега е добре.
Всички зъбки излязоха, без последните 4 (кътниците).

# 19
Аа ,момиче ли е извинявам се,просто бяхте написали баба да Го храни и реших,че е момче  . Пробвайте бащата да я храни ,ще иска ли ? При нас също го има това с цоцата,но като види нещо вкусно на масата веднага казва ,, ам-ам" и сяда на стола първи . Може би трябва да разберете какно обича да хапва ,моя обича всичко с кайма спагети болонеде,пълнени чушки,мусака ,кювтета по чирпански или такива с бял сос. Обича и много ориз, като цяло яде всичко ,но си има някои любими . Проверете за всеки случай отново как е желязото .

# 20
Барбалена ,писах ти на лично,но може би нямаш възможност да ми пишеш там,дали може да кажеш с кой лак се маза при отбиването. Мисля скоро да отбия и аз . Ще се радвам и на съвети какво да правя когато се събужда през нощта и търси гърдата ,мисля че това ще ни затрудни най-много . Все някак ще го приспя за обеден и нощен сън ,но през нощта се буди поне 3 пъти и си казва ,, мамо ,цоца" и не знам какво ще го правя ,сънен и кисел

# 21
Момичета, с огромна мъка съм на финалната права с кърменето. Големият ми син го отбих на почти 3(2г,11м), сега с малкия се наложи по- рано. Човекът е на 2г и почти 7м. Трябваше да го пратя за седмица при баба му и ми се струва, че нямаше как да продължим. Той сучеше само сутрин и вечер (и уикенда след обяд), като асоциацията е за сън. Говоря му още от няколко месеца, че вече е голям, млякото ,,вижда,, как той яде всичко друго (започвам с шоколад, сладолед и бонбони винаги) и в един момент ще се развали и спре. (+Малко помощ от горчивия лак.) С тази схема нямах никаква драма с баткото, няма и сега (почти), дневното заспиване е ужас, вечер е малко по- лесно, но стискам зъби.  Последно сука миналия понеделник много рано сутринта. Досега нямах дискомфорт в гърдите, но днес едната се напълни частично (седи твърда само от външната страна, болезнена е) и се чудя какво да я правя. Предния път се напрегнаха само на следващия ден, изцедих под душа леко и край. Много време ми се струва- 7 дни без нищо и сега се пълни толкова. Дали пак да изцедя леко, или да я оставя?

# 22
Според мен се доизцеди, така че да не усещаш дискомфорт. Бих си взела и Лецитин. При мен сякаш помагаше супер много при усещане за буди и твърдост в гърдите.

# 23
Барбалена, благодаря за съвета. Признавам бях малко скептична към лецитина, но съм го чувала като препоръка и преди, та реших да пробвам. Взех на обяд една капсула (такъв имаше в аптеката) и само час и нещо по- късно твърдата част я няма и напрежението е спаднало. Имам лека болка при натиск ( все едно силна чувствителност), но това е и в двете гърди. Не съм цедила.

# 24
Из темите имаше за кърмене имаше препоръка за 3 пъти по 2 таблетки и аз го взимах така. Така, че може да вземеш още 1-3 хапчета, ако искаш. Потърси все пак в търсачката "лецитин" да прочетеш повече мнения. В последствие, Кактус, която е консилтант по кърмене, взе да избягва този съвет, но в част от по-старите й постове го има. Според мен, лецитинът ми помогна много. Успех Hug

# 25
Здравейте!
Детето е на 2,1 г от месец вече сме без дневно кърмене . Започнах да слагам лимонов сок на гърдата и той отказваше да суче ,на 3я ден даже не се и сещаше . Към момента се сети само ако е много жаден ,но кажа ли ,че гърдата е гадна се отказва без протест ОБАЧЕ ..
Остана ни кърменето за обедното приспиване и за нощтното +колкото пъти се събуди през нощта,а в момента избиват кътници ,така че доста пъти се буди 🤨
Въпроса ми е как да махна асоциацията с кърменето за заспиване и да започне да си спи без гърда .
Да изчаками да избият зъбите ,какво да правя ?
Не е на ясла ,ще го пускам догодина ,но искам до тогава да съм му изготвила режим да си заспива без гърдата ,защото там обедния сън ще е трагедия

# 26
  • София
Привет, утре във Варна в Социалната чайна от 10:30 ще има среща на Ла Лече Лига. Темата е Кърмене след годинката и въпроси за отбиването. Ако някой има нужда от информация и насоки, може да отиде.
Всички срещи на Ла Лече Лига са безплатни и не са придружени от реклама. Водещ е акредитиран доброволен лидер-консултант на ЛЛЛ.

# 27
Здравейте, имам бебе на 8 месеца с 3 заместени хранения,  суче само рано сутрин и вечер преди лягане.
Предисторията е, че е недоносена и по съвет на неонатолозите отложихме малко кърменето, докато наддаде и заякне. През цялото това време, аз се цедях и давах с шише без проблем. В момента в който започна да суче от гърда, започна да отказва въобще приема на каквото и да е от шише.
 Към настоящият момент искам да я отбия и да мине на АМ, защото напоследък правя много хипертонични кризи и не се повлиявам от лекарствата които са съвместими с кърмене. Притеснението ми е как да направим това превключване плавно и безболезнено..притесняваме това , че отказва прием от шише..Всякакви съвети ще са от полза. Благодаря!

# 28
И моето дете беше така, свикват да сучат от гърда, когато са по-големи. Започнете да давате кърма от шишето и опитайте различни марки АМ. Моето дете не искаше повечето марки, но започна да пие Лактана например. Проблемът може да е и в шишето и биберона, нека да е подходящ за възрастта - на тази възраст вече са с 4 дупки бибероните. Най-лесно е, ако някой друг от семейството дава млякото, докато вие не сте вкъщи. В началото може да изпие съвсем малко, но малко по-малко ще започне да свиква и да приема повече.

# 29
Здравейте ! Махнах дневните кърмения преди месец..
От снощи реших да махна и тези за сън.
Детето до 12 си игра като през това време няколко пъти пробваше дали цицата е хубава,мазах я с горчив лак.
Когато се измори легна и с гушкане и шъткане заспа за 5 мин .
През нощта 6 пъти ставаше да плаче и да си я търси ,няколко пъти пробва и виждаше ,че горчи и не е хубаво ,продължаваше да мрънка ,но заспиваше . Не знам дали ще свикне ,че вече няма да има гърда или само ще го мъча. Не знам и на обяд как ще се приспим
Съвети ?

Общи условия

Активация на акаунт