ОТБИВАНЕ - 3

• 3 665
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Ради, ще свикне, но е много неприятен момент... На мен ми беше много жал да го гледам как иска да засуче и се отдръпва. В един момент даже се бях предала. Чистих с лакочистител, къпах се, търках, бърсах, обаче детето не искаше да пробва повече. За него не знам, но на мен определено ми остана голяма травма... И много ми липсват тези моменти и ми се искаше да бях отбила някак плавно и без стрес и рев.

Има си и плюсове все пак... Детето беше почнало да спи по цяла нощ. Сега пак се буди, и то с рев, но предполагам и се надявам да е заради кътниците. Освен това вече си хапва много по-добре и пие повече вода.

Сега...за съня...тегаво е, няма да те лъжа. Но до 4-5 нощи би трябвало да се успокоят нещата и би трябвало да разреди буденията. Най-вероятно ще е много фрустриран като се събудк да цокне, но го гушкаш, галкай и гледай да го разсейваш с нещо. Говори му, така че да се заслуша и да се разсее. Аз му пусках детски песнички и действаше донякъде. Може да погледате през прозореца и като се успокои и поотпусне, да пробваш да го сложиш пак на леглото.

При нас гърдите още са фактор и трябва да минем към отбиване етап 2 Flushed Като е гладен, ядосан, тъжен, посяга да ги докосва и ми рови под блузата. През нощта също рови, ако се е събудил... Успокоява се така явно. Лошото е, че съм толкова уморена и така ми се спи, че нямам сили да му махам ръката и тепърва да го успокоявам. А и спят в една стая с кака си, та и нея буди.

# 31
Малкия се справя повече от добре пу-пу. Тази вечер ще видим колко ще се буди и ще плаче ли много . Трябва ли да пия някакви таблетки за кърмата ?
Обаче имам нужда от съвет за себе си ,чувствам се много зле,че вече няма да го има кърменето .тъжно ми е и не знам защо . Осъзнавам ,че вече е на 2,2 г и е време да махнем кърменето ,но ми е адски тъжно ,всякаш вече няма да имаме нашите си моменти ,не знам . Много ми е тъжно ,че вече няма да го има кърменето и това да виждам колко е щастлив,че суче и толкова му харесваше

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 08:19 от Radii :)

# 32
Днес е 8ми ден ,но гърдите са все така пълни и болезнени ,смятах че малко по-малко болката ще намялява ,но това не е така . Какво да правя

# 33
Лецитин, 3х2 взимах аз

# 34
Аз пиех Лецитин и цедих по малко, за да облекча болката, ни да не се изпразва гърдата.

# 35
На мен лицетина не ми действа

# 36
Цеди се леко, колкото да получиш леко облекчение и да няма неприятна болезненост. До няколко дни гърдите ще се напаснат.

# 37
Вземах шуслерови соли N10 около 3 дни и гърдите вече са меки . Не знам дали те помогнаха или периодичното цедене по-малко .
Да продължа ли да цедя по-малко количество или щом са меки няма смисъл да ги пипам

# 38
Привет, и от мен. На майтап пробвах да не сука 2 нощи.  После му дадох на следващата понеже нещо беше неспокоен, почнаха поредните сополи и кашляше.  От тогава ми е много трудно и тежко, през деня се кърмим, за заспиване на обяд сутрин и следобед, преди вечеря и нощем 1 път през вечер. Но нещо кофти ми е много, че през деня започна много да е плачлив и прилепен към мен. Голямото дете отбих по друг начин, много плавно докато забременях с 2рото детенце. На 2,6 само вечерното беше останало за преспиване. Нямам и престава защо постъпих така лековато сега, без да си обновя информацията. Но виждам дори и да сука повече през ноща и през деня, няма изгледи да се възобнови количеството първите пъти, като опитвах. Той е много неспокоен и днес спа само 1час дневен сън, събуди се в 5 и 20. Явно си е хапвал през ноща. На моменти си казвам трябва да опитам още веднъж, през ноща, но сякаш се страхувам да не стане още по-провързан, а като ми идва цикъла ме хапе много преди, по време докато се възобнови. Отделно ми се гади, няма причина.

# 39
Ради, ще свикне, но е много неприятен момент... На мен ми беше много жал да го гледам как иска да засуче и се отдръпва. В един момент даже се бях предала. Чистих с лакочистител, къпах се, търках, бърсах, обаче детето не искаше да пробва повече. За него не знам, но на мен определено ми остана голяма травма... И много ми липсват тези моменти и ми се искаше да бях отбила някак плавно и без стрес и рев.

Има си и плюсове все пак... Детето беше почнало да спи по цяла нощ. Сега пак се буди, и то с рев, но предполагам и се надявам да е заради кътниците. Освен това вече си хапва много по-добре и пие повече вода.

Сега...за съня...тегаво е, няма да те лъжа. Но до 4-5 нощи би трябвало да се успокоят нещата и би трябвало да разреди буденията. Най-вероятно ще е много фрустриран като се събудк да цокне, но го гушкаш, галкай и гледай да го разсейваш с нещо. Говори му, така че да се заслуша и да се разсее. Аз му пусках детски песнички и действаше донякъде. Може да погледате през прозореца и като се успокои и поотпусне, да пробваш да го сложиш пак на леглото.

При нас гърдите още са фактор и трябва да минем към отбиване етап 2 Flushed Като е гладен, ядосан, тъжен, посяга да ги докосва и ми рови под блузата. През нощта също рови, ако се е събудил... Успокоява се така явно. Лошото е, че съм толкова уморена и така ми се спи, че нямам сили да му махам ръката и тепърва да го успокоявам. А и спят в една стая с кака си, та и нея буди.
Здравейте майчета!
Минало е доста време откакто сте писали тук.Вече сте опитни с отбиването. Моя син е пристрастен към гърдата само в мое присъствие. Използваме само за биберон. Вече го оставям да спи при бабите и при тях проблем със заспиването и съня няма. Но щом в е къщи при мен постоянно ме рови търци цицата и през деня и вечер и изпада в един голям рев ако не му я дам.
Та днес и аз опитах с горчив лак. Вероятно съм намазала повече. Когато му я дадох се намръщи, а после му е доповръща, стана му толкова гадно, че 5-10 мин. Неможах да го поуспокоя да не му се гади. Накрая му дадох лъжичка шоколад и му мина. Сега си заспа спокойно. Мен ме гризе чувство за вина какво му причиних и дали няма да му стане нещо от лака. Защото той засука гърдата и заедно с мякото е погърнал някъкво количество от лака. Вашите деца с какви реакции бяха от лака? Аз си намазах около зърното.

# 40
На колко е детето? С какъв лак намазахте? Ако е на Мавала, се очаква да е безвреден... При нас това насилствено отбиване беше кошмарно. Близо година и половина по-късно, детето продължава да е обсебено от гърдите, иска да ги пипа, понякога иска да засуче. Не ми давам, но ми е неприятно, че му причиних цялото това нещо. Иначе още първата седмица започна да спи добре...

# 41

Този е лака, бях го купила за каката понеже си ги гризе. Малкия е на 1г и 6м. Днес е втория ден. Успявам вече 3 пъти да го приспивам без гърда. Гушкам го, пея му..но когато се пробужда си я търси.. Знае, че само така се успокоява и заспива отново и като не му я дам изпаса в истеричен рев.
Попринцип не ми пречеше самото кърмене и мислех, че ще я караме до 2 и нещо докато запопне да ме разбира и тогава да го отбия. Но се започна едно сукане по цяла нощ болки в гърба, защото цяла нощ седя в една и съща позиция и за капак от един месец насам започна в съня си докато суче да ме закапва и едвам успявам да му отворя устата. И мисля че е с това силно хапане е време да приключим с кърменето.

# 42
Надали е вреден, щом е специално против гризане на нокти. Най-вероятно при вас ще мине по-леки този период щом детето е спало при баба си без да търси гърда. Разсейвайте го с нещо като се събуди. Пригответе играчка, книжка или нещо любимо. Най-тежкото е минало 🤗

# 43
Здравейте, някой има ли опит само с нощно отбиване? Дъщеря ми(1г2м)е на гърда по цяла нощ, ама наистина по цяла нощ и това е от 7-8м месеца насам, вече съм ужасно недоспала. Не искам да я отбивам, защото през деня се храни много лошо, едва по няколко хапки, без значение какво и кой го предлага, просто няма интерес.
Приспива се с носене или много рядко с масаж, гушкане, махнах гърдата като асоциация преди поне 2-3 месеца с надежда сънят да се подобри, но уви не се получава. През деня и през нощта при пробуждане търси гърда и изпада в истерия, ако откажа. Дневният сън ме притеснява повече, защото спи по веднъж, но на всеки 45 мин се буди и търси гърда, явно не свързва циклите на съня, но не знам как да и помогна. Не обича да я тупам, шъткам, тананикам, спи много леко и явно това не работи за нас като приспиване, с бял шум също не става.. отворена съм за всякакви предложения.
Допълвам се, че няма анемия, последно я изследвах миналата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт