Отношения с чужденец

• 8 840
  • 160
  •   1
Отговори
# 135
  • Paris, France
Авторке, отиди на екскурзия във Виена и се вижте.
Но чатът понякога е много различен от реала, затова ако ще се задълбочават нещата задължително се вижте на неутрална територия.
И аз си пишех с един словак, изобщо звезди, романтичен, грижовен. Имахме някакви кратки срещички. Изсипа се в нас (тогава живеех в Словакия) и цялата романтика се изпари, почна се една тирада как словашките жени не ставали за нищо, искали да работят вместо да си въртят домакинството и една вълна на мизогиния. Горещо съжалявах, че трябваше да го изтъпря в дома си.

Ох, истината, че много често мъжете, които преследват  целенасочено чужденки от по-бедни държави, са все някакви загубеняци. Все техните за нищо не ставали, много зле били (разбирай, те, жените, не ги харесват и не ги искат), а им трябав прекрасна рускиня/българка/украинка/тайландка ненамсикаква, която еди какво си. Аз чуя ли мъж да говори срещу своите си жени колко са зле, знам, че този мъж не може да се пласира сред своите си, тогава на мен за кво ми е. Така ако чуя немец да ми говори колко са зле германките, зли, алчни тинтири минтири, значи сто про е дефектен с нещо и или не се класира за хубава германка, или не иска равностойни взаимоотношения.

Разбирам какво искаш да кажеш. Словакия, обаче, не е супер богата държава и България в момента не е бедна. Те са колеги и печелят сходно.

Моят мъж предпочита чужденки и с французойка не е имал връзка никога, нито го интересуват. Много мъже харесват определен физически тип, който не е този на жените в неговата държава.

Забелязах, че колкото е по-бедна една държава, толкова повече са елегантни, натокани и привлекателни жените. Също полагат повече усилия за да са с мъж, а и семейство и деца все още са ценност там (извън Тайланд).

Познавам западни мъже, на които всичките 4, 5 или 8 бивши и настоящи съпруги са чужденки. Не всички жени са били бедни като са се срещнали и не всички са от бедни държави. Някои са от Япония, Норвегия или Хонг Конг.

Един познат англичанин търсеше само източноевропейки или арабки. Казваше ми, че иска поне веднъж или два пъти седмично да яде сготвена, вкусна храна в къщи, а не претоплен или запържен полуфабрикат. Ожени се с кипърка.

# 136
  • София
Броят на споменатите партньорки е показателен за неговата сериозност и отношение.

# 137
  • SF
Ами може и да е любов. Но достатъчно съм общувала с мъже, свалящи звезди, за да не мога да приема сериозно човек, който не може да определи характера на привличането си към една жена и използва някакви неясни многозначителни фрази. В конкретния случай на мен това изказване не ми звучи като мъжка заявка " харесвам те и искам да съм с теб", а като измъкване от типа " и аз не знам какво искам от теб". Един вид: Един Бог знае, ама ние я разберем, я не. Или другата крайност: " това между нас е много специално и има някакъв велик вселенски план за нас" - любимото на разни откачалки и несериозници. Мен би ме накарало да се отдръпна.

Тези неща момичето ли ги сподели или ти така си ги интерпретираш???

Ние не можем да спрем мъжете и жените да свалят звезди и да флиртуват.
Пътят към секса трябва да се посипе с листенца от цветенца по някакъв начин.
И по това също си избираме партньорите. Някои нямат нищо против да им кажат директно: така и така стоят нещата, искам да спя с тебе, довечера имам време. И това няма да ги накара да се отдръпнат. Други точно от такива мъжки заявки се чувстват пресирани и бягат. Каквито и намерения да има, трябва да намери подход и да бъде креативен. Право, куме, та в очи ми е поведение, което не върви след шести клас.

Ние затова сме различни и не харесваме всички един и същ словак. Дори и Брад Пит не може да се похвали, че всяка една от нас във форума е готова да бъде с него.

# 138
Може така да се посипят листенцата, че обектът на желанието да разбере еднозначно, че е харесван. Хората пишат стихове, рисуват картини, пеят песни, качват върхове. А не ала-бала портокала и отвлечени понятия. Но ако приемем, че аз съм стара и закостеняла параноичка и излишно се усъмнявам,  да речем, че обожателят е още зелен и неумел и има време да се научи (и все пак ми звучи твърде несигурен в заявката си. )

# 139
  • SF
А кой е сигурен от една-единствена среща на купон и защо трябва да е сигурен???
Тя да не би да е сигурна и да е опряла до обети?
Нали затова пускат темата - дали изобщо да се виждат или да чакат. Дали да продължат да си пишат или да понамалят малко ентусиазма. Каква сигурност и като й каже след първа среща, че е много сигурен, това правдоподобно ли ще звучи?
Къде отидохте с предположенията и разсъжденията си...
Двама колеги се видяли, потанцували, харесали са се и това е всичко сигурно в историята.

# 140
Точно там е въпросът. Че тя го намира за странен и не е сигурна. А той не звучи изобщо убедително. Пиян, отнесен. На тийм билдинг се нарязва и се лепва за колежка. ( щото така нали по-лесно - хем пиячката на аванта, хем жени бол.) Изобщо прекрасен, надежден тип!
Есме, ти на дъщеря си би ли препоръчала да се занимава с такъв?

# 141
За мен всичко от дистанция по подразбиране е странно. Щом изобщо допускат каквито и да било отношения от дистанция, значи има странност и у двамата. Въпросът е колко и защо ги устройва или пък не.

При запознанство в реалността и някакви симпатии, следващата среща в реалността предполага близост и интимност. Иначе не би имало никакъв смисъл.

Ако дамата не се чувства удобно, според мен е по-добре да се прекратят отношенията рано.

# 142
Петко, ама те се познават лично.
Връзка от разстояние е странна, ако няма перспектива за развитие, те са още много далече до този момент.

# 143
Колко пък се познават лично - видяли са се една вечер, в която идвамата са били пияни. При нормални обстоятелства кой знае дали могат да се разпознаят на другия ден. А писането онлайн не се брои, защото всеки може да се представя за съвсем различен човек.

# 144
Прочетох Крис със хавлията и имайки предвид, че този Словак има голяма вероятност да е католик, се сетих аз навремето как се явих в кунхята за чаша вода по хавлия пред едни съквартиранти - поляци и те потънаха в дън земя от срам. Много ми беше трудно да приема, че са чак толкова целомъдрени, че да се притеснят от нещо такова. Хем всичко, което би могло да бъде сметнатно за срамно, беше покрито.

# 145
Самият факт, че мненията тук са от едната в другата крайност, показва на авторката, че решението трябва да си го взима тя, а не защото на Пенка нещо й се струва странно, Ленка мисли, че те изобщо не се познават, а Петко бута за секс, защото са се опознали вече. Тука имаше и съфорумци, които споделиха, че са били във връзка от разстояние преди да се омъжат.
Намирам резон в много от мненията. Но честно казано, като кажете "ау, напил се е на тиймбилдинг" и се чудя къде ги тия съобразителни, дисциплинирани и взискателни към себе си хора в обществото извън форума.

# 146
Линда, какво ти се струва странно? Че разумните хора се държат професионално на фирмени партита? Ами слава Богу, че не съм останала на някой банкет, че да го ударя на пиячка и свалки и после да трябва да клепам пред колегите. Имам немалко колеги мъже, с които сме били на тийм билдинги. Да, имаше единици, които се напиваха като свине - най-простите. Свестните и тези, на които може да се разчита, не показваха по никакъв начин да са пияни.

# 147
Линда, какво ти се струва странно? Че разумните хора се държат професионално на фирмени партита? Ами слава Богу, че не съм останала на някой банкет, че да го ударя на пиячка и свалки и после да трябва да клепам пред колегите. Имам немалко колеги мъже, с които сме били на тийм билдинги. Да, имаше единици, които се напиваха като свине - най-простите. Свестните и тези, на които може да се разчита, не показваха по никакъв начин да са пияни.
Добре, добре...
Сигурно работя с по-стегнати и костюмирани от теб, но чак на такова възмущение не съм го избила. Ау хората се сваляли, ау. Отпуснали се, на парти. Някъде в нает ресторант, не у тях да пречат на съседите си. Тц, тц! Не на коктейл, не на бизнес среща.
Да, имаше единици, които се напиваха като свине - най-простите.
Малко крайности.

По принцип може да е и такъв, какъвто ти го описа. Обаче аз не видях база, на която да правиш такива изводи. А само предразсъдъци и проекции твои. Т.е. ако си права, ще е малко на късмет, защото не е изключено теоретично.

# 148
Не става въпрос за възмущение, а за реални наблюдения. Най-простите и проблемни по принцип хора се отрязваха.

А...това, че някой носи костюм не е гаранция, че не е задник в костюм и че може да носи на алкохол ( съответно да си знае мярката). На такива костюмирани простаци на мениджърски позиции съм попадала преди години, че просто ме втриса като се сетя.

Да, може и мои проекции да са. То няма и много материал от реала, който да го описва като човек какъв е.  Ако иска да го разбере какво представлява, нека се видят. Само с писане и брисане, има да живеят в илюзии до следващия банкет - на който пак да се напият и тъй.Satisfied

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 10:54 от Анонимен

# 149
Костюмът не е гаранция, разбира се. Опитах се да обрисувам набързо картинката. Малко както и ти - това, че се е напил, не е гаранция директно, че е несериозник, не я харесва и всякакви такива, каквито впечатления имаш ти от твоите колеги.

Общи условия

Активация на акаунт